Βιταμίνη C | Το νέο trend στην περιποίηση της επιδερμίδας

Ο πιο πολύτιμος σύμμαχος στον αγώνα για νεανική και λαμπερή επιδερμίδα

Εάν θα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε ένα ενεργό συστατικό από τη μακροσκελή λίστα εκείνων που συναντάμε πιο συχνά στα καλλυντικά προϊόντα, τότε αυτό θα ήταν σίγουρα η βιταμίνη C. 

Ευεργετικές ιδιότητες;

Πρόκειται για την πιο δημοφιλή βιταμίνη στον τομέα skincare τα τελευταία χρόνια, καθώς έχει σπουδαίες ευεργετικές ιδιότητες: Προσφέρει ενισχυμένη αντιοξειδωτική προστασία, απαλύνει τυχόν δυσχρωμίες, βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία και περιορίζει τη φλεγμονή. Επιπλέον, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, διατηρεί τη φυσική υγρασία της επιδερμίδας, συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης απαλύνοντας έτσι τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, ενώ παράλληλα διεγείρει τους φυσικούς μηχανισμούς άμυνας και επανόρθωσης. 

RELATED STORY

Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν συνδυάζεται με τη βιταμίνη Ε σε αντηλιακά προϊόντα, έχει αποδειχτεί ότι ενδυναμώνει την αντηλιακή προστασία. Επιπλέον, η τοπική εφαρμογή της βιταμίνης C έχει αποδειχθεί ότι προστατεύει τα κύτταρα από τη φθορά που προκαλούν οι ακτίνες UV, ενώ παράλληλα επανορθώνει ήδη υπάρχουσες βλάβες φωτογήρανσης.

Τι θα πρέπει να προσέχετε:

Στην καθαρή της μορφή η βιταμίνη C αναφέρεται στη λίστα των συστατικών και ως ασκορβικό οξύ ή L-ασκορβικό οξύ. Στα περισσότερα καλλυντικά προϊόντα ωστόσο βρίσκεται με τη μορφή των συνθετικών παραγώγων της. Επειδή πρόκειται για μια ασταθή βιταμίνη, γεγονός που την κάνει ευαίσθητη στο φως, τη ζέστη, τον αέρα, το νερό και ευεπίφορη στην οξείδωση, είναι πολύ σημαντικό να επιβεβαιώνετε ότι το προϊόν που πρόκειται να αγοράσετε περιέχει βιταμίνη C σε σταθεροποιημένη μορφή και βρίσκεται σε αεροστεγή και αδιαφανή συσκευασία.

Η super βιταμίνη C:

Πρόσφατα, στον κόσμο της κοσμετολογίας συστήθηκε και ο όρος super Βιταμίνη C. Πρόκειται για μία νέας γενιάς και σταθεροποιημένης μορφής βιταμίνη C, που καταγράφει την ταχύτερη και μεγαλύτερη απορρόφηση από οποιαδήποτε άλλη μορφή -ως και 1000% περισσότερο από το L-ασκορβικό οξύ – είναι σταθερή στη θερμότητα και την οξείδωση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολύ υψηλότερες συγκεντρώσεις. Και αυτή αποτελεί ισχυρό αντιοξειδωτικό ενάντια στις ελεύθερες ρίζες και κατά συνέπεια στην πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας. 

RELATED STORY