Το κούρεμα που λατρεύουν αυτήν τη στιγμή οι Γαλλίδες

Το μυστικό της ανεπιτήδευτης φινέτσα τους.

Οι Γαλλίδες λένε πως έχουν αυτό το je ne sais quoi, όσον αφορά τη φινέτσα και την ανεπιτήδευτη ομορφιά τους. Ένα από τα κλειδιά του κομψού στυλ τους είναι τα μαλλιά τους, τα οποία δείχνουν πάντα περιποιημένα, μένοντας όμως πιστά στον messy χαρακτήρα τους. Το μυστικό τους; Το σωστό κούρεμα, το οποίο δεν είναι άλλο από το shag.

Τι είναι το shag;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κλασικό shag μας πρωτοσυστήθηκε στα 80’s για πρώτη φορά από τον κομμωτή McGregor και είναι ένα κούρεμα με έντονο φιλάρισμα, το οποίο αδιαμφισβήτητα χαρίζει έναν cool αέρα. Πρόκειται για ένα μακρύ καρέ που φτάνει στο ύψος του πηγουνιού ή των ώμων, γνωστό και ως lob, με έντονο φιλάρισμα, το οποίο συνήθως συνδυάζεται με αφέλειες. Τα φιλαρίσματα είναι συχνά αραιωμένα στην κορυφή και στο περίγραμμα και πιο έντονα γύρω από την "κορώνα". 

Styling

Οι πιο δημοφιλείς εκδοχές του το θέλουν με messy υφή ή έντονες φυσικές μπούκλες. Η χρήση λιγοστών προϊόντων styling θεωρείται επιτακτική, ώστε να διατηρηθεί η φυσική υφή των μαλλιών. Στα must του νεσεσέρ των Παριζιάνων είναι ένας αφρός ή μια κρέμα styling για πιο έντονα διαμορφωμένες μπούκλες, που δεν στερούνται τον messy χαρακτήρα τους. 

Το αγαπημένο χρώμα των Γαλλίδων

Οι Γαλλίδες ακολουθούν την τάση του less is more, και συνήθως αποφεύγουν να αλλάζουν το φυσικό χρώμα των μαλλιών τους. Αντίθετα, το φωτίζουν προσθέτοντας λίγες φυσικές ανταύγειες, κυρίως στις μπροστινές τούφες που πλαισιώνουν το πρόσωπο. Με αυτόν τον τρόπο εκτός από το ότι δείχνουν très chic, γλιτώνουν και τις συχνές επισκέψεις στο σαλόνι ομορφιάς, καθώς οι ανταύγειες δεν απαιτούν συχνά touch-ups.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ