Το πρώτο άρωμα της Iman είναι ένα ερωτικό γράμμα στον David Bowie

Το supermodel μιλά για το Love Memoir, ένα άρωμα εμπνευσμένο από τη σχέση της με τον Bowie.

"Πάντα πίστευα ότι το άρωμα είναι κάτι πολύ προσωπικό", λέει η Iman, η οποία για χρόνια φορούσε το Fracas Eau de Parfum του οίκου Robert Piguet. Tώρα, για το Love Memoir, το πρώτο άρωμα με την υπογραφή της, το να είναι προσωπικό ήταν ακριβώς το ζητούμενο, αφού δημιουργήθηκε ως ένας οσφρητικός φόρος τιμής στη σχέση της με τον σύζυγό της, τον αείμνηστο, σπουδαίο μουσικό David Bowie.

Διαβάστε Επίσης

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Iman βρέθηκε μόνη της, φέρνοντας ξανά στο νου της μερικές από τις αναμνήσεις που μοιράστηκε με τον Bowie, πολλές από αυτές στο κτήμα τους στο βουνό. "Έχουν περάσει πέντε χρόνια και νόμιζα ότι είχα ξεπεράσει τη θλίψη μου, αλλά δεν το έκανα. Στην πραγματικότητα βοηθούσα την [τότε] έφηβη κόρη μου να ξεπεράσει της δικής της", λέει η Iman στο Harpersbazaar.com. Κάποια στιγμή γύρω στην Πρωτοχρονιά, η Iman αποφάσισε να καταφύγει στο σπίτι της στο βουνό για να περάσει χρόνο μόνη της. Συνήθως, δεν θα έμενε ποτέ περισσότερο από ένα Σαββατοκύριακο, γιατί το μέρος την στεναχωρούσε πολύ. Αλλά φέτος, "αυτό που συνέβη ήταν πραγματικά αξιοσημείωτο".

"Τα τοπία και τα ηλιοβασιλέματα… τα βουνά και τα δέντρα… ήταν μαγικά. Με βοήθησαν να περάσω από την άλλη πλευρά", λέει και προσθέτει: "Δεν υπάρχει πουθενά να ξεφύγεις, πουθενά να τρέξεις. Ξαφνικά, οι θλιβερές αναμνήσεις έγιναν χαρούμενες".

Από τότε που πέθανε ο Bowie, η Iman φορούσε αποκλειστικά το χαρακτηριστικό άρωμα του, το Grey Vetiver του οίκου Tom Ford, σε μια προσπάθειά της να νιώθει κοντά του. Ξαφνικά θέλησε ωστόσο να δημιουργήσει κάτι νέο για να τον τιμήσει και να μοιραστεί τις αναμνήσεις της με άλλους.

"Ήθελα να δημιουργήσω ένα αφιέρωμα στις αναμνήσεις που είχα με τον σύζυγό μου για τρεις δεκαετίες", λέει. "Το άρωμα δεν θα μπορούσε να είναι μοντέρνο. Έπρεπε να έχει παρελθόν". Τελικά είναι ένα μίγμα βέτιβερ (μία από τις αγαπημένες νότες του Bowie), μαζί με περγαμόντο, ένα νεύμα στη Φλωρεντία, όπου παντρεύτηκαν. Το άρωμα έχει επίσης νότες ίριδας και πατσουλί. Είναι δραματικό, αλλά ταυτόχρονα απαλό. Ανάμεσα στις νότες πούδρας και τις ξυλώδεις νότες, κρύβεται μια πραγματική νοσταλγία για τα περασμένα.

Διαβάστε Επίσης