Beach I'm Ready | Λαμπερή και λεία επιδερμίδα λίγο πριν την παραλία

Η λαμπερή, ενυδατωμένη χωρίς κυτταρίτιδα επιδερμίδα που επιθυμείτε είναι μόλις τρία βήματα μακριά.

Στην πραγματικότητα κάθε σώμα, είναι bikini body. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να ακολουθήσετε μια ρουτίνα περιποίησης σώματος για να αυξήσετε ακόμα περισσότερο την αυτοπεποίθησή σας λίγο πριν από τις πρώτες εξορμήσεις στην παραλία. Ιδού τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε για να εξαφανίσετε την κυτταρίτιδα και να αποκτήσετε λεία και σμιλευμένη επιδερμίδα:

Απολέπιση

Το μυστικό για πραγματικά βελούδινη και μεταξένια επιδερμίδα είναι η απολέπιση 1-2 φορές την εβδομάδα. Συνήθως προτείνεται η χημική απολέπιση, με δραστικά συστατικά, όπως ΑΗΑ και ΒΗΑ, καθώς όμως η επιδερμίδα του σώματος είναι πολύ πιο ανθεκτική από εκείνη του προσώπου, η φυσική απολέπιση δεν θεωρείται απαγορευτική.

Η χρήση ενός ήπιου scrub με φυσικούς κόκκους μετά το ντους βοηθά με την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, αποκαλύπτοντας μια πραγματικά λαμπερή και λεία επιδερμίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εναλλακτικά μπορείτε να δοκιμάσετε την τεχνική του dry brushing με μια ειδική βούρτσα για το σώμα για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα. Το στεγνό βούρτσισμα, τονώνει παράλληλα την κυκλοφορία των θρεπτικών συστατικών στους ιστούς και απομακρύνει τις τοξίνες, βελτιώνοντας έτσι την εμφάνιση του δέρματος. 

Σύσφιξη

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να εμπλουτίστε το οπλοστάσιο ομορφιάς σας με προϊόντα που αποσυμφορούν τη λέμφο και τονώνουν τη μικροκυκλοφορία. Κορυφαίες επιλογές αποτελούν οι συνθέσεις που περιέχουν παράγοντες, οι οποίοι διεγείρουν τη λειτουργία των ινοβλαστών και συμβάλλουν προσωρινά στη μείωση της κυτταρίτιδας: Στην κορυφή της λίστας με τα top συστατικά συναντώνται η βιταμίνη C, το υαλουρονικό οξύ, τα πεπτίδια, η καφεΐνη, η ρετινόλη αλλά και η centella asiatica. Τα άμεσα αποτελέσματα που συνήθως διακρίνονται οφείλονται κυρίως στην ενυδάτωση της επιδερμίδας και στο φιλμ που σχηματίζουν τα μαλακτικά συστατικά του προϊόντος.

Εξίσου σημαντική με την επιλογή των κατάλληλων προϊόντων είναι και η σωστή εφαρμογή τους. Προτείνεται το τοπικό λεμφικό μασάζ, το οποίο θα βελτιώσει τη μικροκυκλοφορία και θα βοηθήσει με τη λιπόλυση.

Ενυδάτωση

Τελευταίο και ίσως το πιο σημαντικό βήμα από όλα, είναι η επαρκής ενυδάτωση της επιδερμίδας. Για το καλοκαίρι κορυφαίες επιλογές θεωρούνται οι ανάλαφρες συνθέσεις με πλούσια ενυδατικά στοιχεία και δροσερά αρώματα, που βελτιώνουν τη διάθεση. Κάπου εδώ αξίζει να σημειωθεί πως η απολέπιση που έχει προηγηθεί θα βοηθήσει σημαντικά στην πλήρη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών της κρέμας από την επιδερμίδα.

Για ακόμα πιο λαμπερό αποτέλεσμα, προτείνεται η εφαρμογή μιας κρέμας ή ενός λαδιού για ελαφρύ μαύρισμα ή ακόμα και με ιριδίζον φινίρισμα. Έτσι μπορείτε να αποκτήσετε χρυσαφένιο χρώμα πολύ πριν το πρώτο μπάνιο στη θάλασσα και παράλληλα να καμουφλάρετε ελαφρώς την όψη φλοιού πορτοκαλιού. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ