Ρυτίδες στο μέτωπο | Τα προϊόντα και οι θεραπείες που τις λειαίνουν

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε.

Εάν έχετε περάσει τα 40, δεν αποκλείεται να ξεκινάτε τη μέρα σας κοιτώντας επίμονα στον καθρέφτη ακόμα και την παραμικρή ρυτίδα. Ανάμεσα σε επαναλαμβανόμενες κινήσεις του προσώπου και μείωση του ρυθμού παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, είναι εκ των πραγμάτων πολύ δύσκολο να ξεφύγετε από το άγγιγμα του χρόνου. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να το νικήσετε -έστω και προσωρινά. Ακολουθούν όλα όσα πρέπει να ξέρετε αν θέλετε να μάθετε πώς να εξαφανίσετε τις ρυτίδες στο μέτωπο:

Μπορούν να εξαφανιστούν πλήρως οι ρυτίδες;

Εάν πρόκειται για λεπτές γραμμές, μπορούν σχετικά εύκολα να εξαφανιστούν. Για τις βαθιές ρυτίδες δεν ισχύει το ίδιο, ωστόσο οι ενέσιμες θεραπείες, όπως το Botox, μπορούν να φέρουν σπουδαία αποτελέσματα. 

Τα καλύτερα αντιγηραντικά προϊόντα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα αντιγηραντικά προϊόντα με ρετινόλη αποτελούν μια απαραίτητη προσθήκη στη skincare ρουτίνα μετά τα 40. Το συγκεκριμένο πανίσχυρο ενεργό συστατικό, επιταχύνει τους ρυθμούς του κυτταρικού μεταβολισμού, διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και κάνει ελαφριά απολέπιση, με αποτέλεσμα οι ρυτίδες να λειαίνονται. 

Καθώς η ρετινόλη κάνει την επιδερμίδα πιο ευαίσθητη είναι πολύ σημαντικό η ενσωμάτωσή της στη βραδινή ρουτίνα περιποίησης να γίνεται αρχικά με ένα προϊόν με χαμηλό ποσοστό περιεκτικότητας, ενώ πολύ σημαντική θεωρείται και η οχύρωση της επιδερμίδας το πρωί με ένα αντηλιακό προσώπου με υψηλό δείκτη προστασίας. 

Την πιο σημαντική φθορά του κολλαγόνου προκαλεί το οξειδωτικό στρες από τις ελεύθερες ρίζες που σχηματίζονται σε καθημερινή βάση εξαιτίας της έκθεσης της επιδερμίδας στη UV ακτινοβολία και την ατμοσφαιρική ρύπανση.Ένα από τα πιο σημαντικά βήματα κατά τη γήρανσης λοιπόν είναι και η ενσωμάτωση ενός προϊόντος με SPF στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης, έτσι ώστε η επιδερμίδα να προστατευτεί από τις ακτίνες UV και τη φωτογήρανση που προκαλούν. Δεν θα πρέπει άλλωστε να ξεχνάτε πως η έκθεση στις ακτίνες UVA και UVB χωρίς προστασία ευθύνεται για το 80% των σημαδιών πρόωρης γήρανσης.

Οι καλύτερες θεραπείες για μείωση των ρυτίδων

Τόσο το botox, όσο και άλλες ενέσιμες θεραπείες με νευροτοξίνη είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές στη μείωση της όψης των ρυτίδων στο μέτωπο, ειδικά αν γίνουν στα πρώτα στάδια σχηματισμού τους. Οι θεραπείες αυτές λειτουργούν ακινητοποιώντας του μυς κάτω από την επιδερμίδα. 'Έτσι αφού το πρόσωπο δεν μπορεί πια να "σπάσει" κάνοντας εκφράσεις, δεν μπορούν να σχηματιστούν ρυτίδες. Τυπικά τα αποτελέσματα διαρκούν για 3-4 μήνες.

Εκτός από τις ενέσιμες θεραπείες, πολλοί γιατροί προτείνουν και τη χρήση laser που ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου, αλλά και χημικά peels, που χάρη στις απολεπιστικές τους ιδιότητες κάνουν το δέρμα να δείχνει πιο νεανικό.

Bonus Tips

-Όλες οι ενυδατικές κρέμες και οι οροί, από τις πιο απλές μέχρι τις πιο περίπλοκες συνθέσεις, περιέχουν συστατικά, που βοηθούν τους μηχανισμούς των κυττάρων στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας να συγκρατούν αποτελεσματικότερα την υγρασία. Έτσι συμβάλλουν στην άμεση βελτίωση της υφής της εξαλείφοντας τις λεπτές γραμμές της αφυδάτωσης και απαλύνοντας τις ρυτίδες. 

-Εκτός από τη ρετινόλη, άλλα ενεργά συστατικά επιταχύνουν τη διαδικασία παραγωγής νέων ινών κολλαγόνου είναι η βιταμίνη C, το υαλουρονικό οξύ και τα πεπτίδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ