5 λάθη στα μαλλιά σας που προσθέτουν χρόνια στην εμφάνισή σας

Μήπως άθελά σας σαμποτάρετε την εμφάνισή σας;

Λένε ότι τα μαλλιά είναι το πιο "δυνατό" αξεσουάρ κάθε γυναίκας. Ένα λάθος στο χρώμα τους είναι αρκετό για να δείξει η εικόνα σας απευθείας πιο ώριμη και "κουρασμένη". Ιδού οι μεγαλύτερες "παγίδες" στις οποίες πέφτουν οι περισσότερες γυναίκες, προσθέτοντας έτσι άθελά τους χρόνια στην εμφάνισή τους:

Πολύ ανοικτές αποχρώσεις

Διαβάστε Επίσης

Η σωστή επιλογή χρώματος ανάλογα με την επιδερμίδα, το στυλ και τον χαρακτήρα αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο. Όμως το πιο κοινό λάθος που κάνουν οι γυναίκες είναι να επιλέγουν πολύ ανοιχτές αποχρώσεις ξανθού, οι οποίες εν τέλει δείχνουν την επιδερμίδα πολύ χλωμή, "κουρασμένη" και θαμπή, τονίζοντας τις λεπτές γραμμές και τις ατέλειές της.

Ξεθωριασμένο χρώμα

Μπορεί η βαφή στο κομμωτήριο να θεωρείται πολυτέλεια από άποψη χρόνου, ωστόσο δεν θα πρέπει να αμελείτε το ραντεβού σας κάθε 1,5-2 μήνες, αφού το ξεθωριασμένο χρώμα μαλλιών μπορεί πολύ εύκολα να σας κάνει να δείχνετε μεγαλύτερη απ' ότι είστε.

Έντονες αντιθέσεις

Αν επιλέξετε να διανθίσετε την κουπ σας με ανταύγειες αποφύγετε τις πολύ έντονες χρωματικές αντιθέσεις, που θα τονίσουν τις ατέλειες τις επιδερμίδας σας, κι επιλέξτε πιο φυσικές, λεπτές ανταύγειες, μερικούς τόνους πιο ανοικτές από τη βάση. 

Γκρίζες ρίζες

Τα γκρίζα και λευκά μαλλιά αποτελούν μία από τις μεγαλυτερες τάσεις αυτήν την στιγμή με ολοένα και περισσότερες celebrities να απενοχοποιούν το φυσικό γκριζάρισμα των μαλλιών. Αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να αφήνετε τις γκρίζες ρίζες σας να "κατεβαίνουν" ανεξέλεγκτες. Αν επιλέξετε να "αγκαλιάσετε" τα φυσικά μαλλιά σας, αναζητήστε τρόπους να εντάξετε τις γκρίζες και λευκές τρίχες στην κουπ σας με επιτυχία, όπως το grey blending. 

Κακή περιποίηση

Το θαμπό χρώμα στα μαλλιά κάνει το πρόσωπο να δείχνει πιο ώριμο και "κουρασμένο". Αυτός είναι ο λόγος που είναι εξαιρετικά σημαντικό να εμπλουτίσετε το οπλοστάσιο της ομορφιάς σας με προϊόντα περιποίησης ειδικά για βαμμένα μαλλιά, αλλά και με θρεπτικές μάσκες κι ενυδατικά έλαια έτσι το χρώμα τους να διατηρείται λαμπερό και η υφή τους λαμπερή και μεταξένια.

Διαβάστε Επίσης