Πώς να κάνετε μπούκλες με την πρέσα ισιώματος

Κυματιστά μαλλιά χωρίς ψαλίδι για μπούκλες; Γίνεται.

Οι επιμελώς ατημέλητες μπούκλες είναι ό,τι το flip hairstyle τη δεκαετία του 1960 ή η περμανάντ τη δεκαετία του 1980. Τα beach waves κρατούν σταθερά τα πρωτεία στις προτιμήσεις των γυναικών τα τελευταία χρόνια με τους πιο διάσημους haistylists να επαναφέρουν κάθε σεζόν την τάση στις εβδομάδες μόδας. Πώς μπορεί όμως μια γυναίκα να αντιγράψει το look χωρίς να έχει μια επαγγελματική συλλογή από heat tools; Ακολουθεί ένας αναλυτικός οδηγός για το πώς να κάνετε μπούκλες με την πρέσα ισιώματος, τέλειες κάθε φορά:

Βήμα 1ο

Ψεκάστε ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν πριν το styling σε όλο το μήκος των μαλλιών ώστε να προστατέψετε την τρίχα από τη θερμότητα.

Βήμα 2ο

Ξεκινήστε τις επιμελώς ατημέλητες μπούκλες στο μήκος των ματιών, πιάνοντας μια τούφα με την πρέσα ισιώματος και έπειτα στρίβοντάς τη σε γωνία 180º. Συνεχίστε να την περιστρέφετε για μισή στροφή, ενώ παράλληλα κινήστε κατά μήκος της τρίχας με κατεύθυνση προς τα κάτω, όπως ακριβώς θα κάνατε για τη στριφογυριστή κορδέλα ενός δώρου με ένα ψαλίδι. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για τις μπροστινές κυρίως τούφες, η πρέσα καλό είναι να στρίβει προς τα έξω, έτσι ώστε οι μπούκλες να πλαισιώνουν καλύτερα το πρόσωπο, ενώ για τα υπόλοιπα μαλλιά η φορά θα πρέπει να εναλλάσσεται για το τέλειο ανεπιτήδευτο look.

Βήμα 3ο

Μόλις δημιουργηθεί η μπούκλα, στριφογυρίστε την με τα δάχτυλά σας και αφήστε την να κρυώσει τελείως

Βήμα 4ο

Μόλις ολοκληρωθούν όλες οι μπούκλες και κρυώσουν, τινάξτε τα μαλλιά σας ή χτενίστε τα με μια χοντρή βούρτσα ώστε να δημιουργηθεί ένα επιμελώς ατημέλητο look και ψεκάστε με hairspray για έξτρα κράτημα ή ένα beach wave spray.

Beauty hair

Bonus Tips

-Τα απόλυτα καθαρά μαλλιά πάντα προκαλούν δυσκολίες στο styling. Τα μαλλιά 2ης ή 3ης μέρας είναι ιδανικά για τη δημιουργία beach waves.

-Αν έχετε φυσικά σγουρά μαλλιά, θα πρέπει πρώτα να τα ισιώσετε για να λειανθεί η τρίχα και έπειτα να ακολουθήσετε την παραπάνω τεχνική. 

-Όσο πιο γρήγορα περνά το σίδερο ισιώματος κατά μήκος της τούφας, τόσο πιο χαλαρή θα είναι η μπούκλα που θα δημιουργηθεί. 

Πρέσα ισιώματος vs ψαλίδι για μπούκλες

Το ψαλίδι για μπούκλες χρησιμοποιείται συνήθως για τη δημιουργία σφιχτών "δαχτυλιδιών". Η πρέσα ισιώματος έχει διττό ρόλο, αφού εκτός απ' το ότι ισιώνει τα μαλλιά, μπορεί επίσης να χρησιμεύσει και για τη δημιουργία επιμελώς ατημέλητων κυματισμών, που θυμίζει σύγχρονα catwalk hair looks. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ