Runway Report | Οι πιο ενδιαφέρουσες τάσεις μαλλιών του 2024

Τα hair trends που όντως αξίζει να υιοθετήσετε φέτος.

Αν έπρεπε να χαρακτηρίσουμε με λίγες μόνο λέξεις τις κορυφαίες τάσεις μαλλιών του 2024 αυτές θα ήταν "low-key luxury". Ο οίκος Chanel υπόσχεται να κάνει chic τους χαλαρούς heat-free κυματισμούς στα μαλλιά, ο οίκος Versace έβαλε ξανά στο "χάρτη των τάσεων" τα hair bows, τα french twists επανήρθαν στο προσκήνιο για να κάνουν τις εμφανίσεις στο γραφείο ανεπιτήδευτα κομψές, ενώ πολλοί οίκοι ενέδωσαν για μία ακόμα φορά στην αίγλη (και την ευκολία) των low ponytails και buns. Δείτε παρακάτω αναλυτικά όλες τις τάσεις μαλλιών του 2024, έτσι όπως παρουσιάστηκαν στο catwalk:

Οι κορυφαίες τάσεις μαλλιών του 2024

Balletcore Ribbons

Balletcore Ribbons

Οι κορδέλες πρωταγωνίστησαν σε πολλά shows με πιο αξιομνημόνευτο εκείνο για τη SS24 συλλογή του οίκου Christian Siriano, αποδεικνύοντας πως δεν απαιτείται μεγάλη προσπάθεια για να αναβαθμιστεί στιλιστικά μία εμφάνιση.

French Twist

French Twist

Το κλασικό γαλλικό twist, το οποίο μαζεύει τα μαλλιά πίσω σε μια σιλουέτα που μοιάζει με κρουασάν από τη βάση του αυχένα προς τα πάνω και στερεώνεται είτε με χτενάκι, είτε με barrettes, είτε με bobby pins, είναι ίσως το πιο εύκολο και κομψό χτένισμα της χρονιάς.

Η τάση παρουσιάστηκε στην πιο sleek εκδοχή της από τον οίκο Dior και το SS24 show του, αλλά και τον οίκο Chanel και το FW23-4 show του στην πιο messy version της.

Deep Side Part

Deep Side Part

Οι έντονες χωρίστρες στο πλάι παρουσιάστηκαν σε πολλά SS24 shows, ανάμεσά τους εκείνα των οίκων Loewe, Jason Wu, Victoria Beckham, Hermés και Max Mara, χαρίζοντας έναν σοφιστικέ αέρα σε κάθε look.

Blowout

Blowout

Τα "αφράτα" γεμάτα όγκο μαλλιά θα συνεχίσουν να αποτελούν τάση και αυτή τη χρονιά με τον οίκο Chanel να προτείνει voluminous blowouts μέσω του Cruise 2024 show του.

Headbands

Headbands

Στα FW23-24 shows (βλ. Dior, Ferrari, Sara Wong) ένας ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής κι αυτός δεν ήταν άλλος από τα headbands, τα οποία σε κάθε τους εκδοχή υπόσχονται να αναβαθμίσουν στιλιστικά κάθε εμφάνισή σας.

Ο οίκος Schiaparelli παρουσίασε την πιο casual εκδοχή της τάσης, προτείνοντας φαρδιά, μαύρα -σχεδόν αθλητικά- υφασμάτινα headbands.

Για τη σεζόν SS24 τώρα ο οίκος Chanel πρότείνε μαύρα headbands διακοσμημένα με oversized λουλούδια. 

 

Low Ponytails

Low Ponytails

Οι αλογοουρές που "κάθονται" στη βάση του αυχένα μπορούν να συμπληρώσουν κάθε εμφάνισή σας, από το γραφείο το πρωί και μια χαλαρή βόλτα το απόγευμα, μέχρι ένα δείπνο ή μια επίσημη έξοδο το βράδυ. 

Στο catwalk τις είδαμε στα SS24 shows των οίκων Balmain, Giambattista Valli, Victoria Beckham, The Row, Dior και Giambattista Valli, αλλά και στα FW23-4 shows των οίκων Max Mara και Zimmerman, συνδυασμένες με μαύρες κορδέλες δεμένες σε φιόγκο.

Braid Waves

Braid Waves

Οι χαλαροί κυματισμοί στα μαλλιά, εκείνοι που μοιάζουν να έχουν επιτευχθεί ύστερα από έναν καλό ύπνο με πλεξούδες, αποτελούν μια πολύ καλή επιλογή για τις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές εμφανίσεις της χρονιάς, όπως απέδειξαν τα SS24 shows των οίκων Chanel, Louis Vuitton και Brandon Maxwell.

Sleek Chignon

Sleek Chignon

Τα απόλυτα sleek, σχεδόν βρεγμένα χαμηλά buns συνόδευσαν πολλές συλλογές για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2023-24, ανάμεσά τους εκείνες των οίκων Jason Wu, Alice + Olivia, PatBo, Christian Siriano και Balmain. Παρουσιάστηκαν πολλές διαφορετικές εκδοχές, τόσο με χωρίστρα στο πλάι, όσο και με χωρίστρα στη μέση, αλλά και μια πολύ ενδιαφέρουσα braided version από τον οίκο Balmain.

Mermaidcore

Mermaidcore

Τα slicked back wet looks αποτελούν ένα από τα αγαπημένα στιλ των σχεδιαστών εδώ και αρκετές σεζόν. Το 2024 θυμίζουν κάτι από γοργόνα, με την πιο κομψή εκδοχή της τάσης να είναι εκείνη που παρουσίασε ο οίκος Valentino στο SS24 show του. 

Hair Bows

Hair Bows

Οι φιόγκοι είναι αδιαμφισβήτητα η μεγαλύτερη τάση μαλλιών του 2024. Ο οίκος Versace ολοκλήρωσε το hair look των μοντέλων του στο SS24 show του με bow headbands και barettes.

Η τάση είχε προκαλέσει αίσθηση ήδη από τον προηγούμενο fashion month με τον οίκο Max Mara να στολίζει τις χαμηλές αλογοουρές των μοντέλων του με μαύρη κορδέλα δεμένη σε φιόγκο. Hair bows είδαμε επίσης στα FW23-24 shows των οίκων Dior και Zimmerman.