X

Green Beauty | Το νέο χρώμα της ομορφιάς

Το sustainability είναι τάση και ολοένα και περισσότερα beauty brands δηλώνουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στο κίνημα.

Κατά τη δεκαετία του 1950, το πλαστικό θεωρούταν μάννα εξ ουρανού, ο πιο εύκολος τρόπος να συσκευάζονται προϊόντα και να μειώνεται ο όγκος των οικιακών "αγγαρειών". Σήμερα, καθώς μία μόνο εταιρεία μπορεί να παράγει κάθε χρόνο 1,8 δισ. προϊόντα ή αλλιώς 37.000 τόνους νέου πλαστικού, το οποίο μένει στον πλανήτη για χιλιάδες χρόνια, η άποψή μας απέναντι σε αυτήν την τόσο δημοφιλή πρώτη ύλη έχει αλλάξει πλήρως.

Τα επαναχρησιμοποιήσιμα μπουκάλια νερού έγιναν trendy και VSCO girl approved και η χρήση πάνινων τσαντών για τα ψώνια απλά μέρος της day to day ρουτίνας. Οι εταιρείες κρατούν σημειώσεις και βλέποντας τη στροφή των καταναλωτών προς μία πιο βιώσιμη καθημερινότητα, κάνουν και εκείνες την προσπάθειά τους να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόκειται για μία ακόμα παροδική τάση της εποχής, όμοια με το γάλα αμυγδάλου που έγινε πλέον kitchen staple ή μια συνηδειτοποιημένη κίνηση προς ένα πιο πράσινο μέλλον; Μάλλον ο χρόνος θα δείξει. Σε κάθε περίπτωση, κάθε μικρή οικολογική συνείδηση είναι σίγουρα καλύτερη από μια ανύπαρκτη.

Η βιωσιμότητα, η οικολογία, η ανακύκλωση και ο βιγκανισμός έχουν μπει πλέον για τα καλά στο λεξικό της ομορφιάς, με ολοένα και περισσότερα brands να στρέφουν το ενδιαφέρον τους στον πλανήτη. Τρανό παράδειγμα η Garnier, η οποία δεσμεύεται να μετασχηματίσει κάθε στάδιο της αλυσίδας αξίας της, μειώνοντας ή εξαλείφοντας τον περιβαλλοντικό αντίκτυπό της. Ενδεικτικά, στόχος της είναι έως το 2025, να μην κάνει χρήση νέου πλαστικού, αλλά και όλες οι συσκευασίες της να είναι επαναχρησιμοποιoύμενες, ανακυκλώσιμες ή κομποστοποιήσιμες. Επιπλέον δεσμεύεται πως έως το 2022, όλα τα φυτικής προέλευσης και τα ανανεώσιμα συστατικά θα προέρχονται από βιώσιμες πηγές, ενώ έως το 2025, το 100% των βιομηχανικών εγκαταστάσεών της θα έχουν Ουδέτερο Ισοζύγιο Άνθρακα χάρη στη χρήση ανανεώσιμης ενέργειας.

Τα beauty counters έχουν πλημμυρίσει με προϊόντα με ανακυκλώσιμες συσκευασίες, φόρμουλες από βιολογικά ή ακόμα και vegan συστατικά, αντηλιακά με οικολογικά ελεγμένα φίλτρα και δεκάδες άλλα eco-frendly χαρακτηριστικά που κάνουν αδικαιολόγητη τη χρήση μη οικολογικών προϊόντων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθούν μερικά από τα δικά μας αγαπημένα:

Τζελ ντεμακιγιάζ με kale, πράσινο τσάι και σπανάκι, Superfood Cleanser, Youth to the People (sephora.gr)
Vegan scrub με AHA, Yo Glow Enzyme Scrub, Wishful (sephora.gr)
Ενυδατική κρέμα αυτομαυρίσματος, Tantasia® Self Tanner & Bronzer, Jane Iredale
Vegan mascara για όγκο και μήκος, Blown Away Mascara στην απόχρωση 002, Gosh
Νερό Ντεμακιγιάζ Micellaire, Bio Micellaire Orange Water, Garnier
Οικολογικά σχεδιασμένο αντηλιακό, Waterlover Sun Milk SPF50, Biotherm
Ενυδατικό balm χειλιών με ελληνικό βαλσαμέλαιο, Lip Balm Γιαούρτι, KORRES (στα φαρμακεία)
Vegan αφρόλουτρο με βούτυρο καριτέ και σανδαλόξυλο, Majestic Moisture Shower Gel, Love Beauty and Planet
Vegan υγρό κραγιόν, Shine Lip Liquid στην απόχρωση Sugar Glaze, The Body Shop