Υαλουρονικό οξύ | Οι 5 μεγαλύτεροι μύθοι για το gold standard της ενυδάτωσης

Όχι, το υαλουρονικό οξύ δεν ταιριάζει σε όλες τις επιδερμίδες.

Είναι αδιαμφισβήτητα το πιο δημοφιλές από όλα τα ενεργά συστατικά. Η άμεση ενυδάτωση και το plumping εφέ που χαρίζει στην επιδερμίδα, το έχει κατατάξει στην κορυφή των προτιμήσεων των γυναικών. Ο λόγος για το υαλουρονικό οξύ, το οποίο έχει γίνει το αντικείμενο πόθου των marketers, οι οποίοι "φουσκώνουν" τα claims των προϊόντων που το περιέχουν, δημιουργώντας μια σωρεία μύθων για τις πραγματικές ευεργετικές του ιδιότητες. Ακολουθούν οι 5 πιο διαδεδομένοι, που θα πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε σήμερα κιόλας:

Το υαλουρονικό οξύ  είναι ιδανικό για όλoυς

Διαβάστε Επίσης

Αυτός είναι ίσως ο πιο διαδεδομένος μύθος γύρω από το υαλουρονικό οξύ. Όλοι γνωρίζουν πως διαθέτει την εντυπωσιακή ιδιότητα να έλκει έως 1000 φορές το βάρος του σε νερό, παίζοντας έτσι σημαντικό ρόλο στην διατήρηση των πολύτιμων επιπέδων υδάτωσης. Αν ωστόσο ζείτε σε ένα πολύ ξηρό περιβάλλον, δεν έχει από πού να "τραφεί" κι έτσι θα έλξει νερό από την επιδερμίδα σας, αφυδατώνοντάς την.

Είναι ένα ακριβό συστατικό

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να δίνετε πολλά χρήματα για έναν ορό υαλουρονικού οξέως. Καθώς είναι αρκετά οικονομικό, αν το προϊόν που σας ενδιαφέρει δεν περιέχει άλλα ιδιαίτερα ενεργά συστατικά, δεν δικαιολογείται μια υψηλή τιμή.

Είναι αντιγηραντικό

Είναι αλήθεια πως το υαλουρονικό οξύ μπορεί να ενυδατώσει την επιδερμίδα, κάνοντάς την να δείχνει πιο "γεμάτη" και νεανική. Οι ευεργετικές επιπτώσεις του είναι ωστόσο προσωρινές. Επίσης, αν λάβει κανείς υπόψη πως η σύγχρονη κοσμετολογία έχει στη διάθεσή της πολλά συστατικά, όπως η ρετινόλη, που προλαμβάνουν αλλά και εξαλείφουν τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, είναι μάλλον υπερβολή να χαρακτηρίζεται το υαλουρονικό οξύ "αντιγηραντικό".

Όλες οι ρουτίνες χρειάζονται έναν ορό υαλουρονικού οξέως

Ένα μεγάλο μέρος των skincare προϊόντων στην αγορά περιέχουν κάποια μορφή υαλουρονικού οξέως, οπότε αν η ρουτίνα σας περιέχει περιέχει αρκετά από αυτά, ο ορός υαλουρονικού οξέως περιττεύει. 

Όσο περισσότερο υαλουρονικό οξύ περιέχει μια ρουτίνα, τόσο το καλύτερο

Μικρή ποσότητα υαλουρονικού οξέως υψηλής ποιότητας είναι φυσικά επιθυμητή και εξαιρετικά ευεργετική σε μια ρουτίνα περιποίησης. Αν αποτελεί βασικό συστατικών πολλών προϊόντων της ρουτίνας σας, μπορεί να κάνει όμως περισσότερο κακό, απ' ότι καλό, καθώς, αφού αγαπά υπερβολικά πολύ το νερό, μπορεί να ξεκινήσει να το έλκει από το δέρμα σας, προκαλώντας αφυδάτωση.

Πριν κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή στη skincare ρουτίνα σας, συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας. 

Διαβάστε Επίσης