Οι 6 μεγαλύτεροι εχθροί των μακριών μαλλιών

Και οι expert συμβουλές για να τους αντιμετωπίσετε.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Εχθρός Νο 1: Ο τρόπος που τα λούζετε

Με το σύγχρονο, πολυάσχολο τρόπο ζωής, το γυμναστήριο, τις μετακινήσεις με τα μέσα συγκοινωνίας και τους περιβαλλοντικούς παράγοντες είναι δύσκολο να τα διατηρήσεις υγιή. Μικρές αλλαγές, όμως, στον τρόπο λουσίματος θα σε βοηθήσουν.

Πριν τα λούσετε: Χτενίστε τα με βούρτσα με μαλακή φυσική τρίχα για να τα ξεμπερδέψετε και να απομακρύνετε τα υπολείμματα των προϊόντων styling. Επιλέξτε ένα σαμπουάν το οποίο θα περιέχει ήπια και αγνά φυσικά συστατικά που καθαρίζουν την τρίχα και δεν της αφαιρούν το πολύτιμο φυσικό της λίπος. Ιδανικά θεωρούνται τα σαμπουάν που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και βιταμίνες, γιατί δεν αδυνατίζουν την τρίχα, αλλά τη δυναμώνουν, καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες. Για να ενισχύσετε τη δράση τους, προτιμήστε ένα φυτικό συμπλήρωμα διατροφής.

Μην υπερβάλλετε: Η ποσότητα του σαμπουάν δεν εξαρτάται από το μήκος των μαλλιών. Ρίξε 8-10 ml από το προϊόν στην παλάμη του χεριού σας (η ποσότητα πρέπει να καλύπτει τη χούφτα σας) και απλώστε το με τις άκρες των δαχτύλων στις ρίζες και στο δέρμα του κεφαλιού, κάνοντας μασάζ με κυκλικές κινήσεις, για να διεγείρετε την κυκλοφορία του αίματος. Δουλέψτε το σε όλο το κεφάλι και τον αυχένα και συνεχίστε μέχρι τις άκρες. Ξεβγάλετε με άφθονο χλιαρό ή κρύο νερό.

Διαβάστε τη συνέχεια στο shape.gr