7 vintage αρώματα που εξακολουθούν να έχουν φανατικό κοινό

Ακόμα και μετά από 100+ χρόνια από το λανσάρισμά τους, διατηρούν ακέραιη τη θέση τους στις συλλογές των πιο κομψών γυναικών.

Τι κι αν stars του παλιού Hollywood, όπως η Audrey Hepburn και η Rita Hayworth, τα είχαν στο boudoir τους, τι κι αν από τότε ο κόσμος της αρωματοποιίας έχει εξελιχθεί δραματικά, με τους οίκους να λανσάρουν κάθε σεζόν νέες συναρπαστικές δημιουργίες, τα παρακάτω 7 παλιά γυναικεία αρώματα εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά δημοφιλή. Τα αρώματα άλλωστε είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τη μνήμη και τη νοσταλγία, κάτι που εξηγεί γιατί πολλές γυναίκες έχουν στη συλλογή τους vintage δημιουργίες που πιθανόν οι μητέρες ή ακόμα και οι γιαγιάδες τους λάτρευαν.

Είτε στην original εκδοχή τους ως collectors' items, είτε στις νεότερες παραλλαγές τους, οι παρακάτω αρωματικές δημιουργίες αποτελούν must-haves για κάθε perfume addict:

Διαβάστε Επίσης

7 παλιά γυναικεία αρώματα που δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα

Opium Parfum, Yves Saint Laurent

Opium Parfum, Yves Saint Laurent

Το "ζεστό" κεχριμπαρένιο και πικάντικο Opium λανσαρίστηκε το 1977 με τις έντονες νότες μπαχαρικών, γιασεμιού, εσπεριδοειδών και ξύλων να το κάνουν ανάρπαστο. Μέχρι σήμερα έχει φανατικό κοινό, ενώ ο "απόγονός" του, το Black Opium, κατάφερε να γίνει εξίσου δημοφιλής. 

Miss Dior Eau de Toilette, Dior

Miss Dior Eau de Toilette, Dior

Με σχεδόν αμέτρητες διαφορετικές εκδοχές το Miss Dior ανήκει δικαιώς στη λίστα με τα πιο δημοφιλή vintage αρώματα. Η original εκδοχή του, εκείνη που ο Dior δημιούργησε έχοντας ως μούσα την αδερφή του, λανσαρίστηκε το 1947 και συνδυάζει τις αλδεϋδες με το περγαμόντο, τη γαρδένια, τον νάρκισσο, την ίριδα, το γιασεμί, το τριαντάφυλλο, το νερολί, το σανταλόξυλο και το κεχριμπάρι.

L'Interdit Parfum, Givenchy

L'Interdit Parfum, Givenchy

Ο μύθος λέει ότι ο Givenchy δημιούργησε το άρωμα L’Interdit αποκλειστικά για την εκλεκτή της καρδιά τους, Audrey Hepburn το 1957. Καθώς όμως το όνομά του σημαίνει "το απαγορευμένο" στα γαλλικά, οι φήμες λένε πως η Hepburn δεν ήθελε να λανσαριστεί στην αγορά. Ο οίκος αποφάσισε τελικά να το λανσάρει τη δεκαετία του 1960, με την ηθοποιό να είναι το πρόσωπο της καμπάνιας του φλοράλ αρώματος με τις νότες από γιασεμί, νάρκισσο και σανδαλόξυλο.

Chanel N°5 Parfum, Chanel

Chanel N°5 Parfum, Chanel

Το original N°5 Parfum του 1921 είναι η πεμπτουσία της θηλυκότητας. Οι κορυφαίες νότες από νερολί από τη Grasse συνδυάζονται με τις αισθησιακές, λουλουδένιες νότες δύο εξαιρετικών πρώτων υλών, του μαγιάτικου τριαντάφυλλου και του γιασεμιού από την Grasse, ενώ οι αλδεΰδες παρέχουν αέρινη φρεσκάδα. Μέχρι σήμερα το original Chanel N°5, αλλά και όλες οι παραλλαγές του, που ακολούθησαν, θεωρούνται από τις πιο κομψές αρωματικές επιλογές.

L’Heure Bleue Extract, Guerlain

L’Heure Bleue Extract, Guerlain

Το απόλυτο πουδρένιο άρωμα, το L’Heure Bleue Extract, με νότες από γλυκάνισο, περγαμόντο, νερολί, ίριδα, βιολέτα, βανίλια, και σπόρους tonka λανσαρίστηκε το 1912 και θεωρείται μέχρι σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα masterpieces του οίκου Guerlain.

L'Air du Temps Parfum, Nina Ricci

L'Air du Temps Parfum, Nina Ricci

Το αγαπημένο άρωμα της Ingrid Bergman δημιουργήθηκε το 1948 με στόχο να γιορτάσει την αισιοδοξία μετά τον πόλεμο. Είναι ξυλώδες και πικάντικο, συνδυάζοντας νότες από φρέσκια γαρδένια και γαρύφαλλο με νότες από αισθησιακό γιασεμί και σανδαλόξυλο. 

Shalimar Eau de Cologne, Guerlain

Shalimar Eau de Cologne, Guerlain

Το άρωμα Shalimar του οίκου Guerlain με νότες από περγαμόντο, ίριδα και βανίλια, λέγεται ότι ήταν το αγαπημένο της Rita Hayworth. Το μπουκάλι, το οποίο δημιουργήθηκε από τον Raymond Guerlain με έμπνευση από τους διάσημους κήπους Shalimarand, είναι τόσο εντυπωσιακό που κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Έκθεση Διακοσμητικών Τεχνών του Παρισιού το 1925, τη χρονιά δηλαδή που δημιουργήθηκε. Πλέον κυκλοφορεί ανανεωμένο, αλλά εξίσου εθιστικό.