Mochi Skin | Το νέο skincare trend που πρέπει να γνωρίζετε

Ο διάδοχος του glass skin έρχεται κατευθείαν από την Ιαπωνία και καλεί για αλαβάστρινη και εξαιρετικά λεία επιδερμίδα.

To glass skin αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες τάσεις στην περιποίησης της επιδερμίδας των τελευταίων χρόνων. Το Instagram feed μας είχε κατακλυστεί με celebrities και beauty gurus που πόζαραn επιδεικνύοντας περήφανα την λαμπερή και αψεγάδιαστη επιδερμίδα τους, η οποία έμοιαζε σαν να είναι φτιαγμένη από γυαλί. Τώρα ένα νέο trend ήρθε να εκθρονίσει το glass skin: Ο λόγος για το mochi skin, το οποίο σε αντίθεση με τον προκάτοχο της θέσης του στη λίστα των τάσεων, έχει καταγωγή από την Ιαπωνία και όχι από την Κορέα. 

Τι είναι το Mochi Skin;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ας αρχίσουμε από τα βασικά: Η τάση αντλεί έμπνευση και δανείζεται το όνομά της από το δημοφιλές ιαπωνικό γλυκό με παγωτό, mochi, το οποίο περικλείνεται με ένα κέικ, το οποίο είναι κατασκευασμένο ως επί το πλείστον από το mochigome, ένα είδος κολλώδους ρυζιού. Η λεία υφή και η "γεμάτη" όψη του είναι αυτά ακριβώς που ζήλεψαν οι Κορεάτισσες και θέλησαν να αντιγράψουν. Το Mochi Skin λοιπόν επιτάσσει τελείως ματ δέρμα, σε αντίθεση με το glass skin, και εξαιρετικά λεία, plump επιδερμίδα

Καθώς οι περισσότερες από εμάς ερχόμαστε αντιμέτωπες αυτήν την στιγμή με τα επακόλουθα του χειμώνα, όπως ο ανομοιόμορφος τόνος, η ξηρότητα και η θαμπή όψη, το νέο skincare craze υπόσχεται να αποκαταστήσει την καλή υγεία της επιδερμίδας. 

How to

Βήμα 1ο: Ξεκινήστε με διπλό καθαρισμό, χρησιμοποιώντας ήπια καθαριστικά προϊόντα για το πρόσωπο, όπως balms και έλαια στο πρώτο βήμα και gel ή αφρούς στο δεύτερο. Οι Κορεάτισσες αποφεύγουν τη χρήση έντονων scrubs ή απολεπιστικών καθαριστικών προϊόντων, τα οποία μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τον επιδερμικό φραγμό. 

Βήμα 2ο: Σειρά έχει η εφαρμογή μια τονωτικής λοσιόν ή ενός essence, που θα προετοιμάσει την επιδερμίδα να δεχτεί τα ενυδατικά συστατικά που περιέχουν τα προϊόντα στο επόμενο βήμα. 

Βήμα 3ο +4ο: Προχωρήστε στην εφαρμογή των ενυδατικών προϊόντων της ρουτίνας, δηλαδή του ορού και της κρέμας. Το μυστικό εδώ είναι πρώτα να εφαρμόζεται το προϊόν με την πιο λεπτόρευστη σύσταση και στη συνέχεια εκείνο με την πιο πλούσια. Συστατικά-κλειδιά που αξίζει να δοκιμάσετε είναι η βιταμίνη C, η βιταμίνη E, αλλά και το υαλουρονικό οξύ, το οποίο θα κάνει την επιδερμίδα να δείχνει πιο "γεμάτη" και νεανική.

Βήμα 5ο: Η ρουτίνα περιποίησης ολοκληρώνεται, όπως πάντα, με την εφαρμογή του αντηλιακού για προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ