5 βραδινές συνήθειες που καταστρέφουν το δέρμα

Ένα καυτό, χαλαρωτικό ντους στο τέλος της ημέρας κι άλλες 4 βραδινές συνήθειες που ίσως δεν γνωρίζετε ότι βλάπτουν την επιδερμίδα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Υπάρχουν κάποιες βραδινές συνήθειες που πολλές από εμάς ακολουθούμε ευλαβικά αλλά, τελικά, βλάπτουν την επιδερμίδα μας. Ευτυχώς, υπάρχουν οι εναλλακτικές επιλογές αλλά και οι λύσεις για να διορθώσουμε τις φθορές που έχουν ήδη προκληθεί.

Η απλή ρουτίνα καθαρισμού του προσώπου 

Θα έχετε ίσως παρατηρήσει πως αν βάλετε λίγη λοσιόν με βαμβάκι στο πρόσωπό σας, μετά το ντεμακιγιάζ, το βαμβάκι θα γίνει και πάλι μπεζ υπονοώντας πως η επιδερμίδα  τελικά, δεν είναι απόλυτα καθαρή. Τις περισσότερες φορές ένα basic προϊόν ντεμακιγιάζ δεν θα καθαρίσει εντελώς την επιδερμίδα, οπότε καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε κι ένα έξτρα σαπούνι για το πρόσωπο για να βεβαιωθείτε πως το πρόσωπο σου είναι εντελώς καθαρό.

Η λάθος επιλογή προϊόντων

Ξέρατε ότι το καθαριστικό προσώπου που χρησιμοποιούμε το πρωί για να ενυδατώσουμε την επιδερμίδα, αντενδείκνυται για το βράδυ. Ο λόγος είναι ότι το βράδυ το δέρμα χρειάζεσαι ένα προϊόν με βάση το λάδι που θα το προετοιμάσει για να αναζωογονηθεί κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Με το κινητό στο κρεβάτι

Όταν μιλάμε στο κινητό ακουμπώντας το στο πρόσωπό μας μεταφέρουμε βακτήρια από τη συσκευή στην επιδερμίδα, την οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε μόλις καθαρίσει. Αν πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε αυτό το τηλεφώνημα, προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε hands free, αλλά ο γενικός κανόνας είναι ότι πρέπει να αποφεύγουμε τη χρήση του τηλεφώνου λίγο πριν κοιμηθούμε.

Μαλλιά που ακουμπούν στο πρόσωπο

Επειδή δεν λουζόμαστε κάθε βράδυ, συχνά πέφτουμε για ύπνο με υπολείμματα από τα προϊόντα styling να βρίσκονται ακόμα στα μαλλιά μας. Έτσι, κατά τη διάρκεια του ύπνου, καθώς αυτά ακουμπούν στο πρόσωπό μας, μπορεί να μεταφέρουν ρύπους και βακτήρια. Το καλύτερο είναι να τα πιάσετε με ένα μεταξωτό μαντήλι σε μία χαλαρή κοτσίδα πριν κοιμηθείτε.

Το ζεστό, χαλαρωτικό ντους

Το αγαπημένο σημείο της μέρας είναι για πολλές γυναίκες εκείνο το ζεστό ντους που διαρκεί παραπάνω από όσο θα έπρεπε. Όμως δεν είναι τόσο καλό για την επιδερμίδα, γιατί την ξηραίνει και μάλιστα σε υπερβολικό βαθμό. Οι ακραίες θερμοκρασίες, είτε ζεστές είτε κρύες, μπορούν να προκαλέσουν ανισορροπία στο δέρμα και να το αφήσουν εντελώς αφυδατωμένο.

Η "θεραπεία"; Μειώστε τον χρόνο του ντους σε 5 λεπτά, ή εναλλακτικά χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό και όχι ζεστό. Μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε μία καλή ενυδατική κρέμα αμέσως μετά. 

Πηγή: Shape.gr