Γιατί η βιταμίνη Ε αξίζει μία θέση στη skincare ρουτίνα σας

O "άγνωστος" σούπερ ήρωας της περιποίησης της επιδερμίδας.

Μπορεί τις περισσότερες φορές, να της κλέβουν την λάμψη οι πασίγνωστες βιταμίνες C και Β, ωστόσο έχει και εκείνη σπουδαίες ευεργετικές ιδιότητες, που δεν θα πρέπει να παραβλέπονται. Ο λόγος για τη βιταμίνη Ε, η οποία αξίζει σίγουρα μια θέση στη ρουτίνα κάθε γυναίκας, καθώς μεταξύ άλλων μειώνει τα σημάδια από την έκθεση στον ήλιο και κρατά την επιδερμίδα νεανική και σφριγηλή.

Ιδού όλα όσα πρέπει να ξέρετε για αυτήν τη σούπερ βιταμίνη: 

Τι είναι;

Η βιταμίνη Ε είναι ένα φυσικώς απαντώμενο αντιοξειδωτικό που προστατεύει το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες. Σε ένα ελαφρώς πιο τεχνικό επίπεδο, η βιταμίνη Ε, γνωστή και ως τοκοφερόλη, είναι στην πραγματικότητα μια ομάδα οκτώ χημικών ενώσεων με παρόμοια σύσταση. Οι πιο συνηθισμένες στην περιποίηση της επιδερμίδας είναι η άλφα-τοκοφερόλη και η οξική τοκοφερόλη.

Ποιες είναι οι ευεργετικές της ιδιότητες;

Μία από τις πιο σπουδαίες ευεργετικές ιδιότητες της βιταμίνης Ε είναι ότι όταν περιέχεται σε αντηλιακά προϊόντα σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C και το βήτα καροτένιο, μειώνει σημαντικά τη φθορά από την έκθεση στις βλαβερές ακτίνες του ηλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιπλέον, διασφαλίζει την προστασία των κυτταρικών δομών από το οξειδωτικό στρες, αποτρέποντας έτσι τη φθορά που σηματοδοτεί την πρόωρη γήρανση. Συμβάλλει επίσης στη διατήρηση της ενυδάτωσης της επιδερμίδας, καθώς αποτρέπει τη διαδερμική απώλεια νερού, ενδυναμώνοντας τον υδρολιπιδικό φραγμό. Σύμφωνα με αρκετές μελέτες, η βιταμίνη Ε έχει επίσης αποδειχθεί ότι βελτιώνει την υπέρχρωση, ενώ παράλληλα απαλύνει τις ραγάδες και τις ουλές.

Σε τι προϊόντα απαντάται;

Η βιταμίνη Ε είναι συνήθως διαθέσιμη σε μορφή ελαίου και κρέμας. Ενώ υπάρχουν ειδικά προϊόντα με ισχυρότερες συγκεντρώσεις βιταμίνης Ε, αποτελεί συχνή προσθήκη σε πολλές αντιγηραντικές κρέμες, μάσκες προσώπου και αντηλιακά σε χαμηλότερη δόση, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που συνδυάζεται με βιταμίνη C για αυξημένη απορρόφηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ