Μυθικά Αρώματα | Αποκλειστική συνέντευξη με τον Chris Wyatt, vice president Global Education της Jo Malone London

Ο Chris Wyatt, vice president Global Education της Jo Malone London, μιλά αποκλειστικά στο Harper’s Bazaar Greece για τη νέα αρωματική συλλογή "Lost In Wonder".

Με έμπνευση από τους αρχαίους κρεμαστούς κήπους, ο οίκος Jo Malone London προσθέτει δύο νέα ανατρεπτικά αρώματα στη μοναδική συλλογή του, το "Fig & Lotus Flower Cologne" και το "Cypress & Grapevine Cologne Intense", που συμπληρώνουν τη συλλογή "Lost Ιn Wonder".

Ο Chris Wyatt, vice president Global Education της Jo Malone London, μας αποκαλύπτει ότι η έμπνευση για τη δημιουργία αυτών των αρωμάτων προέκυψε όταν η Celine Roux, global head of fragrance, επισκέφθηκε το 2016 μια έκθεση που παρουσίαζε απεικονίσεις αρχαίων μυθικών κήπων. "Η Celine ήθελε να αποδώσει την ομορφιά των κρεμαστών κήπων μέσα σε αυτά τα δύο αρώματα και έτσι μελέτησε πολλά βιβλία, ενώ απευθύνθηκε και σε έναν καθηγητή Αρχαιολογίας στην Οξφόρδη.

Σύμφωνα με το θρύλο, ένας βασιλιάς φύτεψε έναν καταπράσινο κήπο γεμάτο δέντρα και λουλούδια για χάρη της γυναίκας του, που νοσταλγούσε την πατρίδα της". Αυτή η ρομαντική ιστορία συγκίνησε και ενέπνευσε τη Celine, η οποία ανέθεσε τη δημιουργία των αρωμάτων στην αρωματοποιό Sophie Labbe αλλά και στον Alexis Dadier, ο οποίος συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον οίκο.

"Για να αποδώσουν όσο πιο πιστά την αύρα των μυθικών κήπων, η Celine και οι δύο αρωματοποιοί επισκέφθηκαν το Βρετανικό Μουσείο για να δουν από κοντά μια σπάνια λιθοτεχνία, στην οποία απεικονίζονταν οι κρεμαστοί κήποι" αναφέρει ο Wyatt. Έτσι, η Labbe δημιούργησε το αισθησιακό "Cypress & Grapevine Cologne Intense", ένα fougère άρωμα με νότες κυπαρισσιού, ξυλώδεις νότες αμπελιών και amber, ενώ το φλοράλ "Fig & Lotus Flower Cologne" είναι μια δημιουργία του Dadier, όπου κυριαρχούν το σύκο και το άνθος λωτού. Τα δύο νέα αρώματα ιδανικά μπορούν να φορεθούν μαζί υπό το πρίσμα του scent pairing που προτείνει ο οίκος.

Δροσερά άνθη

Μυθικά Αρώματα | Αποκλειστική συνέντευξη με τον Chris Wyatt, vice president Global Education της Jo Malone London

Το "Fig & Lotus Flower Cologne" είναι πλούσιο σε νότες σύκου στην πιο σύγχρονη εκδοχή τους, σε συνδυασμό με άνθη λωτού, που του εξασφαλίζουν ανάλαφρη αίσθηση και φρεσκάδα.

Μυστηριώδης αύρα

jo malone

Πλούσιο σε νότες που συνηθίζονται στα ανδρικά αρώματα, όπως της λεβάντας και του γερανιού, σε συνδυασμό με κυπαρίσσι και ξυλώδεις νότες αμπελιών, το "Cypress & Grapevine Cologne Intense" προσδίδει αισθησιασμό και γοητεία.

Τα προϊόντα Jo Malone London διατίθενται σε επιλεγμένα φυσικά και online καταστήματα καθώς και στην Boutique Jo Malone London Γλυφάδας.