Εύθραυστα νύχια; Οι αιτίες και οι λύσεις του προβλήματος

Οι κύριοι ένοχοι πίσω από την ονυχόρρηξη.

Εύθραυστα νύχια, που ξεφλουδίζουν και σπάνε; Οι "ένοχοι" μπορεί να είναι πολύ περισσότεροι απ' όσοι νομίζετε. Τελικά γιατί σπάνε τα νύχια; Ακολουθούν 5 από τις πιο βασικές αιτίες που οδηγούν σε αυτό το ενοχλητικό πρόβλημα, καθώς και τι να κάνετε σε κάθε περίπτωση για να το αποφύγετε:

Γιατί σπάνε τα νύχια;

Nail polish remover κακής ποιότητας

Δεν είναι όλα τα nail polish removers ίδια. Η ακετόνη, για παράδειγμα, ένα από τα κύρια συστατικά του ασετόν,  δεν αφαιρεί μόνο το βερνίκι αλλά και τα φυσικά έλαια από την επιφάνεια των νυχιών. Έτσι με την πάροδο του χρόνου ξεκινούν να εμφανίζουν ξηρότητα και τελικά να σπάνε.

Η λύση: Προτιμήστε nail polish removers χωρίς ασετόν, αλλά με θρεπτικά συστατικά, όπως ενυδατικά έλαια και βιταμίνες, τα οποία αντισταθμίζουν τις αρνητικές επιπτώσεις των διαλυτών. Συμπληρωματικά, δεν θα πρέπει να παραλείπετε ποτέ τη εφαρμογή ενός περιποιητικού ελαίου μετά την αφαίρεση του βερνικιού. 

Υπερβολικός ζήλος στην περιποίησή τους

Αν και αντιαισθητικά, τα πετσάκια έχουν σπουδαίο ρόλο στη διατήρηση της καλής υγείας των νυχιών. Πιο συγκεκριμένα, προστατεύουν τα νύχια, εμποδίζοντας την είσοδο βακτηριδίων στο δέρμα. Κόβοντάς τα λοιπόν διαρκώς, το δέρμα μένει εκτεθειμένο και τα νύχια γίνονται πιο εύθραυστα.

Η λύση: Αφήστε την περιποίηση των επωνυχίων στους ειδικούς και προτιμήστε απλά να τα σπρώχνετε ελαφρά προς τα πίσω στο σπίτι, αντί να τα κόβετε

Εθισμός στο ημιμόνιμο

Η παραμονή των νυχιών κάτω από την ειδική λάμπα, αλλά και ο επιβλαβής τρόπος αφαίρεσης του ημιμόνιμου θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των νυχιών, με αποτέλεσμα να γίνονται ολοένα και πιο εύθραυστα. 

Η λύση: Φροντίστε να εναλλάσσετε το ημιμόνιμο με κοινά βερνίκια νυχιών. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως σας δίνεται free pass για τη χρήση των τελευταίων. Μερικές από τις ουσίες που περιέχουν, καθώς σταθεροποιούν το βερνίκι, μειώνουν την υγρασία στην επιφάνεια των νυχιών, με αποτέλεσμα να την εξασθενίζουν. Ιδανικά θα πρέπει τα νύχια να μένουν γυμνά για μερικές μέρες μεταξύ των επισκέψεων στο nail salon.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρέμα; Ποια κρέμα;

Μπορεί να ακολουθείτε μια ρουτίνα περιποίησης 10 βημάτων για το πρόσωπό σας, αλλά θα λέγατε το ίδιο και για τα νύχια σας;

Η λύση: Η εφαρμογή μιας ενυδατικής λοσιόν μετά το πλύσιμο των χεριών θεωρείται καίρια τόσο για την περιποίηση της επιδερμίδας, όσο και για εκείνη των νυχιών. Εξίσου απαραίτητη είναι και η εφαρμογή ενός ενυδατικού ελαίου στα επωνύχια πριν τον ύπνο

Σκληρά απορρυπαντικά και σαπούνια

Τα αντιβακτηριδιακά σαπούνια και τα "σκληρά" απορρυπαντικά, ξηραίνουν τα επωνύχια και την επιφάνεια των νυχιών, με αποτέλεσμα να γίνονται ολοένα και πιο εύθραυστα.

Η λύση: Προτιμήστε σαπούνια με ενυδατικούς παράγοντες για το πλύσιμο των χεριών και τη χρήση πλαστικών γαντιών κατά το πλύσιμο των πιάτων για να αποφευχθεί η επαφή με το απορρυπαντικό. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ