Celebrity Approved | Το απρόσμενο χρώμα μαλλιών που κολακεύει τις γυναίκες άνω των 50

Μεταξύ των stars που το έχουν υιοθετήσει είναι η Cate Blanchett και η Jennifer Lopez.

Είτε είστε 40, είτε 50, είτε 60, είτε ακόμα και 70, έχετε κάθε δικαίωμα να πειραματιστείτε με την εμφάνισή σας. Αν τα κλασικά σοκολατί, platinum blonde και honey hair look σάς έχουν "κουράσει" και θέλετε να δοκιμάσετε κάτι νέο, ίσως έχει έρθει η στιγμή να τολμήσετε πιο χρωματιστά μαλλιά. 

Διαβάστε Επίσης

Η τάση ξεκίνησε με τους punks τη δεκαετία του 1970 και του 1980 και συνεχίστηκε από το grunge crowd το 1990 μέχρι που το 2000 έγινε τελικά mainstream με πολλές celebrities να ενδίδουν στο fun look. Μέχρι πρόσφατα, τα χρωματιστά μαλλιά θεωρούνταν "προνόμιο" μόνο των εφήβων, των 20somethings, των rockers και των fashion girls. Όχι πια. Ολοένα και περισσότερες celebrities άνω των 50 πειραματίζονται με την τάση, αποδεικνύοντας πως τελικά μπορεί να είναι κολακευτική, αλλά και διασκεδαστική σε κάθε ηλικία. 

Αν έπρεπε να επιλέξετε ένα μόνο χρώμα, τότε θα σας προτείναμε το ροζ. Ο λόγος; Με το πέρασμα των χρόνων, η επιδερμίδα χάνει τη λάμψη της και το πρόσωπο δείχνει ολοένα και πιο άτονο και θαμπό. Οι ζεστοί τόνοι του ροζ χρώματος στα μαλλιά, επαναφέρουν τη χαμένη λάμψη της επιδερμίδας, κάνοντάς τη τελικά να δείχνει πιο νεανική. Απόδειξη αποτελούν οι παρακάτω celebrity φωτογραφίες:

5 celebrities άνω των 50 που έχουν υιοθετήσει χρωματιστά μαλλιά

Julia Roberts

χρωματιστά μαλλιά

To 2018 η Julia Roberts εμφανίστηκε ως καλεσμένη στην εκπομπή του Jimmy Kimmel έχοντας εξαιρετικά μακριά ξανθά μαλλιά με διακριτικές πινελιές ροζ χρώματος, τα οποία μάλιστα είχαν χτενιστεί σε μία πλαϊνή messy πλεξούδα.

Helen Mirren

χρωματιστά μαλλιά

Αν κάτι λατρεύει η Helen Mirren αυτό είναι σίγουρα να πειραματίζεται με την εμφάνισή της, πηγαίνοντας ταυτόχρονα κόντρα στα στερεότυπα. Tο 2013 έβαψε τα μαλλιά της σε μια cotton candy pink απόχρωση για τα BAFTA, ενώ τo 2019 περπάτησε το κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών για την πρεμιέρα της ταινίας "Les Plus Belles Annees D'Une Vie" έχοντας ένα πολύ κομψό ροζ pixie cut, που προς έκπληξη όλων την κολάκευε πολύ. 

Helen Mirren Κάννες 2023

Director's Note: Μερικά χρόνια αργότερα και πιο συγκεκριμένα το 2023, η ηθοποιός έκανε ξανά μια αξιομνημόνευτη εμφάνιση στο ίδιο κόκκινο χαλί, έχοντας υιοθετήσει ένα μπλε hair look.

Jennifer Lopez

Πριν από δύο περίπου χρόνια, ο hairstylist Chris Appleton έπεισε την Jennifer Lopez να απαρνηθεί -έστω και προσωρινά- τα signature καστανά μαλλιά της για χάρη ενός bumbble gum pink hair look με σκουρόχρωμες ρίζες, που αδιαμφισβήτητα τής πήγαινε πολύ.

Salma Hayek

χρωματιστά μαλλιά

Πριν μερικά χρόνια, η Salma Hayek εμφανίστηκε σε επίσημο δείπνο κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών φορώντας μια ανοιχτόχρωμη ροζ περούκα, που την έκανε να δείχνει πραγματικά αγνώριστη. 

Cate Blanchett

χρωματιστά μαλλιά

Ήταν ένα βράδυ του Μαρτίου του 2016 όταν η Cate Blanchett έκανε ίσως την μεγαλύτερη αλλαγή που έχει τολμήσει ποτέ στα μαλλιά της. Πιο συγκεκριμένα, η ηθοποιός έβαψε τα μαλλιά της ροζ δίνοντας ένα ενδιαφέρον edge στην εμφάνισή της. "Το συζητούσαμε εδώ και καιρό", είχε δηλώσει τότε η colorist της, Nicola Clarke. "Η βαφή είναι ημιμόνιμη, οπότε θα διαρκέσει για μερικές εβδομάδες, ανάλογα με το πόσο συχνά θα λούζεται".

Director's Νοte: Αν μια τέτοια αλλαγή δεν ταιριάζει στο στιλ σας ή αν απλά δεν αντέχετε τα συχνά touch ups στο κομμωτήριο που απαιτούν τα χρωματιστά μαλλιά, μπορείτε να υιοθετήσετε μια strawberry blonde απόχρωση, όπως έχει κάνει στο παρελθόν η Nicole Kidman, η οποία θα σας επιτρέψει να απολαύσετε τα πλεονεκτήματα της τάσης, χωρίς να χρειαστεί να κάνετε μια πολύ δραστική αλλαγή στην εμφάνισή σας.

Διαβάστε Επίσης