Φαινομενικά ασήμαντες συνήθειες που καταστρέφουν τα μαλλιά

Όλα όσα πρέπει να προσέχετε για να έχετε λαμπερά και υγιή μαλλιά.

Όλες οι γυναίκες ξέρουν πως πρέπει να χρησιμοποιούν ενυδατικές μάσκες, να κουρεύονται συχνά και να περιορίζουν στο ελάχιστο τη χρήση των heat tools αν θέλουν λαμπερά και υγιή μαλλιά. Κι όμως υπάρχουν ορισμένες φαινομενικά ασήμαντες συνήθειες που καταστρέφουν τα μαλλιά και στέκονται εμπόδιο στο όνειρό σας να αποκτήσετε πλούσια κουπ αλά Elle Macpherson. 

Δεν προσέχετε το λουράκι της τσάντας

Κρεμώντας άτσαλα την τσάντα στον ώμο, η τρίχα μπορεί να σπάσει καθώς, αν τα μαλλιά φτάνουν στο ύψος του ώμου και κάτω, το λουράκι μπορεί να τα πιέζει και να τα ταλαιπωρεί. Επιπλέον, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τα μαλλιά να μπερδευτούν στο λουράκι, με την απελευθέρωσή τους να είναι εκτός από επίπονη και πολύ βλαβερή για τα μαλλιά. 

Τα χτενίζετε με λάθος τρόπο

Πόσο δύσκολο είναι να χτενίσει κανείς τα μαλλιά του; Φαινομενικά καθόλου. Κι όμως οι περισσότερες γυναίκες το κάνουν με λάθος τρόπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεκινώντας από τη ρίζα προς τα κάτω, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η χτένα να συναντήσει κόμπο και στην προσπάθειά σας να την ξεμπλέξετε, να συμβάλλετε στη φθορά των μαλλιών. Ξεκινήστε από τις ακρές και δουλέψτε προς τα πάνω για να τα ξεμπερδέψετε σωστά.

Τα χτενίζετε όσο είναι ακόμα βρεγμένα

Τα βρεγμένα μαλλιά, χάνουν σημαντικό μέρος της ελαστικότητάς τους με αποτέλεσμα να σπάνε πιο εύκολα. Αποφύγετε λοιπόν να τα χτενίζετε αμέσως μετά το λούσιμο. Ιδανικά καλό θα ήταν να περιμένετε να στεγνώσουν, ενώ αν νιώθετε την ανάγκη να τα χτενίσετε όσο είναι ακόμα βρεγμένα, προτιμήστε να το κάνετε με τα δάχτυλα.

Κοιμάστε σε βαμβακερή μαξιλαροθήκη

Η βαμβακερή μαξιλαροθήκη μπορεί να ευθύνεται για τα ταλαιπωρημένα μαλλιά. Ο λόγος είναι ότι το βαμβάκι απορροφά την υγρασία, κάνοντας τα μαλλιά πιο ξηρά, ενώ η τριβή της τρίχας με το συγκεκριμένο υλικό μπορεί να οδηγήσει στο σπάσιμό της και τελικά στο φριζάρισμα των μαλλιών. Προτιμήστε μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη, που είναι πιο φιλική με τα μαλλιά. 

Τα στεγνώνετε με πετσέτα

Τα βρεγμένα μαλλιά είναι πολύ ευάλωτα και το τρίψιμο με την πετσέτα μπορεί να τα φθείρει σημαντικά. Αφήστε τα μαλλιά να στεγνώσουν φυσικά ή εναλλακτικά χρησιμοποιήστε μια πετσέτα με μικροΐνες ή ένα παλιό T-shirt για να τα σκουπίσετε.

Χρησιμοποιείτε λάθος λαστιχάκια

Τα μαλλιά συνήθως μπλέκονται στα λαστιχάκια που έχουν μεταλλικό κούμπωμα με αποτέλεσμα η τρίχα να σπάει και να ταλαιπωρείται. Προτιμήστε τα scrunchies ή τα απλά μαύρα λαστιχάκια και αποφύγετε να έχετε τα μαλλιά σας πιασμένα σφιχτά για πολλές ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ