Cut & Colour | Οι πιο κολακευτικές τάσεις στα μαλλιά για γυναίκες άνω των 50

Μιλήσαμε με τον Ricardo Rojas, celebrity hairstylist και νέο μέλος του cast του And Just Like That, σχετικά με τα looks των πρωταγωνιστριών και τις τάσεις του σήμερα και του αύριο.

Η δεύτερη σεζόν του And Just Like That έκανε πρεμιέρα πριν λίγες μέρες κι αυτό σημαίνει οι trend setters Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon και Kristen Davis έχουν ήδη αρχίσει να διαμορφώνουν το νέο "χάρτη" των τάσεων μόδας και ομορφιάς. Η νέα σεζόν ήρθε με ανανεωμένο cast, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και ο celebrity hairstylist Ricardo Rojas, ο οποίος θα υποδυθεί τον Juan José, τον κολλητό της Seema. Εμείς μιλήσαμε μαζί του για τη νέα σεζόν της σειράς, ενώ, ως on και off screen κομμωτής, μάς έδωσε τις προβλέψεις του για τις τάσεις στα χρώματα και κουρέματα για 50αρες, που θα κυριαρχήσουν τους επόμενους μήνες.

Όταν η τέχνη μιμείται τη ζωή

Διαβάστε Επίσης

Όπως μας λέει ο Ricardo Rojas, βρισκόταν στο Los Angeles για δουλειά όταν του ήρθε το email με την πρόταση να συμμετέχει στο And Just Like That. Μόλις συνειδητοποίησε ότι δεν επρόκειτο να συμμετέχει σαν hairstylist, αλλά σαν ηθοποιός, ενθουσιάστηκε. Παρά το μεγάλο φόρτο εργασίας του, έμαθε γρήγορα τα λόγια του, γύρισε την audition του και πέταξε μέχρι τη Νέα Υόρκη. Ο casting director ενθουσιάστηκε και ύστερα από ένα call back και "ένα πολύ μεγάλο Σαββατοκύριακο", όπως λέει ο ίδιος, τελικά έμαθε τα ευχάριστα, ότι θα υποδυθεί τον κολλητό φίλο της Seema (Sarita Choudhury) και ξακουστό κομμωτή της Νέας Υόρκης, Juan José. "Είναι ένα όνειρό μου που γίνεται πραγματικότητα. Το να υποδύομαι αυτόν τον χαρακτήρα είναι ένα πραγματικό παράδειγμα τέχνης που μιμείται τη ζωή", λέει ο ίδιος.

Ricardo

Αυτή δεν είναι η πρώτη "μεγάλη στιγμή" της καριέρας του όμως. "Η πιο αξιομνημόνευτη στιγμή ήταν όταν γνώρισα την Donatella Versace. Τη χτένισα ένα απόγευμα και κάπως κατέληξα να ταξιδεύω σε όλον τον κόσμο μαζί της και να δουλεύω με celebrities για τις καμπάνιες και τα shows του οίκου Versace. Μια μέρα με ρώτησε αν θέλω να χτενίσω την Cher. Μάντεψε, τι απάντησα. Αυτή ήταν μια πολύ μεγάλη στιγμή για εμένα, όχι μόνο επειδή ήταν ένα άλλο μεγάλο όνειρό μου, που γινόταν πραγματικότητα, αλλά επειδή ήταν υπέροχο που η Donatella με εμπιστεύτηκε και αναγνώριζε πόσο καλή δουλειά κάνω έτσι ώστε να με προτείνει". 

Από το Sex and the City στο And Just Like That

κουρέματα για 50άρες

Έχοντας μια τόσο εντυπωσιακή πορεία στο χώρο, δεν μπορούσαμε παρά να τον ρωτήσουμε για τα χτενίσματα των κυριών του And Just Like That. Όπως μας είπε, μπορεί ο ίδιος να μην χτένισε τις πρωταγωνίστριες σε αυτή τη σεζόν τουλάχιστον, αλλά ήδη από την εποχή του Sex and the City, πάντα θαύμαζε το πώς καταφέρνουν να είναι on trend και ταυτόχρονα trend setters με τα χτενίσματά τους.

Έχει μόνο ένα παράπονο: "Αυτό που μου έκανε πάντα εντύπωση είναι το ότι το show δεν ανέδειξε ποτέ την ιδιαίτερη σχέση που έχει μια glamorous κυρία με τον κομμωτή της. Έχω μια μοναδική σχέση με κάθε πελάτισσά μου, όπως έχει και ο Juan José με την Seema. Τα μαλλιά της πάντα αντικατοπτρίζουν τη διάθεση και τα συναισθήματά της", λέει. 

Τα πιο κολακευτικά χτενίσματα, χρώματα και κουρέματα για 50αρες

Ποια πιστεύει λοιπόν πως είναι τα καλύτερα χρώματα και κουρέματα για 50άρες; "Λατρεύω το effortless look της Sarah Jessica Parker με αυτό το υπέροχο ξανθό, την υφή και το μακρύ μήκος. Αυτό προτείνω σε όλες τις πελάτισσές μου 45-75 ετών", λέει. 

κουρέματα για 50άρες

"Τα μακριά μαλλιά αποπνέουν θηλυκότητα και κατά τη γνώμη μου δεν έχουν ηλικία", υπογραμμίζει. "Τώρα που το σκέφτομαι, δεν έχω καμία πελάτισσα με κοντά μαλλιά", προσθέτει γελώντας.

Demi Moore

 

Όπως τονίζει, αυτή είναι άλλωστε η μεγαλύτερη τάση τώρα: "Μακριά, ίσια μαλλιά, σε ένα μήκος και με χωρίστρα στη μέση, όπως της Demi Moore". Για νεότερες ηλικίες, γύρω στα 20-25, προτείνει μακρύ καρέ μέχρι το ύψος των ώμων με σπαστή ή σγουρή υφή ή ένα φιλαριστό '70s κούρεμα, ενώ εξίσου ωραία επιλογή για όλες τις ηλικίες, ακόμα και για τις γυναίκες άνω των 60, θεωρεί το shag.

Catherine Deneuve

 

Όσον αφορά τα χρώματα μαλλιών, η πρόβλεψή του είναι ότι τα φυσικά γκρίζα θα χάσουν τη δυναμική τους. "Δεν μου αρέσουν και δεν προτείνω αυτήν την τάση. Αν κάποια γυναίκα θέλει να την υιοθετήσει, ωραία. Αλλά δεν θα είναι στην καρέκλα μου", λέει. Αντίθετα, πιστεύει πως για τις γυναίκες άνω των 50, τα ξανθά μαλλιά αλά Catherine Deneuve στην ταινία "Belle de jour" θα αποτελέσουν μία από τις επόμενες μεγάλες τάσεις, όπως και τα low lights, που χαρίζουν βάθος σε κάθε look. 

Penelope Cruz

 

"Αν προτιμάτε καστανές αποχρώσεις, πάντα προτείνω μια σκούρα απόχρωση με καραμελένιες ανταύγειες, που αναδεικνύουν το χρώμα των ματιών και της επιδερμίδας", προσθέτει. "Πολύ καλό παράδειγμα αποτελεί η Penelope Cruz", εξηγεί.

Το πιο σημαντικό για εκείνον; Τα μαλλιά να δείχνουν "ακριβά". "Μου αρέσει να βλέπω γυναίκες στο γυμναστήριο, που παρόλο που έχουν πιασμένα τα μαλλιά τους σε αλογοουρά, το χρώμα τους φαίνεται ακριβό".
 

Διαβάστε Επίσης