3 λόγοι να μην εντάξετε τη βιταμίνη C στη skincare ρουτίνα σας

Ο πρώτος λόγος είναι ίσως και ο πιο σημαντικός.

Οι skincare τάσεις έρχονται και φεύγουν. Υπάρχουν όμως ορισμένα συστατικά, τα οποία κρατούν σταθερά τη θέση τους στη λίστα με τις αγαπημένες επιλογές των skintellectuals. Ένα από αυτά είναι και η βιταμίνη C. Δικαίως. Προσφέρει ενισχυμένη αντιοξειδωτική προστασία, απαλύνει τυχόν δυσχρωμίες, βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία και περιορίζει τη φλεγμονή. Επιπλέον, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, διατηρεί τη φυσική υγρασία της επιδερμίδας, συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης απαλύνοντας έτσι τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, ενώ παράλληλα διεγείρει τους φυσικούς μηχανισμούς άμυνας και επανόρθωσης. Παρά τις τόσες ευεργετικές ιδιότητές της, υπάρχουν τρεις σημαντικοί λόγοι για να μην εφαρμόσετε τον ορό βιταμίνης C στο πρόσωπό σας:

3 λόγοι να μην εφαρμόσετε τον ορό βιταμίνης C  στο πρόσωπό σας

Η ρουτίνα σας περιλαμβάνει ήδη πολλά δραστικά συστατικά

Η βιταμίνη C είναι ένα από εκείνα τα δραστικά συστατικά που προτιμά να έχει "αποκλειστικότητα" στη skincare ρουτίνα σας. Αν αγαπάτε τη ρετινόλη το βράδυ, περιορίστε την εφαρμογή του ορού βιταμίνης C το πρωί, καθώς το ένα συστατικό μειώνει τη δράση του άλλου. 

Διαβάστε Επίσης

Τα ΑΗΑ, όπως το γλυκολικό οξύ, το κιτρικό οξύ και το γαλακτικό οξύ από την άλλη αλλάζουν το pH της βιταμίνης C με αποτέλεσμα να την αποσταθεροποιούν και να μειώνουν την αντιοξειδωτική της δράση. Επιπλέον, ο συνδυασμός τους θέτει την επιδερμίδα σε κίνδυνο εμφάνισης ερυθρότητας. Προτιμότερη θεωρείται η ενσωμάτωση των προϊόντων με AHA στη βραδινή skincare ρουτίνα, αφού μπορούν να κάνουν το δέρμα πιο ευαίσθητο σε ηλιακά εγκαύματα, και η χρήση βιταμίνης C στο πρόσωπο το πρωί.

Ο ορός βιταμίνης C έχει αποκτήσει ένα βαθύ κίτρινο χρώμα

Η βιταμίνη C είναι μια αρκετά ασταθής βιταμίνη, γεγονός που την κάνει ευαίσθητη στο φως, τη ζέστη και τον αέρα και ευεπίφορη στην οξείδωση. Αν από λευκό ή ελαφρώς κίτρινο, το χρώμα του ορού έχει γίνει σκούρο πορτοκαλί ή καφέ ή αν έχει μια δυσάρεστη μυρωδιά, αποφύγετε την εφαρμογή του, καθώς θα δεν θα έχει κανένα θετικό αποτέλεσμα για την επιδερμίδα σας κι αγοράστε ένα νέο προϊόν.

Είχατε ξεχάσει τον ορό βιταμίνης C στο αυτοκίνητο

Η βιταμίνη C είναι εξαιρετικά ευαίσθητη στον αέρα και το φως. Αν λοιπόν, έτυχε να ξεχάσετε τον ορό στον αυτοκίνητο ή να μην κλείσατε καλά το καπάκι, καλύτερα να αποφύγετε τη χρήση του.

Μην ξεχνάτε να επιλέγετε προϊόντα, που βρίσκονται σε αεροστεγείς και αδιαφανείς συσκευασίες, που προστατεύουν το δραστικό συστατικό, και να τα αποθηκεύετε σε ένα ξηρό μέρος μακριά από ήλιο.

Διαβάστε Επίσης