Κορωνοϊός | 3 τρόποι να προστατευτείτε, ξεκινώντας από τα νύχια σας

Η νέα ρουτίνα περιποίησης των νυχιών, που θα σας προστατέψει ακόμα περισσότερο από τον κορωνοϊό.

Με τον κορωνοϊό να αποτελεί το πλέον hot topic στα media αλλά και στις συζητήσεις μεταξύ συγγενών και φίλων, όλοι παίρνουν επιπλέον προφυλάξεις - όχι μόνο για τη δική τους υγεία και ασφάλεια, αλλά και για εκείνη όλων εκείνων που έρχονται σε επαφή μαζί τους. Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, η μετάδοση του ιού θεωρείται ότι γίνεται κυρίως μέσω του αναπνευστικού με σταγονίδια από το φτέρνισμα, το βήχα ή την εκπνοή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

To τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20’’ ή με αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα πριν τη λήψη τροφής και μετά την επίσκεψη στην τουαλέτα, και το προσεκτικό στέγνωμα των χεριών με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης θεωρούνται καίριες πρακτικές προφύλαξης από τον ιό. Εξίσου σημαντικό θεωρείται όμως και ένα καλό μανικιούρ και πιο συγκεκριμένα ο καθαρισμός του κάτω μέρους των νυχιών, το οποίο μπορεί να αποτελέσει έδαφος ανάπτυξης βακτηριδίων. Ιδού οι πρακτικές που θα πρέπει να ακολουθείτε:

Σωστό πλύσιμο

Οι ιοί και τα βακτηρίδια μπορούν να ευδοκιμήσουν σε ένα ζεστό και υγρό περιβάλλον, όπως αυτό κάτω από τα νύχια. Εάν το μήκος τους είναι μακρύ, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μια ειδική βούρτσα για τα νύχια, νερό και σαπούνι προκειμένου να τα καθαρίσετε επιμελώς.

Nail salon

Σε περίπτωση που επισκεφθείτε κάποιο σαλόνι ομορφιάς, θα πρέπει να βεβαιωθείτε πως τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής πριν καθίσετε στην καρέκλα για το μανικιούρ σας. Το πιο σημαντικό είναι να βεβαιωθείτε ότι οι υπάλληλοι απολυμαίνουν τα εργαλεία. Έπειτα, ελέγξτε αν φορούν γάντια, αν χρησιμοποιούν λίμες και buffers μιας χρήσεως και αν απολυμαίνουν τις επιφάνειες μετά από κάθε ραντεβού. Εάν δεν είστε σίγουρη, μην ντραπείτε να ρωτήσετε πώς καθαρίζονται τα εργαλεία προκειμένου να νιώσετε άνετα στο χώρο.

Ονυχοφαγία

Το αυξημένο άγχος που προκαλεί η εξάπλωση του κορωνοϊού είναι αρκετό για να ξεκινήσει κανείς αυτήν τη βλαβερή συνήθεια. Σύμφωνα όμως με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας καίρια θεωρείται η αποφυγή επαφής των χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως η ονυχοφαγία μπορεί να προκαλέσει μικροτραυματισμούς και αιμορραγία, θέτοντας σας σε μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης, αν δεν είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σχετικά με το πλύσιμο των χεριών. Η απολύμανση με αντιβακτηριακό σαπούνι λοιπόν θεωρείται ακόμη πιο σημαντική για όσους δαγκώνουν τα νύχια τους, αφού μια ανοιχτή πληγή λειτουργεί σαν ανοικτή πρόσκληση για τα βακτήρια να εισέλθουν στο σώμα".

Προκειμένου να σταματήσετε την ονυχοφαγία, αποσπάστε την προσοχή σας με μια stress ball, ή δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα από τα ειδικά βερνίκια νυχιών, που σταματούν αυτήν τη βλαβερή συνήθεια χάρη στην εξαιρετικά πικρή και δυσάρεστη γεύση τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ