Πώς να αποκτήσετε το πιο αρμονικό προφίλ

Ανακαλύψτε ποιος από τους δύο τύπους ρινοπλαστικής είναι ο κατάλληλος για τις ιδιαίτερες ανάγκες του προσώπου σας

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η μύτη κατέχει τον κεντρικό ρόλο στην εμφάνιση του προσώπου. Με τη ρινοπλαστική κορυφής ή την πλήρη ρινοπλαστική εξασφαλίζεται εξατομικευμένη διόρθωση και σμίλευση μιας νέας μύτης, κατάλληλα σχεδιασμένης για το εκάστοτε πρόσωπο.

Ρινοπλαστική κορυφής

Η ρινοπλαστική είναι μια περίπλοκη επέμβαση, καθώς συνδυάζει το λειτουργικό με το αισθητικό μέρος. Γι’ αυτό απαιτούνται συγκεκριμένες χειρουργικές δεξιότητες, γνώσεις και εμπειρία στον τομέα της λειτουργικής και αισθητικής ρινοπλαστικής. Η διάπλαση της κορυφής είναι το δυσκολότερο κομμάτι της ρινοπλαστικής, καθώς αποτελείται κυρίως από χόνδρους τους οποίους με ειδικές μετρήσεις θα πρέπει να διαπλάσουμε για ένα φυσικό αποτέλεσμα. Οι ασθενείς παραπονούνται κυρίως για την πλατιά και στρογγυλή κορυφή, την πτωτική κορυφή με κλίση προς τα χείλη, την ασύμμετρη και λοξή κορυφή, την κρεμάμενη στυλίδα, την έλλειψη διάπλασης κορυφής και τη μειωμένη ή αυξημένη προβολή κορυφής σε σχέση με το πρόσωπο.

Tip vs Full rhinoplasty

Η ρινοπλαστική της κορυφής (tip rhinoplasty) εστιάζει κυρίως στο τμήμα αυτό της μύτης, δηλαδή στο ακρορρίνιο. Στόχος της επέμβασης είναι η διάπλαση και σμίλευση του σχήματος, αλλά και η στήριξη της κορυφής με το πρόσθιο ρινικό διάφραγμα που βρίσκεται από κάτω. Με τον τρόπο αυτό θα παραμείνει στο ύψος και στην κλίση που θα της δώσουμε για πάντα. Η διάπλαση του ακρορρινίου δεν αφορά αλλαγή στο σχήμα της ράχης και του οστού της μύτης, επομένως δε χρειάζονται κατάγματα στο σημείο αυτό, όπως γίνεται στην πλήρη ρινοπλαστική (full rhinoplasty). Αυτό σημαίνει γρηγορότερη ανάρρωση και επιστροφή στην εργασία και τις δραστηριότητες. Οιδήματα ή μώλωπες δεν παρατηρούνται. Τα αποτελέσματα φαίνονται άμεσα, τις πρώτες εβδομάδες. Επίσης, όταν κάποιος είναι δυσαρεστημένος από το αποτέλεσμα μιας προηγούμενης επέμβασης, η καλύτερη επιλογή για εντυπωσιακή βελτίωση είναι η εκ νέου δημιουργία του ακρορρινίου. Εάν έχετε αποφασίσει ότι το σχήμα της μύτης σας σας ενοχλεί, αν υποφέρετε από πονοκεφάλους, δυσκολία στην αναπνοή ή ροχαλητό, επισκεφθείτε έναν ειδικό χειρουργό ρινοπλαστικής. Με την κλινική εξέταση, την ενδοσκόπηση της μύτης και τον απεικονιστικό έλεγχο θα διευκρινιστούν όλα τα σημεία στο εσωτερικό ή το εξωτερικό της μύτης τα οποία εμποδίζουν τη δίοδο του αέρα. Οι επιλογές και οι τύποι της ρινοπλαστικής είναι πολλές και εξατομικεύονται. Ο ρόλος του χειρουργού είναι να επιλέξει την καλύτερη προσέγγιση σε συνάρτηση με τις επιθυμίες του ενδιαφερόμενου

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες την Αργυρώ Κυπραίου,
χειρουργό ωτορινολαρυγγολόγο, European and International Diplomat
Πλαστικής & Επανορθωτικής Χειρουργικής Προσώπου, διευθύντρια Τμήματος Λειτουργικής & Επανορθωτικής Χειρουργικής Ρινός,όμιλος Υγεία, Νοσοκομείο "Μητέρα" (faceanatomy.gr)