Το προϊόν θαύματα για την ξηρή και ώριμη επιδερμίδα

Το ιερό δισκοπότηρο στην περιποίησης της επιδερμίδας μετά τα 50.

Υπάρχουν πολλά προϊόντα που στοχεύουν στη μείωση των σημαδιών γήρανσης. Ο νους σας ίσως να πηγαίνει κατευθείαν σε ορούς, κρέμες μέρας και νυχτός και μάσκες. Στην πραγματικότητα ένα από τα προϊόντα-κλειδιά στη μάχη κατά των ρυτίδων είναι ένα ενυδατικό έλαιο, καθώς εκτός από τα σημάδια γήρανσης μπορεί ταυτόχρονα και πολύ αποτελεσματικά να αντιμετωπίσει την ξηροδερμία στο πρόσωπο. 

Η ιδανική επιλογή για την ώριμη και ξηρή επιδερμίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με το πέρασμα των χρόνων, τα επίπεδα υγρασίας του δέρματος μειώνονται, προκαλώντας ξηρότητα και αφυδάτωση στο δέρμα, κάτι το οποίο κάνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες πιο αισθητές. Τα έλαια προσώπου όχι μόνο ενυδατώνουν το δέρμα αλλά προσφέρουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, ενώ λόγω της λιποφιλικής σύστασής τους, διαπερνούν ευκολότερα και ταχύτερα την επιφανειακή στιβάδα της επιδερμίδας, εμποδίζοντας έτσι αποτελεσματικότερα την απώλεια υγρασίας. 

How to

Τα ξηρά αυτά έλαια, σε αντίθεση με τα παραδοσιακά φυτικά, δεν αφήνουν λιπαρά κατάλοιπα στην επιδερμίδα και απορροφώνται άμεσα. Αυτό δεν σημαίνει ωστόσο πως είναι κατάλληλα για όλες τις επιδερμίδες. Ορισμένα δέρματα, όπως τα ακνεϊκά, δεν αντιδρούν καλά στη χρήση τους και εμφανίζουν ακμή. Ιδανική επιλογή για την ξηρή και ώριμη επιδερμίδα είναι το λάδι καρύδας, αλλά και το έλαιο αβοκάντο, ενώ για χρήση σε λιπαρή επιδερμίδα, προτιμότερα είναι τα έλαια ελαφριάς υφής, όπως το jojoba και το tea tree oil. 

Για αισθητά αποτελέσματα, προτείνεται η εφαρμογή ενός ελαίου μία φορά τη μέρα -ιδανικά το βράδυ- ως το τελευταίο βήμα της skincare ρουτίνας. Ζεσταίνετε το προϊόν ρίχνοντας μερικές σταγόνες στις παλάμες σας και τρίβοντάς τις απαλά μεταξύ τους. Στη συνέχεια, ακουμπάτε τις παλάμες στο πρόσωπο και ταμπονάρετε ελαφρά από το κέντρο προς τα πλάγια για να το απλώσετε σε όλη την επιδερμίδα.

Χρειάζονται τουλάχιστον τρεις μήνες για να παράγει το σώμα νέο κολλαγόνο και ελαστικό ιστό. Εάν δείτε αμέσως αποτελέσματα, δεν οφείλεται στο νέο κολλαγόνο, αλλά μάλλον στις ενυδατικές επιδράσεις του προϊόντος, καθώς όταν το δέρμα είναι καλά ενυδατωμένο, βελτιώνεται η εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων

Ενυδατική Κρέμα vs Ενυδατικό Έλαιο

Η περιεκτικότητα των πολύτιμων θρεπτικών συστατικών είναι πολύ μεγαλύτερη στα έλαια προσώπου απ' ό,τι στις κρέμες, και γι' αυτό η χρήση των πρώτων φέρνει συνήθως πιο άμεσα και εντυπωσιακά αποτελέσματα. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως η χρήση μιας κρέμας αποτελεί ανεπαρκής μέθοδος ενυδάτωσης. Ιδανικά θα πρέπει να χρησιμοποιούνται και τα δύο σε συνδυασμό. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ