Οι 3 χρυσοί κανόνες περιποίησης για λαμπερά μαλλιά μετά τα 50

Μικρές, αλλά θαυματουργές, αλλαγές στη ρουτίνα σας.

Με το πέρασμα των χρόνων τα μαλλιά χάνουν τη λάμψη και την απαλότητά τους. Πριν πάρετε την απόφαση να τα κόψετε κοντά για να τα ανανεώσετε, δοκιμάστε να κάνετε μερικές μικρές, αλλά θαυματουργές αλλαγές στη haircare ρουτίνα σας. Ακολουθούν οι 3 χρυσοί κανόνες για περιποίηση των μαλλιών στο σπίτι μετά τα 50, που θα σας χαρίσουν ένα λαμπερό και full αποτέλεσμα, που θα σας θυμίσει τα μαλλιά, που είχατε τις προηγούμενες δεκαετίες.

Κάντε τη σωστή επιλογή σαμπουάν και conditioner

Διαβάστε Επίσης

Ακριβώς έτσι όπως δεν θα χρησιμοποιούσατε skincare προϊόντα, που απευθύνονται σε εφήβους σε αυτήν την ηλικία, έτσι δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τα ίδια haircare προϊόντα με αυτά που χρησιμοποιούσατε στο παρελθόν. Στραφείτε σε προϊόντα με υαλουρονικό οξύ για επιπλέον ενυδάτωση, πεπτίδια και ceramides για ενδυνάμωση της τρίχας και ενίσχυση της ελαστικότητας της. Μόνο με αυτή τη μικρή αλλαγή στη ρουτίνα σας θα παρατηρήσετε πως τα μαλλιά σας θα δείχνουν πιο πλούσια και υγιή και κατά συνέπεια πιο νεανικά.

Αν έχετε "αγκαλιάσει" το φυσικό γκρίζο των μαλλιών σας, προτιμήστε silver σαμπουάν και conditioners, που εξουδετερώνουν τους κίτρινους τόνους και εξασφαλίσουν την καλή υγεία και τη λαμπερή όψη των μαλλιών.

Δώστε έμφαση στην ενυδάτωση

Με το πέρασμα των χρόνων τα μαλλιά τείνουν να γίνονται ολοένα και πιο ξηρά. Για να επαναφέρετε τη χαμένη απαλότητα και λάμψη τους, εμπλουτίστε τη φαρέτρα σας με βαθιά ενυδατικά προϊόντα, όπως έλαια για τις άκρες, αλλά και το τριχωτό, μάσκες και leave-in conditioners και μην αμελείτε την επίσκεψη στο κομμωτήριο μία φορά το μήνα για την απαραίτητη θεραπεία ενυδάτωσης.

Αποφύγετε το heat styling

Ό,τι διαβάζετε εδώ και χρόνια για την περιποίηση των μαλλιών, ισχύει και για μετά τα 50. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αποφεύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο το styling των μαλλιών με εργαλεία θερμότητας, όπως η πρέσα ισιώματος και το ψαλίδι για μπούκλες, που ταλαιπωρούν και ξηραίνουν τα μαλλιά και να επιλέγετε heat free χτενίσματα. Αρωγοί σας θα πρέπει να είναι πάντα τα προϊόντα φορμαρίσματος, όπως οι αφροί, που χαρίζουν ενυδάτωση, λάμψη και όγκο.

Διαβάστε Επίσης