Ραγάδες στο στήθος | Οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι να τις καταπολεμήσετε

Για να ανακτήσετε τη χαμένη σας αυτοπεποίθηση.

Ραγάδες στο στήθος, στους μηρούς, στους γλουτούς, στην κοιλιά: Όλες οι γυναίκες έχουν κι όμως όλες νιώθουν άσχημα για αυτές. Στην πραγματικότητα αυτές οι ρίγες τίγρης, όπως συχνά χαρακτηρίζονται, είναι κάτι σαν παράσημο στο σώμα σας, που μαρτυρά όλα όσα έχει περάσει και όλες τις μάχες που έχει κερδίσει, από την εφηβεία και την εγκυμοσύνη, μέχρι κάποια διατροφική διαταραχή.

Αν παρόλα αυτά επιμένετε να τις βλέπετε ως κάτι αντιαισθητικό πάνω στο σώμα σας, σας νιώθουμε. Με τα εξώφυλλα των περιοδικών και τις φωτογραφίες των Instagram models να είναι τόσο airbrushed που πλέον να έχουμε ξεχάσει πώς μοιάζει η φυσική υφή του δέρματος, δεν αποκλείεται κάθε μικρή "ατέλεια" να διογκώνεται στα μάτια σας. Ακολουθούν οι καλύτεροι τρόποι να απαλύνετε τις ραγάδες στο στήθος, έτι ώτε να νιώθετε 100% σίγουρη για τον εαυτό σας όταν φοράτε τα low cut tops και τα bikini tops σας:

Τι προκαλεί τις ραγάδες στο στήθος;

Οι ραγάδες αναπτύσσονται όταν το ανώτερο στρώμα του δέρματος επεκτείνεται ή συστέλλεται γρηγορότερα από το κάτω επίπεδο με αποτέλεσμα οι συνδετικοί ιστοί, όπως οι ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης, να σπάνε και να αφήνουν ραγάδες. Εκείνες που εμφανίζονται στο στήθος είναι συνήθως απόρροια ορμονικών αλλαγών, όπως η εγκυμοσύνη και η εφηβεία, κατά την οποία γίνεται ταχεία ανάπτυξη των ιστών του μαστού.

Πώς να καταπολεμήσετε τις ραγάδες στο στήθος;

Όπως συμβαίνει με όλες τις ραγάδες, ανεξαρτήτως με το πού "εγκαθίστανται" στο σώμα σου δεν γίνεται να εξαφανιστούν πλήρως. Μπορούν όμως να τις απαλύνετε ή -ακόμα καλύτερα- να προλάβετε την εμφάνισή τους ακολουθώντας την κατάλληλη skincare ρουτίνα.

Οι πιο εύκολοι τρόποι

Όταν η επιδερμίδα είναι ξηρή και τραβάει, τότε δημιουργούνται πτυχώσεις, δηλαδή ραγάδες. Όσο πιο εύκαμπτη είναι η επιδερμίδα, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να δημιουργηθούν. Ο πιο εύκολος τρόπος να προλάβετε αλλά και να μειώσεις τις ραγάδες στο στήθος λοιπόν είναι να ενυδατώνετε επαρκώς την επιδερμίδα χρησιμοποιώντας κρέμες και θρεπτικά έλαια, όπως το βούτυρο καριτέ, το αμυγδαλέλαιο και έλαιο jojoba. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσειτε ένα προϊόν για ραγάδες με ρετινόλη, η οποία αυξάνει την παραγωγή του κολλαγόνου, επιταχύνει την ανανέωσης των κυττάρων και απολεπίζει την επιδερμίδα, κάνοντας τις ραγάδες λιγότερο εμφανείς. Κάπου εδώ βέβαια θα πρέπει να τονιτεί ότι η χρήση ρετινόλης απαγορεύεται αυστηρά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Για να αυξήσετε τις ευεργετικές τους ιδιότητες, φροντίστε να κάνετε ελεμφικό μασάζ κατά την εφαρμογή τους, καθώς αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα οι ραγάδες να γίνονται ολοένα και πιο διακριτικές.

Εναλλακτικά μπορείτε να δοκιμάσετε τη μέθοδο του dry brushing, δηλαδή το στεγνό βούρτσισμα της επιδερμίδας σας, το οποίο ενθαρρύνει τη λεμφική αποστράγγιση, και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, κάνοντας την επιδερμίδα σας ολοένα και πιο λεία.

The Big Guns

Αν θέλετε να δείτε ακόμα καλύτερα και άμεσα αποτελέσματα, σας προτείνουμε να συζητήσετε με το δερματολόγο σας κατά πόσο είσαι καλή υποψήφια για μερικά microdermabrasion sessions. Η συγκεκριμένη θεραπεία εκτός από το ότι απολεπίζει την επιδερμίδα, ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, με αποτέλεσμα να κάνουν την επιδερμίδα να δείχνει πιο λεία.

Εναλλακτικά μπορείτε να δοκιμάσετε μια θεραπεία με λέιζερ, η οποία μπορεί να εξαφανίσει πολύ αποτελεσματικά τις ραγάδες μόνο εφόσον τις προλάβετε σε αρχικό στάδιο, όταν έχουν δηλαδή ένα κόκκινο-ιώδες χρώμα.

Πηγή: Missbloom.gr