Τα "ασήμαντα" καθημερινά λάθη που προκαλούν τριχόπτωση

Πώς μπορείτε να τα διορθώσετε για να αποκτήσετε ξανά πλούσια, λαμπερά και υγιή μαλλιά.

Η εμμηνόπαυση, η κληρονομικότητα και οι διατροφικές διαταραχές είναι τρεις από τις πιο συχνές αιτίες της τριχόπτωσης. Κι όμως, πολλές φορές η αιτία του προβλήματος είναι πολύ πιο απλή και κρύβεται σε φαινομενικά ασήμαντες καθημερινές συνήθειες. Αν τελευταία έχετε παρατηρήσει πως χάνετε αρκετές τρίχες κατά το βούρτσισμα ή το λούσιμο, ίσως παρακάτω βρείτε τον μεγάλο ένοχο:

Υιοθετείτε συχνά sleek χτενίσματα

Μπορεί να αποτελούν μία από τις κορυφαίες τάσεις των τελευταίων χρόνων, ωστόσο τα sleek χτενίσματα, όπως ponytails και buns, όταν γίνονται σε καθημερινή βάση, δημιουργούν ένταση στις ρίζες με αποτέλεσμα να αποδυναμώνονται και σιγά σιγά να προκαλείται τριχόπτωση, η οποία κατά κύριο λόγω επικεντρώνεται στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού κοντά στη γραμμή των μαλλιών. 

Δεν τρέφεστε σωστά

Διαβάστε Επίσης

Ένα "φτωχό" διαιτολόγιο γεμάτο junk food, γλυκά και συσκευασμένα αλμυρά σνακ μπορεί πολύ γρήγορα να οδηγήσει σε τριχόπτωση. Φροντίστε το πιάτο σας να είναι κάθε μέρα πολύχρωμο, πλούσιο σε καλά λιπαρά, φρούτα, λαχανικά, αλλά και ποιοτικές πηγές υδατανθράκων και πρωτεΐνης.

Δεν φροντίζετε το τριχωτό της κεφαλής

Η υγεία του τριχωτού της κεφαλής είναι εξαιρετικά σημαντική για να διατηρηθούν τα μαλλιά μακριά και πλούσια. Εκτός από το ότι είναι πολύ σημαντικό να λούζεστε σωστά, έτσι ώστε να απομακρύνονται όλα τα υπολείμματα προϊόντων και οι ρύποι από το τριχωτό, είναι εξίσου απαραίτητο να φροντίζετε για τη θρέψη και την ενυδάτωση της περιοχής με θεραπείες, έλαια και serums. 

Έχετε υπερβολικό άγχος 

Εκτός από την ψυχική σας υγεία, το υπερβολικό άγχος μπορεί να προκαλέσει κι άλλα προβλήματα, με ένα από αυτά να είναι η τριχόπτωση. Προσπαθήστε να βρείτε τρόπους να αποφορτίζεστε μέσα στη μέρα, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει μια βόλτα στη φύση για μισή ώρα ή ένα σύντομο yoga session.

Χρησιμοποιείτε συχνά hot tools

H συχνή χρήση hot tools αποδυναμώνει τις τρίχες και οδηγεί σε σπάσιμο ή ακόμα και σε τριχόπτωση. Αναζητήστε εναλλακτικές heat free μεθόδους για το καθημερινό σας styling, ενώ όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε πρέσα ισιώματος ή ψαλίδι για μπούκλες, μην αμελείτε την προστασία των μαλλιών σας χρησιμοποιώντας ένα heat protectant spray.

Διαβάστε Επίσης