Το ιδανικό αντηλιακό στα 20, τα 30, τα 40, τα 50+

Ναι, η ηλικία διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στο πώς θα προστατεύσετε ιδανικά την επιδερμίδα σας από τον ήλιο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

20+
Για προστασία από τον ήλιο και την ακμή

Αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα λιπαρότητας, προτίμησε αντηλιακά "oil free" και συστατικά όπως το σαλικυλικό οξύ, για να αποφεύγεις σπυράκια και γυαλάδες. Επίλεγε αντηλιακά με χαμηλότερους δείκτες για να μην πέφτουν βαριά στο δέρμα. Κατάλληλα για σένα: Κρέμες-τζελ και οι λεπτόρρευστες κρέμες με χρώμα.

30+
Πρόλαβε την πρόωρη γήρανση

Επένδυσε σε αντηλιακές κρέμες με αντιγηραντική δράση, πλούσιες σε αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτικά συμπλέγματα που εξισορροπούν το υδρολιπιδικό φιλμ της επιδερμίδας, αποτρέπουν την αφυδάτωση και προστατεύουν από την εμφάνιση σημαδιών γήρανσης. Κατάλληλα για σένα: Οι αντηλιακές κρέμες με χρώμα για προφύλαξη και από τη φωτογήρανση.

40+
Αντιγηραντική προστασία

Επίλεξε αντηλιακά με φυτικά φλαβονοειδή που ενισχύουν την ελαστικότητα της επιδερμίδας και απαλύνουν τις ρυτίδες. Για να αποφύγεις τις πανάδες, προτίμησε υψηλό δείκτη προστασίας 50+. Κατάλληλα για σένα: Αντηλιακές κρέμες που ρυθμίζουν την παραγωγή μελανίνης με εκχύλισμα από κουρκουμά, για προληπτική και επανορθωτική δράση ενάντια σε κηλίδες και πανάδες.

50+
Επανόρθωσε τις φθορές του ήλιου

Σ’ αυτή την ηλικία θα εμφανιστούν οι συνέπειες της έκθεσης στον ήλιο όλων των προηγούμενων χρόνων, δεδομένου ότι η ηλιακή ακτινοβολία λειτουργεί αθροιστικά προκαλώντας σταδιακά φθορές στο DNA των κυττάρων. Κατάλληλο για σένα: Αντηλιακό με ενισχυμένες επανορθωτικές και αντιρυτιδικές ιδιότητες.

60+
Επιπλέον ενυδάτωση

Αντικατάστησε τη συνηθισμένη σου κρέμα με μια αντηλιακή για την πόλη. Ένα
αντηλιακό σε μορφή ελαίου θα αναπληρώσει τη χαμένη υγρασία.

Πηγή: Shape.gr