Τα μυστικά περιποίησης των royals, που ελάχιστοι γνωρίζουν

Η Βασίλισσα Ελισάβετ Α΄ είχε με διαφορά το πιο ιδιαίτερο, ενώ η Kate Middleton το πιο απλό.

Αιώνες χωρίζουν τις royals της παρακάτω λίστας, ωστόσο όλες έχουν ένα κοινό. Είτε έγιναν μέλη βασιλικών οικογενειών από τη γέννησή τους, είτε από το γάμο τους με κάποιο γαλαζοαίματο και μετά, όλες υποχρεούνται από το πρωτόκολλο να δείχνουν κομψές και περιποιημένες σε κάθε εμφάνισή τους, ανεξάρτητα από το πόσο casual ή επίσημη είναι αυτή. Αυτός είναι ο λόγος που καθεμιά από αυτές κρύβει τους δικούς της "άσσους" ομορφιάς στο μανίκι της. Από την ιδιαίτερη DIY μάσκα της Μαρία Αντουανέτα, μέχρι την "εμμονική" beauty συνήθεια της Grace Kelly και την απλή ρουτίνα ομορφιάς της Kate Middleton, αυτά είναι τα μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζονται οι πιο διάσημες royals:

Τα μυστικά περιποίησης των royals

Μαρία Αντουανέτα

Μαρία Αντουανέτα

Η βασίλισσα της Γαλλίας είχε τη δική της signature μάσκα ομορφιάς, την οποία έφτιαχνε η ίδια αρκετά συχνά, έτσι ώστε να διατηρείται η επιδερμίδα της νεανική και απαλή. Περιείχε δύο κουταλάκια του γλυκού κονιάκ, 1/3 του φλιτζανιού σκόνη γάλακτος, ένα ασπράδι αβγού και το χυμό από ένα λεμόνι. Σήμερα ξέρουμε ότι τέτοιου είδους DIY μάσκες είναι σχεδόν πάντα απαγορευτικές καθώς μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς και ευαισθησίες στην επιδερμίδα. Τότε ωστόσο, η Μαρία Αντουανέτα ορκιζόταν σε αυτή για τις απολεπιστικές ιδιότητές της.

Βασίλισσα Ελισάβετ Α΄ της Αγγλίας

Βασίλισσα Ελισάβετ Α΄ της Αγγλίας

Κατά την Ελισαβετιανή Εποχή, πολλά καλλυντικά αποφεύγονταν επειδή πίστευαν ότι μπλοκάρουν την καλή ενέργεια. Με το χλωμό δέρμα να είναι το beauty standard της εποχής, οι κυρίες της εποχής κατέφευγαν στον μόλυβδο\ και το αρσενικό για να επιτύχουν την επιθυμητή εμφάνιση. Με στόχο να διατηρήσει την εικόνα της ως «Παρθένα Βασίλισσα», η Ελισάβετ χρησιμοποιούσε ένα μίγμα από λευκό μόλυβδο και ξύδι, που λεύκαινε το δέρμα.. Τον 16ο αιώνα ήταν γνωστό ως «λεύκανση δέρματος».


Τα μεγάλα μέτωπα ήταν επίσης ιδιαίτερα δημοφιλή κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τόσο πολύ που οι royals - συμπεριλαμβανομένης της βασίλισσας - έβγαζαν με τσιμπιδάκι τις τρίχες στη γραμμή των μαλλιών τους για να δημιουργήσουν ένα πιο υπερβολικό μέτωπο.

Βασίλισσα Βικτώρια του Ηνωμένου Βασιλείου

Βασίλισσα Βικτώρια του Ηνωμένου Βασιλείου

Το να αρωματίζει τα γάντια της με ροδέλαιο - με σκοπό να αποτρέψει τυχόν δυσάρεστες μυρωδιές - ήταν ένα από τα πιο γνωστά κόλπα ομορφιάς της βασίλισσας Βικτώριας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Grace Kelly, πριγκίπισσα του Μονακό

Grace Kelly, πριγκίπισσα του Μονακό

Γνωστή για τη λαμπερή επιδερμίδα της, είναι προφανές ότι η Grace Kelly είχε πολλά μυστικά ομορφιάς. Το πιο γνωστό beauty tip της αφορούσε όμως τα χέρια και όχι το πρόσωπό της. Η Kelly πίστευε ότι το σημείο που μαρτυρά πρώτο την ηλικία ενός ανθρώπου κι έτσι εφάρμοζε κρέμα στα χέρια της -με θρησκευτική σχεδόν ευλάβεια. 

Πριγκίπισσα Diana

Πριγκίπισσα Diana

Για να διατηρεί λαμπερή την επιδεμρίδα της, σύμφωνα με την makeup artist της, Mary Greenwell, η Diana "έκανε τα πάντα με μέτρο" κι έπινε ελάχιστο αλκοόλ. 

Kate Middleton, δούκισσα του Cambridge

Kate Middleton, δούκισσα του Cambridge

Η ρουτίνα περιποίησης της δούκισσας του Cambridge λέγεται ότι είναι εξαιρετικά απλή. Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνει την Soft Moisturising Crème της Nivea και ένα ενυδατικό έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς.