Η νέα αρωματική δημιουργία του οίκου Diptyque θα σας "ταξιδέψει" μέχρι τη λεωφόρο Saint Germain

Για να σηματοδοτήσει την 60ή του επέτειο, ο Οίκος επέλεξε να αποτίσει φόρο τιμής στο θρυλικό μπαρ Orphéon, όπου συναντιόνταν οι ιδρυτές του.

Για τον οίκο Diptyque όλα ξεκίνησαν πριν εξήντα χρόνια, στο λεγόμενο Quartier Latin, τη λατινική συνοικία του Παρισιού, όπου "χτυπούσε" η καρδιά της καλλιτεχνικής και πνευματικής νυχτερινής ζωής της πόλης. Εκεί οι Desmond Knox-Leet, Yves Coueslant και Christiane Gautrot επινόησαν τα πάντα. Όταν δεν ταξίδευαν εξερευνώντας τον κόσμο, έκαναν την εμφάνισή τους στο Orphéon, ένα από τα πιο δημοφιλή καφέ στη λεωφόρο Saint Germain, αρκετές φορές την εβδομάδα, "χρησιμοποιώντας" το σαν γραφείο. 

Για να σηματοδοτήσει την 60ή του επέτειο, ο Οίκος επέλεξε να αποτίσει φόρο τιμής σε αυτήν την εποχή και στις δημιουργικές φιλίες, με το θρυλικό μπαρ να αποθανατίζεται στο οσφρητικό πορτρέτο του νέου αρώματος Orphéon. Το σκηνικό: ομίχλη καπνού που αναμιγνύεται με ίχνη σκόνης από πούδρα, και παραμένει πάνω σε γυαλισμένο ξύλο. Στην καρδιά της σύνθεσης βρίσκεται η ατμόσφαιρα αυτού του αξέχαστου τόπου, αναγνωρίσιμη μέσα από τη ζεστασιά του Tonka bean, το βάθος του κέδρου και τη ζωντάνια των καρπών αρκεύθου.

Ο Gianpaolo Pagni, Ιταλός εικαστικός και Παριζιάνος από επιλογή, επέλεξε επίσης να ξεδιπλώσει το σχεδιαστικό του ταλέντο πάνω στο μπουκάλι με ένα τρόπο που πλησιάζει το αφήγημα. Ανορθόδοξες φόρμες, σαν να δημιουργήθηκαν με κάποιο οπτικό εφέ και έπειτα να αιχμαλωτίστηκαν στις ακτίνες φωτός που ακόμα αντανακλώνται στο μοναδικό απομεινάρι του Orphéon: μια στήλη με στροβοσκοπικές πλευρές που τώρα βρίσκεται σε περίοπτη θέση στην μπουτίκ, στη 34 boulevard Saint Germain. Στο πίσω μέρος  ένα ιστορικό μοτίβο επανερμηνευμένο: τρία διαφορετικά προφίλ, που αντιπαρατίθενται με τρεις παραλλαγές του γκρι, μας προσκαλούν να φανταστούμε ότι απεικονίζουν τον Desmond, την Christiane και τον Yves.

Τα προϊόντα Diptyque διατίθενται στα πολυκαταστήματα attica, στο ηλεκτρονικό κατάστημα atticadps.gr/eshop και στο Hondos Center Γλυφάδα.