Πεπτίδια | Το αντιγηραντικό συστατικό που θα βλέπετε παντού από εδώ και πέρα

Όσα πρέπει να ξέρετε για το επόμενο big thing στην περιποίηση προσώπου.

Τα πεπτίδια είναι κάτι σαν τους jeune premier του skincare. Μόλις πρόσφατα έκαναν το ντεμπούτο τους στα καταστήματα καλλυντικών κι έκτοτε εμφανίζονται παντού διεκδικώντας την προσοχή μας. Ε λοιπόν τα κατάφεραν μπαίνοντας στη λίστα με τα επόμενα κορυφαία αντιγηραντικά συστατικά. Δικαίως. 

Τι είναι τα πεπτίδια;

Τα πεπτίδια είναι αλυσίδες αμινοξέων, δηλαδή δομικά συστατικά των πρωτεϊνών, τα οποία μεταφέρουν θρεπτικά συστατικά και στέλνουν μηνύματα στα κύτταρα της επιδερμίδας. Καθώς είναι μικρά σε μέγεθος, μπορούν να διεισδύσουν βαθιά στο δέρμα, φτάνοντας ακόμα και στα βαθύτερα στρώματά του.

Ποιες είναι οι ευεργετικές ιδιότητές τους για την επιδερμίδα;

Διαβάστε Επίσης

Τα πεπτίδια εμπλουτίζουν συνήθως αντιγηραντικές συνθέσεις, με στόχο να ενισχύουν τις φυσικές πρωτεΐνες που υπάρχουν στο δέρμα, όπως το κολλαγόνο, έτσι ώστε η επιδερμίδα να διατηρείται νεανική. Επιπλέον, καθώς με το πέρασμα του χρόνου η επικοινωνία ανάμεσα στα κύτταρα της επιδερμίδας και του κυρίως δέρματος εξασθενεί, τα πεπτίδια έρχονται να καλύψουν αυτό το κενό στην επικοινωνία αναλαμβάνοντας ρόλο αγγελιοφόρου, έτσι ώστε η φυσική διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων να μην υπολειτουργεί. Επανορθώνουν επίσης τον προστατευτικό φραγμό, δεσμεύοντας την υγρασία στις βαθύτερες στιβάδες, διατηρώντας την επιδερμίδα ενυδατωμένη και νεανική.

Με λίγα λόγια τα πεπτίδια:

-Μειώνουν τις ρυτίδες

-Κάνουν την επιδερμίδα πιο σφριγηλή

-Βοηθούν στην επούλωση πληγών

Good to know

Τα πεπτίδια είναι σε γενικές γραμμές εξαιρετικά ασφαλή, καθώς σπάνια προκαλούν ερεθισμούς. Για να φέρουν αποτελέσματα, απαιτείται αρκετός χρόνος και υπομονή από μέρους σας. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι η δράση τους ενισχύεται σημαντικά αν συνδυαστούν με άλλα συστατικά, όπως η βιταμίνη C, ρετινόλη, υαλουρονικό οξύ και ceramides.

Πώς μπορείτε να εντάξετε τα πεπτίδια στη ρουτίνα σας;

Ο καλύτερος τρόπος να εντάξετε τα πεπτίδια στη ρουτίνα σας είναι μέσω ενός ορού, ο οποίος μπορεί να διεισδύσει στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας και να απελευθερώσει τα συστατικά του εκεί που η δράση τους είναι περισσότερο αναγκαία. Συμπληρωματικά, μπορείτε να εντάξετε στη ρουτίνα σας επίσης μια κρέμα προσώπου, αλλά και μία κρέμα ματιών ή ακόμα κι ένα lip balm με πεπτίδια.

Διαβάστε Επίσης