Anti-aging & Hydrating | Οι καλύτερες κρέμες με ρετινόλη και υαλουρονικό οξύ

Το power couple του skincare μειώνει τα σημάδια γήρανσης και χαρίζει πλούσια ενυδάτωση.

Η ρετινόλη θεωρείται εδώ και πολλά χρόνια το "ιερό δισκοπότηρο" της αντιγήρανσης, ωστόσο οι σπουδαίες ευεργετικές της ιδιότητες έχουν ένα τίμημα: Συνοδεύονται συνήθως από σημαντικές παρενέργειες, όπως ερυθρότητα, ευαισθησία, ξηρότητα και ξεφλούδισμα. Για να τις περιορίσετε μπορείτε να κάνετε δύο πράγματα: 1. να ακολουθήσετε τη "μέθοδο-σάντουιτς" εφαρμόζοντας πρώτα την ενυδατική κρέμα, μετά τη ρετινόλη και μετά πάλι την απλή ενυδατική ή 2. να εντάξετε στη ρουτίνα σας μια κρέμα με ρετινόλη και υαλουρονικό οξύ.

Διαβάστε Επίσης

Η ρετινόλη και το υαλουορνικό οξύ αποτελούν ένα από τα power couples του skincare, που μπορούν να μεταμορφώσουν την επιδερμίδα. Η "diva του skincare" συνδυάζεται εξαιρετικά με το υαλουρονικό οξύ, το οποίο δημιουργεί μια προστατευτική επιφάνεια που χαρίζει ενυδάτωση στην επιδερμίδα και την προφυλάσσει από τυχόν ξηρότητα.

Ακολουθούν οι καλύτερες κρέμες με ρετινόλη και υαλουρονικό οξύ, που αξίζει να εντάξετε στη ρουτίνα σας:

Director's Choice | Οι καλύτερες κρέμες με ρετινόλη και υαλουρονικό οξύ

Redermic Retinol, La Roche-Posay (στα φαρμακεία)

Redermic Retinol, La Roche-Posay (στα φαρμακεία)

Το συμπύκνωμα Redermic Retinol μειώνει τις βαθιές ρυτίδες, λειαίνει την επιδερμίδα, χαρίζει ομοιομορφία στον τόνο του δέρματος και απαλύνει τις κηλίδες γήρανσης, ενώ παράλληλα μειώνει τυχόν ερεθισμούς κι ενυδατώνει σε βάθος χάρη στο υαλουρονικό οξύ στη σύνθεσή του.

A-Passioni Retinol Cream, Drunk Elephant (sephora.gr)

A-Passioni Retinol Cream, Drunk Elephant (sephora.gr)

Η κρέμα ρετινόλης A-Passioni™ είναι μια καθαρή, πρωτοποριακή σύνθεση που συνδυάζει 1% vegan ρετινόλη με θρεπτικά, πλούσια σε υπερτροφές συστατικά και υαλουρονικό οξύ, για να μειώσει δραματικά την εμφάνιση των λεπτών γραμμών, των βαθιών ρυτίδων και της φθοράς του ήλιου, αποκαλύπτοντας μια επιδερμίδα με νεανική όψη που σφύζει από ζωή.

Blue Pro-Retinol Multi-Correct Cream, Biotherm

Blue Pro-Retinol Multi-Correct Cream, Biotherm

Η Biotherm Blue Pro-Retinol Multi-Correct είναι μια ενυδατική και αντιγηραντική κρέμα, η οποία προσφέρει συνεχή επανόρθωση στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Μειώνει τις ρυτίδες, βελτιώνει την υφή της επιδερμίδας και δημιουργεί πιο ομοιόμορφο χρωματικό τόνο. 

FAB-Skin Lab Retinol & Hyaluronic Acid Eye Cream, First Aid Beauty (sephora.gr)

FAB-Skin Lab Retinol & Hyaluronic Acid Eye Cream, First Aid Beauty (sephora.gr)

Η εν λόγω αναζωογονητική κρέμα ματιών περιέχει μικροενθυλακωμένη ρετινόλη, η οποία διεγείρει τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου και την αναγέννηση των κυττάρων, ελαχιστοποιώντας την εμφάνιση του «ποδιού της χήνας», των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Το υαλουρονικό οξύ τριών διαφορετικών μοριακών βαρών κλειδώνει την υγρασία, λειαίνει και χαρίζει σφριγηλότητα διαπερνώντας πολλαπλά επίπεδα της επιδερμίδας, ενώ η καφεΐνη βοηθά στη μείωση του πρηξίματος. Τέλος, τα μικροσφαιρίδια πέρλας βοηθούν στην ενίσχυση της φυσικής λάμψης της επιδερμίδας, εξομαλύνοντας τις ατέλειες. 

Retinol Reboot Night Cream, Youth Lab (στα φαρμακεία)

Retinol Reboot Night Cream, Youth Lab (στα φαρμακεία)

H Retinol Reboot Night Cream είναι μια ενισχυμένη κρέμα νυκτός, με νέας γενιάς βιταμίνη Α, που μειώνει ορατά γραμμές και βαθιές ρυτίδες, ενισχύει τη σφριγηλότητα,την  ελαστικότητα και την ανθεκτικότητα της επιδερμίδας, ενώ εξισορροπεί τα επίπεδα υγρασίας της. Περιέχει επίσης νιασιναμίδη για μείωση της λιπαρότητας και της όψης των πόρων, αλλά και υαλουρονικό οξύ για ενυδάτωση.

Retinol Eye Cream, The Inkey List (sephora.gr)

Retinol Eye Cream, The Inkey List (sephora.gr)

Η Retinol Eye Cream περιέχει παράγωγα βιταμίνης A βραδείας απελευθέρωσης, που έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλουν στην ενίσχυση παραγωγής του φυσικού κολλαγόνου, και χάρη στην ήπια σύνθεσή τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην περιοχή γύρω από τα μάτια. Μεγάλο plus αποτελεί το υαλουρονικό οξύ στη σύνθεσή της που μειώνει τις παρενέργειες της ρετινόλης.

Revitalift Laser Pressed Night Cream With Retinol & Niacinamide, L'Oréal Paris

Revitalift Laser Pressed Night Cream With Retinol & Niacinamide, L'Oréal Paris

Η Revitalift Laser Pressed Night Cream περιέχει ρετινόλη, νιασιναμίδη, αλλά και υαλουρονικό οξύ, με αποτέλεσμα να μειώνει τα σημάδια του χρόνου, να χαρίζει λάμψη, να λειαίνει και να ενυδατώνει σε βάθος την επιδερμίδα.