Τριχόπτωση | Οι βιταμίνες που θα "σώσουν" τα μαλλιά σας

Οι τροφές που δεν πρέπει να λείπουν από το πιάτο σας για πιο δυνατά, "γεμάτα" μαλλιά.

Το φυσιολογικό είναι να χάνουμε μέχρι 100 τρίχες την ημέρα, καθώς νέες τρίχες θα μεγαλώσουν στη θέση τους. Τι γίνεται ωστόσο όταν η βούρτσα γεμίζει με ασυνήθιστα πολλές τρίχες; Η τριχόπτωση έχει πάψει πια να είναι ταμπού, αφού έχει γίνει πλέον σαφές ότι μπορεί να επηρεάσει τον καθένα. Τι την προκαλεί ωστόσο και ποιες είναι οι καλύτερες βιταμίνες για τριχόπτωση;

Τριχόπτωση | Οι αιτίες

Διαβάστε Επίσης

Ένα "φτωχό" σε θρεπτικά συστατικά διαιτολόγιο, μια σκληρή δίαιτα, το άγχος, η λήψη φαρμάκων, κάποια ορμονική διαταραχή, αλλά και ορισμένες ασθένειες, όπως η γυροειδής αλωπεκία, μπορεί να επιδεινώσουν μια προδιάθεση για τριχόπτωση ή να οδηγήσουν ακόμα και σε ολική απώλεια μαλλιών. Αυτοί δεν είναι όμως οι μόνοι λόγοι που μπορεί να εμφανιστεί τριχόπτωση. Η απώλεια μαλλιών είναι σχεδόν αναπόφευκτη τόσο το φθινόπωρο, λόγω της εποχικής τριχόπτωσης, όσο και και μετά τα 50, καθώς όσο μεγαλώνουμε, τα μαλλιά χάνουν την ελαστικότητα τους, όπως συμβαίνει με το δέρμα, και αποδυναμώνονται. 

γυναίκα που χρειάζεται βιταμίνες για τριχόπτωση

Στην πραγματικότητα η τριχόπτωση δεν προκαλεί κάποιο κίνδυνο στην υγεία, κι έτσι δεν απαιτεί κάποιο "πλάνο δράσης". Αν, ωστόσο αναλογιστεί κανείς τις επιπτώσεις που έχει στην ψυχολογία και την αυτοεκτίμηση μιας γυναίκας, τότε γίνεται κατανοητό πόσο σημαντική είναι η πρόληψη και η θεραπεία της. 

Tριχόπτωση | Οι βιταμίνες που δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σας

Ένας από τους τρόπους που μπορείτε να αντιμετωπίσετε την τριχόπτωση είναι προσέχοντας τη διατροφή σας. Το πιάτο σας θα πρέπει να είναι πάντα πολύχρωμο και να περιλαμβάνει τόσο κάποια πρωτεΐνη και καλά λιπαρά, όσο φρούτα και λαχανικά.

τριχόπτωση βιταμίνες

Μερικές από τις βιταμίνες που βοηθούν σημαντικά με την τριχόπτωση είναι εκείνες του συμπλέγματος Β, D, C και Ε, ενώ εξίσου σημαντικό είναι ο σίδηρος, το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος και τα ακόρεστα λιπαρά οξέα, συστατικά που θα βρείτε στους σπόρους chia και κάνναβης, το αβοκάντο, τα καρότα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τους ξηρούς καρπούς, τα όσπρια, το γάλα, το ψωμί ολικής άλεσης, τα δημητριακά ολικής αλέσεως και το ελαιόλαδο.

Για να ενισχύσετε ακόμα περισσότερο τον οργανισμό σας, μπορείτε συμπληρωματικά να εντάξετε στην καθημερινότητά σας ένα ειδικό συμπλήρωμα διατροφής με σύνθεση από βιταμίνες για τριχόπτωση, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και αμινοξέα.

Director's Note: Για να αντιμετωπίσετε ακόμα πιο αποτελεσματικά την τριχόπτωση, αντικαταστήστε τα κοινά προϊόντα περιποίησης των μαλλιών σας με εξειδικευμένες συνθέσεις που ενισχύουν την τρίχα κι αποτρέπουν την τριχόπτωση. Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε μία θεραπεία με αμπούλες, πάντα σε συμφωνία με το δερματολόγο σας.

Διαβάστε Επίσης