Οι τροφές που θα σώσουν τα μαλλιά σας από την τριχόπτωση

Είναι πάντα καλή ιδέα να προσφέρετε επιπλέον φροντίδα στα μαλλιά σας κατά τους φθινοπωρινούς μήνες.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το φθινόπωρο μπορεί να είναι μία αρκετά δύσκολη εποχή για την εμφάνιση σου: ελάχιστο φως, ξηρό δέρμα, σκασμένα χείλη και, για κάποιους, σοβαρή πτώση μαλλιών. Οι επιδράσεις του φθινοπωρινού καιρού στο σώμα και την εξωτερική εμφάνιση σου είναι αισθητές, καθώς η μεταβολή της θερμοκρασίας επιφέρει έντονες αλλαγές. 

Κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, ο αέρας έξω είναι πιο ξηρός και απορροφά όλη την υγρασία από το τριχωτό της κεφαλής σου, οδηγώντας σε προβλήματα με τα μαλλιά σου. Δεδομένου ότι το περιβάλλον είναι ξηρό, το τριχωτό της κεφαλής σας στεγνώνει επίσης, το οποίο με τη σειρά του προκαλεί πιτυρίδα και κνησμό.

Η αύξηση της πιτυρίδας μπορεί, επίσης, να συμβάλει στην αύξηση της τριχόπτωσης. Τα υδρογόνα στα μαλλιά σα ςγίνονται αδύναμα, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζετε ξηρότητα, σπάσιμο, σχισμένες άκρες και τριχόπτωση. Μια φυσιολογική πτώση μαλλιών, δηλαδή περίπου 100 τρίχες της ημέρα, θεωρείται αναμενόμενη. Εάν, όμως, έχετε παρατηρήσει μεγαλύτερη τριχόπτωση από το τριχωτό της κεφαλής σας, είναι η κατάλληλη στιγμή να προσφέρετε στα μαλλιά σας την απαραίτητη φροντίδα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο shape.gr