Το μυστικό για φυσικά λαμπερή επιδερμίδα φέτος την άνοιξη

Bye winter blues, hello spring glow.

Η άνοιξη έχει μπει -έστω και ημερολογιακά- και παρά το γεγονός ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν μας επιτρέπουν να το δούμε ακόμα , αυτό σημαίνει πως οι ζεστές, ηλιόλουστες μέρες είναι προ των πυλών. Σιγά σιγά οι παχύρευστες ενυδατικές κρέμες παραχωρούν τη θέση τους σε πιο ανάλφρα gel, που ενυδατώνουν την επιδερμίδα, χωρίς να τη "βαραίνουν" ή να ενισχύουν τη λιπαρότητά της. Ένα από τα συστατικά που θα πρέπει σίγουρα να αναζητήσετε στη συσκευασία τους είναι η προβιταμίνη Β5, η οποία όπως θα ανακαλύψετε παρακάτω αξίζει σίγουρα μια θέση στη φαρέτρα σας φέτος την άνοιξη. 

Τι είναι η προβιταμίνη Β5;
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η προβιταμίνη Β5 είναι ένα συστατικό που απαντάται συχνά στις φόρμουλες των προϊόντων περιποίησης. Πρόκειται για μία από τις βασικές οχτώ βιταμίνες του συμπλέγματος Β που είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του οργανισμού. "Περιέχεται σε πολλές διαφορετικές τροφές, οπότε λίγοι έχουν έλλειψη σε αυτή. Όταν εφαρμόζεται τοπικά, βοηθά με την επούλωση της επιδερμίδας, ενώ την κάνει πιο απαλή, αποτρέποντας τη διαδερμική απώλεια νερού", λέει η  Dr. Dendy Engelman, δερματολόγος στη Shafer Clinic της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με τον Dr. Joshua Zeichner, δερματολόγο στο Mount Sinai Hospital της Νέας Υόρκης, αυτό το οποίο είναι συναρπαστικό με την προβιταμίνη Β5 είναι ότι εκτός από το ότι ενυδατώνει την επιδερμίδα, ενισχύει τον επιδερμικό φραγμό, κάτι για το οποίο τυπικά θα χρειαζόταν ένας ορός και μία κρέμα.

Εκτός από το ότι δρα ως συστατικό 2-σε-1, η προβιταμίνη Β5 έχει επίσης εκπληκτικά θεραπευτικά οφέλη. "Έχει αντιφλεγμονώδη δράση που βοηθά με την επούλωση πληγών, ηλιακών εγκαυμάτων κ.λπ.", λέει η Dr. Engleman, που σημαίνει ότι ενώ "εργάζεται" για να αυξήσει τα επίπεδα ενυδάτωσης για μια πιο σφριγηλή επιδερμίδα, η προβιταμίνη Β5 αναλαμβάνει επίσης το ρόλο της μείωσης της ερυθρότητας στο δέρμα, είτε προέρχεται από ροδόχρου ακμή ή δερματίτιδα. Και ο Dr.Zeichner αναφέρει ότι πρόκειται για ένα συστατικό που είναι αρκετά ασφαλές για χρήση ακόμα και σε ευαίσθητο δέρμα, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι μπορούν να επωφεληθούν από την προβιταμίνη Β5.

Πώς μπορείτε να την ενσωματώσετε στη ρουτίνα σας

Όπως προαναφέρθηκε, η προβιταμίνη Β5 απαντάται σε πληθώρα προϊόντων περιποίησης. Ο Dr. Zeichner προτιμά ωστόσο τους ορούς και τις κρέμες. "Φανταστείτε την προβιταμίνη Β5 σαν τον 2ο πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία ταινία, και όχι σαν τη star. Μπορεί να μην κερδίσει το Oscar Α' γυναικείου ρόλου, αλλά είναι εξίσου σημαντική". Συνδυάστε την με αντιοξειδωτικά και SPF και δείτε την επιδερμίδα σας να λάμπει από υγεία.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ