Πώς να απαλλαγείτε μια για πάντα από το φριζάρισμα

Η λύση σε ένα από τα πιο ενοχλητικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες το χειμώνα.

Στατικός ηλεκτρικός ή φριζάρισμα: Όπως και να το αποκαλείτε, ο ηλεκτρισμός των μαλλιών αποτελεί ένα από τα πιο ενοχλητικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι γυναίκες κατά τη διάρκεια του φθινόπωρου αλλά και του χειμώνα. Το αίσθημα δυσφορίας το πρωί μόλις κοιτάζουν τον καθρέφτη είναι ακόμα μεγαλύτερο για όσες έχουν σγουρά ή βαμμένα μαλλιά. Τα καλά νέα είναι ότι το φριζάρισμα δεν αποτελεί ένα άλυτο πρόβλημα και μπορείτε πολύ εύκολα να απαλλαγείτε από αυτό ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές.

Ενυδάτωση

Η ενυδάτωση των μαλλιών θα βοηθήσει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο με την πρόληψη της δημιουργίας στατικού ηλεκτρισμού. Επιλέξτε ένα ενυδατικό σαμπουάν, αποφύγετε τα υπερβολικά συχνά λουσίματα, που απομακρύνουν τα φυσικά έλαια και επενδύστε σε ένα καλό conditioner και μια μάσκα, που θα ενυδατώσουν σε βάθος την τρίχα και θα κλειδώσουν την υγρασία.

Το κατάλληλο σεσουάρ

Τα σύγχρονα σεσουάρ με τεχνολογία ιονισμού, συμβάλλουν καθοριστικά στη μείωση του στατικού ηλεκτρισμού και δεν θα πρέπει να λείπουν από το μπουντουάρ καμιάς γυναίκας.

Χτένα vs βούρτσα

Η τριβή που προκαλεί το βούρτσισμα στις τρίχες τείνει να τις ηλεκτρίζει, γι' αυτό θεωρείται προτιμότερη η χρήση μιας χτένας για το ξέμπλεγμα των μαλλιών. Εάν δεν μπορείτε να αποχωριστείτε τη βούρτσα σας, επιλέξτε μία μεταλλική ή μία με φυσικές τρίχες και αποφύγετε τις πλαστικές, που τραβούν σαν μαγνήτης τον στατικό ηλεκτρισμό.

Το κατάλληλο περιβάλλον

Η θέρμανση των εσωτερικών χώρων με κλιματιστικά το χειμώνα τείνει να κάνει τον αέρα πραγματικά ξηρό, με αποτέλεσμα να ευνοείται η δημιουργία στατικού ηλεκτρισμού. Επιτακτική θεωρείται η χρήση ενός υγραντήρα, που θα βελτιώσει σημαντικά τις συνθήκες στους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού.

Όνειρα από μετάξι

Κατά τη διάρκεια του ύπνου δημιουργείται τριβή μεταξύ της κοινής βαμβακερής μαξιλαροθήκης και των μαλλιών με αποτέλεσμα τα τελευταία να σπάνε και να φριζάρουν. Επενδύστε σε μεταξωτές μαξιλαροθήκες, που δε φθείρουν ή ξηραίνουν την τρίχα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μιλώντας για τον ύπνο, αποφύγετε να κοιμάστε με τα μαλλιά σας κάτω, καθώς έτσι είναι πιο πιθανό η τρίχα να σπάσει. Αντίθετα πιάστε τα μαλλιά σας σε έναν χαλαρό ψηλό κότσο -ιδανικά με ένα μεταξωτό scrunchie-, προσέχοντας οι άκρες τους να είναι μέσα στον κότσο και όχι εκτεθειμένες για να μην σπάσουν με την τριβή στο μαξιλάρι.


Κρύο vs ζεστό νερό

Το μπάνιο με καυτό νερό αποτελεί για πολλές γυναίκες αμαρτωλή απόλαυση. Η αλήθεια είναι όμως πως το πέρασμα των μαλλιών με κρύο νερό μετά το λούσιμο θα βοηθήσει τα λέπια της τρίχας να κλείσουν και έτσι τα μαλλιά να δείχνουν πιο λαμπερά χωρίς ίχνος φριζαρίσματος.

Τέλος το στέγνωμα με πετσέτα

Κατά το σκούπισμα μετά το λούσιμο δημιουργείται τριβή μεταξύ της κοινής πετσέτας και της τρίχας με αποτέλεσμα τα μαλλιά να φριζάρουν. Η καλύτερη λύση είναι το στέγνωμα των μαλλιών με ένα παλιό βαμβακερό T-Shirt ή μια πετσέτα με μικροΐνες, που είναι πιο απαλά με τα μαλλιά και δεν τα ταλαιπωρούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ