Salma Hayek | H skincare συμβουλή της γιαγιάς της στην οποία αποδίδει τη νεανική της επιδερμίδα

Η αμφιλεγόμενη πρακτική την οποία ακολουθεί από μικρή.

Η Kate Moss βυθίζει το πρόσωπό της σε παγωμένο νερό κάθε πρωί, ενώ η Jennifer Lopez ορκίζεται στις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιόλαδου για την επιδερμίδα της. Η Salma Hayek ακολουθεί μία ακόμα πιο αμφιλεγόμενη skincare πρακτική, την οποία μάλιστα έμαθε από τη γιαγιά της. 

Διαβάστε Επίσης

Σε πρόσφατη συνέντευξή της κατά τη διάρκεια του press tour για την ταινία Magic Mike's Last Dance, η ηθοποιός αποκάλυψε πως αποδίδει τη νεανική όψη της επιδερμίδας της μετά τα 50 στον όχι τόσο συχνό καθαρισμό της. "Η γιαγιά μου με έμαθε να μην πλένω ποτέ το πρόσωπό μου το πρωί. Δεν είναι αηδιαστικό. Το βράδυ το δέρμα παράγει όλα αυτά τα έλαια, τα οποία χρειάζεται η επιδερμίδα για να δείχνει νεανική. Αναγεννάται", είπε. Όπως τόνισε, πλένει πολύ καλά το πρόσωπό της το βράδυ, αλλά το πρωί το αποφεύγει γιατί δεν θέλει να "ξεπλύνει τη σκληρή δουλειά που έκανε το δέρμα της"

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη πρακτική, που διχάζει τους δερματολόγους. Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο καθαρισμός της επιδερμίδας είναι απαραίτητος τόσο το βράδυ, όσο και το πρωί, έτσι ώστε να απομακρύνονται υπολείμματα μακιγιάζ, ιδρώτα, σμήγματος και ρύποι. Διαφορετικά οι πόροι φράζονται, η επιδερμίδα δείχνει θαμπή και τα προϊόντα περιποίησης δεν είναι όσο αποτελεσματικά μπορούν.

Αρκετοί είναι ωστόσο εκείνοι που συμφωνούν με την ηθοποιό, λέγοντας πως αν γίνεται σωστός, διπλός καθαρισμός το βράδυ, δεν είναι απαραίτητο να πλένετε το πρόσωπό σας το πρωί, ειδικά αν δεν έχετε λιπαρή επιδερμίδα, καθώς έτσι ρισκάρετε να διαταράξετε το δερματικό φραγμό, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα και ευαισθησία. 

Διαβάστε Επίσης