A Shot of Hydration | Πώς να ικανοποιήσετε το δέρμα που "διψάει" για ενυδάτωση

Πείτε αντίο στη θαμπή και τραχιά όψη της επιδερμίδας.

Το καλοκαίρι μετατρέπεται σιγά σιγά σε μακρινή ανάμνηση. Η επιδερμίδα σας ωστόσο το έχει φρέσκο στη μνήμη της και ζητά ενισχύσεις για να σβήσει τα σημάδια της αφυδάτωσης που της κληροδότησε η πολύωρη έκθεση στον ήλιο, να επανορθώσει τις φθορές της και να θωρακιστεί απέναντι στις νέες επιθέσεις που την περιμένουν τους κρύους μήνες του χρόνου. Η εφαρμογή μια ενυδατικής κρέμας και η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας νερού μέσα στη μέρα συχνά δεν αρκούν για να "ξεδιψάσουν" την αφυδατωμένη επιδερμίδα. Ακολουθούν όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να μπορέσετε να ικανοποιήσετε την ανάγκη της για βαθιά ενυδάτωση:

Γιατί διψάει τόσο πολύ το δέρμα σας;

Φανταστείτε το δέρμα σας σαν ένα φράχτη, που δεν επιτρέπει στους "εχθρούς" του εξωτερικού περιβάλλοντος να εισέλθουν στο σώμα σας. Αν ο "φράχτης" αυτός υποστεί φθορές, παύει να επιτελεί το σκοπό του, επιτρέποντας έτσι σε μικρόβια και λοιπούς ανεπιθύμητους εξωτερικούς παράγοντες την είσοδό τους.

Το κολλαγόνο, η ελαστίνη, το υαλουρονικό οξύ είναι τα βασικά τρία συστατικά που όταν είναι σε επάρκεια και σε καλή κατάσταση, διατηρούν το "φράχτη", δηλαδή την επιδερμίδα σας λεία και ενυδατωμένη. Όταν αυτά τα συστατικά του δέρματος σταματήσουν να δρουν, είτε λόγω της φυσικής γήρανσης είτε λόγω των εξωτερικών παραγόντων που αναφέρθηκαν παραπάνω, το δέρμα ενδέχεται να παρουσιάζει τα πρώτα σημάδια γήρανσης, όπως τραχιά υφή, ξηρότητα, λεπτές γραμμές και ρυτίδες. 

More Hydration,  please!

Εάν αισθάνεστε το δέρμα σας ξηρό κι εάν νομίζετε ότι φαίνεται θαμπό και κουρασμένο, πιθανόν η ενυδάτωση του δέρματός σας να είναι ελλιπής. Μια ενυδατική κρέμα είναι η πρώτη σανίδα σωτήριας που έρχεται στο μυαλό, ωστόσο δεν είναι πάντα και η πιο αποτελεσματική, καθώς δρα επιφανειακά. Εάν έχουν επηρεαστεί τα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, τότε θα πρέπει να στραφείτε σε άλλες θεραπείες που δεν στοχεύουν στην επιφάνεια του δέρματος, αλλά βελτιώνουν την ενυδάτωσή του εκ των έσω.

Boost Your Skincare

Όπως προαναφέρθηκε, υπάρχει το υαλουρονικό οξύ στο δέρμα που δεσμεύει τεράστιες ποσότητες νερού -έως 1000 φορές το βάρος του-. Μπορεί να αποτελεί δημοφιλές συστατικό στις κρέμες προσώπου, ωστόσο καθώς αποτελεί ένα μεγάλο μόριο, όταν εφαρμόζεται στη επιφάνεια του δέρματος, δεν μπορεί να διεισδύσει στα βαθύτερα στρώματα, όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη. 

Για να αυξήσετε την ποσότητα του υαλουρονικού οξέος κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, δοκιμάστε την ενέσιμη θεραπεία Restylane® Skinboosters™, η οποία χρησιμοποιεί την ικανότητα του υαλουρονικού οξέος να αποκαθιστά τη φυσική σύνθεση του δέρματος, να ενισχύει την ενυδάτωσή του και να βελτιώνει την ελαστικότητά του.

Αυτό που την κάνει να διαφέρει είναι ότι περιέχει υαλουρονικό οξύ, το οποίο έχει σταθεροποιηθεί έτσι ώστε να διαρκεί πολύ περισσότερο, σε αντίθεση με εκείνο που απαντάται φυσικά στο σώμα, το οποίο απορροφάται πολύ γρήγορα. Το σταθεροποιημένο υαλουρονικό οξύ ενίεται σε μικροσταγονίδια σε περιοχές, όπως το πρόσωπο, ο λαιμός, τα χέρια ή το ντεκολτέ. Αυτά τα μικροσταγονίδια ενσωματώνονται κάτω από την επιφάνεια του δέρματος και δημιουργούν ένα πλέγμα ενυδάτωσης που προσφέρει ενυδάτωση στο δέρμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κατά την έγχυση του Restylane® Skinboosters™, δεν βελτιώνεται μόνο η ενυδάτωση του δέρματος αλλά αναπληρώνονται και οι αποθήκες του κολλαγόνου και βελτιώνεται και η ελαστικότητά του.

Το Restylane® Skinboosters™ ελέγχθηκε σε πολλές επιστημονικές μελέτες και έχει αποδειχτεί ότι προσφέρει λαμπερό και λείο δέρμα με αποτελέσματα που διαρκούν, έως 12 μήνες μετά την αρχική θεραπεία. Ο στόχος του βέλτιστου προγράμματος θεραπείας είναι να εξασφαλίσει ορατή ενυδάτωση, λάμψη και βελτίωση της υφής του δέρματος που διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, ώστε να πάψει να σας απασχολεί το ξηρό ή τραχύ σας δέρμα. Αυτό γίνεται ξεκινώντας με 3 αρχικές θεραπευτικές συνεδρίες, με μεσοδιάστημα 2-4 εβδομάδων. Αυτές οι αρχικές συνεδρίες θα αποκαταστήσουν την ενυδάτωση του δέρματος και θα επαναφέρουν τη λάμψη του. Η συντήρησή του στη συνέχεια γίνεται με μόνο μία συνεδρία κάθε 4-6 μήνες.

info
Συμβουλευτείτε έναν κατάλληλα εκπαιδευμένο επαγγελματία υγείας, για να ενημερωθείτε για την καταλληλότερη θεραπεία για εσάς.
Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες την Βενετία Μπλιάμπτη, δερματολόγο - αφροδισιολόγο.