5 συνδυασμοί skincare συστατικών που θα πρέπει πάντα να αποφεύγονται

Έτσι θα αποφύγετε τον κίνδυνο ερεθισμών και ερυθρότητας, και θα αποκτήσετε μια πραγματικά λαμπερή και υγιή επιδερμίδα.

Στην προσπάθειά σας να μείνετε up to date με όλα τα τελευταία skincare λανσαρίσματα, πολύ πιθανό είναι να "πάσχετε" από product confusion: Με άλλα λόγια, μπορεί να μην ξέρετε ακριβώς τη χρήση του κάθε προϊόντος με αποτέλεσμα να συνδυάζετε πολλά διαφορετικά συστατικά μεταξύ τους και τελικά να βλέπετε αρνητικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σας αντί των θετικών που ελπίζατε. Αναρωτιέστε "ποια καλλυντικά δεν πρέπει να συνδυάζονται"; Ακολουθούν 5 από τα πιο αταίριαστα ζευγάρια:

Ποια καλλυντικά δεν πρέπει να συνδυάζονται;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βιταμίνη C και Ρετινόλη

Τα δύο αυτά συστατικά αντί να δρουν μαζί στον αγώνα κατά των ελεύθερων ριζών πολλαπλασιάζοντας τις ευεργετικές τους ιδιότητες, υποβαθμίζει το ένα την ποιότητα προστασίας που παρέχει το άλλο. Αυτός είναι ο λόγος που συστήνεται η χρήση της βιταμίνης C το πρωί, καθώς ενισχύει τη δράση του αντηλιακού, και η χρήση της ρετινόλης το βράδυ, καθώς προκαλεί φωτοευαισθησία.

Βιταμίνη C και AHAs

Τα ΑΗΑ, όπως το γλυκολικό οξύ, το κιτρικό οξύ και το γαλακτικό οξύ αλλάζουν το pH της βιταμίνης C με αποτέλεσμα να την αποσταθεροποιούν και να μειώνουν την αντιοξειδωτική της δράση. Επιπλέον, ο συνδυασμός τους θέτει την επιδερμίδα σε κίνδυνο εμφάνισης ερυθρότητας. Προτιμότερη θεωρείται η ενσωμάτωση των προϊόντων με AHA στη βραδινή skincare ρουτίνα, αφού μπορούν να κάνουν το δέρμα πιο ευαίσθητο σε ηλιακά εγκαύματα, και η χρήση βιταμίνης C το πρωί.

Βιταμίνη C και Νιασιναμίδη

Πρόκειται για δύο συστατικά που μπορούν να μεταμορφώσουν κάθε τύπο επιδερμίδας, με το πρώτο να χαρίζει λάμψη και το δεύτερο να βελτιώνει την υφή και να μειώνει τα μαύρα στίγματα και τα σημάδια της ακμής. Ο συνδυασμός τους ωστόσο αντενδείκνυται, καθώς η νιασιναμίδη (niacinamide) ακυρώνει όλες τις καλές ιδιότητες της βιταμίνης C. Αυτός είναι ο λόγος που συστήνεται η χρήση του ενός το πρωί και η χρήση του άλλου το βράδυ

Ρετινόλη και AHAs/BHAs

Τόσο η ρετινόλη, όσο και τα AHA και τα BHA έχουν ισχυρή απολεπιστική δράση. Καθώς ο συνδυασμός τους μπορεί να προκαλέσει έντονη ξηρότητα και ερεθισμούς, συστήνεται να χρησιμοποιούνται ξεχωριστά (πρωί και βράδυ). Διαφορετικά αν η ρετινόλη αποτελεί μέρος της καθημερινής ρουτίνας ομορφιάς, μπορεί να παραλείπεται τις ημέρες, που χρησιμοποιούνται προϊόντα με AHAs ή BHAs.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ