Ο κόσμος της ομορφιάς "απαντά" έμπρακτα στον πόλεμο στην Ουκρανία

Η βιομηχανία της ομορφιάς "απαντά" στα τραγικά γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων με σημαντικές δωρεές προς βοήθεια του ουκρανικού λαού.

Πολύ "κοντά" ένιωσε ο περισσότερος κόσμος τον πόλεμο στην ευρύτερη γειτονιά μας, κάτι που οδήγησε πληθώρα εθελοντών να λάβουν άμεση δράση προσφέροντας βοήθεια στον ουκρανικό λαό στα σύνορα των χωρών, όπου διαφεύγουν. Αρωγός στην προσπάθεια τους θέλησε να είναι και μεγάλο μέρος της βιομηχανίας της ομορφιάς με τα πιο δημοφιλή brands να ανταποκρίνονται άμεσα στην ανάγκη στήριξης του πληγέντα λαού κάνοντας σημαντικές δωρεές.

Ανάμεσα στις πρώτες εταιρείες που έσπευσαν να βοηθήσουν στον αγώνα για ειρήνη στην Ουκρανία ήταν η Deciem, η "μαμά εταιρεία" πίσω από τα δημοφιλή The Ordinary και NIOD.  Η εταιρεία αποφάσισε να δωρίσει από 50.000 καναδικά δολάρια στους οργανισμούς Project HOPE για την παροχή φαρμακευτικών kits σε κλινικές και Red Cross Canada για την παροχή τροφής, νερού, φαρμάκων, οικίας και  ψυχολογικής υποστήριξης σε όσους έχουν πληγεί από τον πόλεμο.

Η Coty, η "μαμά εταιρεία" πίσω από πολλά γνωστά beauty brands, όπως τα Kylie Cosmetics, Lancaster, Gucci Beauty κ.ά, δήλωσε την υποστήριξή της προς τον ουκρανικό λαό με ένα post στο Instagram, ενώ ανακοίνωσε τη δωρεά χρημάτων και προϊόντων προσωπικής υγιεινής σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Παροχή χρηματικής βοήθειας ανακοίνωσε και η Unilever, ενώ δήλωσε πως προτεραιότητά της αυτήν την στιγμή είναι η ασφάλεια των Ουκρανών εργαζομένων της.

Διαβάστε Επίσης

Η Shiseido ανακοίνωσε πως για να βοηθήσει τον ουκρανικό λαό, δώρισε ένα εκατομμύριο ευρώ στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και 50.000 προϊόντα προσωπικής υγιεινής, ενώ οι υπάλληλοί της δώρισαν μεγάλη ποσότητα τροφών για μωρά και λοιπών αναγκαίων προϊόντων καθημερινής χρήσης. Δεσμεύτηκε επίσης να προσφέρει θέσεις εργασίας, πρακτικές εργασίες και υποτροφίες για τους πρόσφυγες. Όσον αφορά τη Ρωσία, δήλωσε πως θα προσφέρει εργασιακή ασφάλεια στους υπαλλήλους της εκεί, αλλά σταματά τις εξαγωγές από την Ευρώπη στη Ρωσία και τις επενδύσεις εκεί.

Η L'Oreal Groupe δήλωσε πως προτεραιότητα της αυτήν την στιγμή είναι η ασφάλεια των Ουκρανών υπαλλήλων της και των οικογενειών τους, ενώ ανακοίνωσε πως θα δωρίσει $1,1 εκατομμύρια για να βοηθήσει τον ουκρανικό λαό.


Η LVMH Group ανακοίνωσε πως προσφέρει οικονομική βοήθεια στους 150 υπαλλήλους της στην Ουκρανία κι ότι έχει κλείσει 124 από τα καταστήματα των brands της στη Ρωσία, συνεχίζοντας ωστόσο να πληρώνει τους 3.500 υπαλλήλους της εκεί


Η Estée Lauder Companies (ELC) δήλωσε πως έχει σταματήσει τις επενδύσεις της στη Ρωσία, κλείνοντας όλα τα καταστήματά της στη χώρα και παύοντας τις εξαγωγές εκεί, συνεχίζοντας ωστόσο να πληρώνει τους υπαλλήλους της στη Ρωσία. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι δώρισε $1 εκατομμύριο για την υποστήριξη του ουκρανικού λαού

Διαβάστε Επίσης