Η νέα ρουτίνα περιποίησης εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού

Όλα όσα πρέπει να κάνετε για να προστατευτείτε, καθώς ο κορωνοϊός εξαπλώνεται.

Καθώς ο κορωνοϊός εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς παγκοσμίως, έχει γίνει το hot topic των τελευταίων ημερών, το οποίο αναπόφευκτα οδηγεί σε μια σειρά καίριων ερωτημάτων: Πώς μπορούμε να προστατευτούμε και τι βοηθάει πραγματικά; Η καθημερινότητα, αλλά και η ρουτίνα ομορφιάς αλλάζει και καλεί για υιοθέτηση έξυπνων και αποτελεσματικών πρακτικών που θα κρατήσουν τον ιό μακριά.

Ιδού τι πρέπει να κάνετε για να προστατευτείτε:

Μην ακουμπάτε το πρόσωπό σας

Μπορεί οι ιατρικές μάσκες να θεωρούνται το απόλυτο must, τόσο στις εβδομάδες μόδας, όσο και στις βόλτες στην πόλη, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι δεν προσφέρουν την προστασία που πιστεύουν οι περισσότεροι. Ο κορωνοϊός μπορεί να εισέλθει στο σώμα από οποιαδήποτε ανοιχτή δίοδο, συμπεριλαμβανομένων των ματιών, της μύτης και του στόματος. Η χρήση ιατρικής μάσκας κατά συνέπεια μπορεί να βοηθήσει σε έναν βαθμό στον έλεγχο της εξάπλωσης ορισμένων αναπνευστικών νοσημάτων, ωστόσο, από μόνη της δε διασφαλίζει πλήρη προστασία. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η χρήση μάσκας συνιστάται σε άτομα που εμφανίζουν αναπνευστικά συμπτώματα (βήχα ή φτέρνισμα) ή σε ασθενείς με ήπια συμπτώματα και υποψία λοίμωξης με Covid-19 ή σε άτομα που φροντίζουν ασθενείς για τους οποίους υπάρχει η υποψία λοίμωξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εάν μέχρι τώρα δεν αγγίζατε το πρόσωπό σας προκειμένου να μην προκαλέσετε ακμή, τώρα έχετε έναν ακόμα λόγο να το κάνετε: "Δεν είναι γνωστό πόσο χρονικό διάστημα ο Covid-19 μπορεί να επιβιώσει στις επιφάνειες, ωστόσο σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, μπορεί να επιβιώσει μερικές ώρες", υπογραμμίζει ο ΕΔΟΕΑΠ. Κατά συνέπεια, θεωρείται καίριας σημασίας να μην αγγίζετε το πρόσωπό σας ιδιαίτερα όταν βρίσκεστε σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους, όπως πολυκαταστήματα, γραφεία εταιρειών και εστιατόρια.

Απολυμάνετε το κινητό σας

Όπως προαναφέρθηκε, ο ιός μπορεί να επιβιώσει στις επιφάνειες για αρκετές ώρες. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να απολυμαίνονται όλες όσες αγγίζονται συχνά και κυρίως το κινητό, το οποίο έχετε διαρκώς ανά χείρας ή κολλημένο στο αφτί σας. Η χρήση απλών αντισηπτικών διαλυμάτων είναι αρκετή για την καταστροφή του ιού στις επιφάνειες. Στα plus το γεγονός πως η μη εξάπλωση των μικροβίων εξασφαλίζει υγιή επιδερμίδα χωρίς σπυράκια. Για να απαντάτε στις κλήσεις σας, προτιμήστε τη χρήση ακουστικών Bluetooth ή Ear Pods. 

Καθαρίζετε συχνά τα χέρια σας

Το πιο σημαντικό από όλα τα βήματα, το οποίο θα πρέπει να ενσωματώσετε το δίχως άλλο στην καθημερινή σας ρουτίνα, είναι το συχνό και ενδελεχές πλύσιμο των χεριών με αλκοολούχο διάλυμα ή νερό και σαπούνι. Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, το τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20'', πριν τη λήψη τροφής και μετά την επίσκεψη στην τουαλέτα, και το προσεκτικό στέγνωμα χεριών με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης αποτελούν αναγκαίες πρακτικές για την προστασία από τον ιό. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Editor's Choice: Τα καλύτερα hand sanitizers

Καθαριστικό gel χεριών με άρωμα τριαντάφυλλο, Rose Rinse-Free Handwash, Byredo (atticabeauty.gr)

Καθαριστικό gel χεριών με άρωμα τριαντάφυλλο, Rose Rinse-Free Handwash, Byredo (atticabeauty.gr)

Ενυδατικό καθαριστικό χεριών, Bois D'orange Hand Nail Sanitizer, Roger & Gallet (στα φαρμακεία)

Ενυδατικό καθαριστικό χεριών, Bois D'orange Hand Nail Sanitizer, Roger & Gallet (στα φαρμακεία)

Αντιβακτηριδιακός αφρός καθαρισμού χεριών, Reval Hand Foam, Intermed (στα φαρμακεία)

Αντιβακτηριδιακός αφρός καθαρισμού χεριών, Reval Hand Foam, Intermed (στα φαρμακεία)

Gel καθαρισμού χεριών με άρωμα καρύδας, Coconut Hand Cleanse Gel, The Body Shop

Gel καθαρισμού χεριών με άρωμα καρύδας, Coconut Hand Cleanse Gel, The Body Shop