Η τροφή που αποτρέπει την πρόωρη γήρανση

Αν υποφέρετε από μαύρους κύκλους, θαμπά μαλλιά και δέρμα και θέλετε να αποφύγετε την πρόωρη γήρανση, διαβάστε κάτι που σας αφορά.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η κατανάλωση μόνο μισού φλιτζανιού καρύδια καθημερινά μπορεί να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης και να ωφελήσει τη συνολική μας υγεία. Εκτός όμως από το ότι κρατούν την καρδιά μας "χαρούμενη", τα καρύδια είναι μια αληθινή υπερτροφή για το δέρμα μας. Τα καρύδια είναι γεμάτα με βιταμίνες και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, γεγονός που τα καθιστά απαραίτητα για φυσικά λαμπερό και νεανικό δέρμα.

Εμείς, επειδή λατρεύουμε τα καρύδια για την υπέροχη γεύση τους, ερευνήσαμε τα πιο βασικά στοιχεία για το πώς αυτό το τραγανό σνακ μπορεί να προάγει την υγεία και την ομορφιά του δέρματός μας.

1. Μπορεί να αποτρέψει την πρόωρη γήρανση

Τα καρύδια έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά από οποιονδήποτε άλλο ξηρό καρπό. Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν το δέρμα μας από περιβαλλοντικές βλάβες, όπως η έκθεση στον ήλιο. Η κατανάλωση μερικών καρυδιών την ημέρα μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του δέρματός μας από τη φωτογήρανση και να το βοηθήσει να φαίνεται νεότερο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Τα καρύδια είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη Β, η οποία μπορεί να μειώσει τη μελάγχρωση του δέρματος και να βοηθήσει το σώμα μας να παράγει υγιή νέα κύτταρα του δέρματος.

Διαβάστε τη συνέχεια στο shape.gr