Ρυτίδες έκφρασης | 7 κρέμες προσώπου που τις μειώνουν αισθητά

Πείτε αντίο στις γραμμές "μαριονέτας" και τις ρυτίδες στο μεσόφρυο.

Με το πέρασμα του χρόνου, η ποιότητα και η ελαστικότητα της επιδερμίδας επηρεάζεται από τις επιθέσεις των ελευθέρων ριζών, την απώλεια κολλαγόνου και ελαστίνης και τις γενετικές προδιαγραφές, με αποτέλεσμα οι πρώτες ρυτίδες έκφρασης να κάνουν ήδη από τη δεκαετία των 30 την εμφάνισή τους. Στα 50 έχουν "βαθύνει" πια αρκετά και "γράφουν" στο πρόσωπο, ακόμα και σε κατάσταση ηρεμίας. Στην πραγματικότητα, η ύπαρξή τους είναι απόλυτα φυσιολογική και μαρτυρά μια ζωή γεμάτη συναισθήματα. Αν ωστόσο θέλετε να τις μειώσετε, υπάρχει λύση. Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τις ρυτίδες έκφρασης, βρίσκονται παρακάτω:

Τι είναι οι ρυτίδες έκφρασης;

Διαβάστε Επίσης

Πρόκειται για λεπτές γραμμές και ρυτίδες, οι οποίες σχηματίζονται συνήθως γύρω από το στόμα (ρυτίδες γέλιου), στην περιοχή των ματιών, το λεγόμενο πόδι της χήνας, και ανάμεσα στα φρύδια (ρυτίδες συνοφρυώματος), οι οποίες προκύπτουν από τις επαναλαμβανόμενες κινήσεις των μυών σε εκείνα τα σημεία. 

Πώς αντιμετωπίζονται οι ρυτίδες έκφρασης;

Η αντιμετώπιση των ρυτίδων έκφρασης εξαρτάται από το αν είναι δυναμικές, δηλαδή αν είναι διακριτές κατά την κίνηση, ή στατικές, δηλαδή αν η παρουσία τους είναι αισθητή ακόμα και όταν το πρόσωπο είναι ακίνητο. 

Ο γενικός κανόνας καλεί για τέσσερις σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητά σας: Πρώτη και κύρια είναι η αλλαγή στον τρόπο ζωή σας. Αυτό περιλαμβάνει τη μείωση της ποσότητας αλκοόλ που καταναλώνετε, τον καλό ύπνο, την κατανάλωση ενός υγιεινού διαιτολογίου και τη μείωση του στρες. Δεύτερη και εξίσου σημαντική είναι η προστασία της επιδερμίδας από τον ήλιο με την καθημερινή εφαρμογή ενός αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας. Καίριας σημασίας θεωρείται επίσης η παύση συνηθειών που εντείνουν τις ρυτίδες έκφρασης, όπως το κάπνισμα και η κατανάλωση υγρών με καλαμάκι. Το τέταρτο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τις ρυτίδες έκφρασης είναι να εντάξετε στη ρουτίνα σας μια κρέμα με εξειδικευμένη σύνθεση, που να στοχεύει σε αυτά τα σημάδια γήρανσης.

Director's Note: Μερικά από τα συστατικά-κλειδιά που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε τις ρυτίδες έκφραση είναι το υαλουρονικό οξύ, τα αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη C, και φυσικά η ρετινόλη.

Διαβάστε Επίσης

7 κρέμες που μειώνουν αισθητά τις ρυτίδες έκφρασης

Perfectionist Pro Multi-Zone Wrinkle Concentrate with Niacinamide + Chlorella, Estée Lauder

Perfectionist Pro Multi-Zone Wrinkle Concentrate with Niacinamide + Chlorella, Estée Lauder

Με την μύτη ακριβείας του απλικατέρ, αυτό το corrector εμπνευσμένο από ειδικούς, στοχεύει το μήκος, βάθος και πλάτος των γραμμών και ρυτίδων σε όλες τις περιοχές του προσώπου. Σε μόλις 4 εβδομάδες, ακόμα και οι επίμονες ρυτίδες στο μεσόφρυο και οι γραμμές μαριονέτας γύρω από το στόμα, εμφανίζονται σημαντικά μειωμένες.

Peptides Reload First Wrinkles Cream, Youth Lab (στα φαρμακεία)

Peptides Reload First Wrinkles Cream, Youth Lab (στα φαρμακεία)

Εμπλουτισμένη με πεπτίδια, η Peptides Reload First Wrinkles Cream αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις πρώτες ρυτίδες έκφρασης, επαναφέρει τη λάμψη της επιδερμίδας, προστατεύει από τους ρύπους, ενώ συμβάλλει στην επιβράδυνση της κυτταρικής γήρανσης.

Lift & Renew Total Restructure Treatment, Radiant Professional

Lift & Renew Total Restructure Treatment, Radiant Professional

Ο μοναδικός συνδυασμός βιοτεχνολογικών και φυσικών συστατικών της Lift & Renew Total Restructure Treatment βοηθά στην αναδόμηση και σύσφιξη της επιδερμίδας. Μειώνει αισθητά τις ρυτίδες έκφρασης, επαναφέρει το περίγραμμα του προσώπου και συσφίγγει την επιδερμίδα αφήνοντάς την πιο λεία και νεανική. 

Time-Filler Eyes Correction Cream, Filorga (στα φαρμακεία)

Time-Filler Eyes Correction Cream, Filorga (στα φαρμακεία)

Χάρη στο σύμπλεγμα TIME-FILLER, ένα πεπτίδιο ανάλογο με το botox, σε συνεργασία με NCTF, το κατοχυρωμένο σύμπλεγμα μεσοθεραπείας, η Time-Filler Eyes Correction Cream μειώνει τις ρυτίδες έκφρασης και λειαίνει την επιδερμίδα. Παράλληλα, μειώνει τους μαύρους κύκλους για ένα πιο νεανικό και ξεκούραστο βλέμμα.

Dermiox Cream, Frezyderm (στα φαρμακεία)

Dermiox Cream, Frezyderm (στα φαρμακεία)

Χάρη στα φυτικά εκχυλίσματα που περιέχει, η Dermiox Cream έχει μυοχαλαρωτική δράση ανάλογης αποτελεσματικότητας ενέσιμων επεμβατικών διεργασιών και απαλύνει τις ρυτίδες έκφρασης σε βάθος και σε έκταση. Παράλληλα, θρέφει, επουλώνει και ενυδατώνει σε βάθος. 

Ideal Resource Smoothing Retexturizing Cream, Darphin

Ideal Resource Smoothing Retexturizing Cream, Darphin

Η Ideal Resource ενισχύει τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου κι έτσι δρά ενάντια στις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες έκφρασης, αφήνοντας την επιδερμίδα αισθητά πιο σφριγηλή και νεανική.

Dioptiride, Lierac (στα φαρμακεία)

Dioptiride, Lierac (στα φαρμακεία)

Βασισμένη στην αισθητική τεχνική των ενέσεων βοτουλινικής τοξίνης, η κρέμα filler Dioptiride προσφέρει τριπλή δράση για την καταπολέμηση των τριών τύπων ρυτίδων: εγκατεστημένες γραμμές, γραμμές έκφρασης και γραμμές αφυδάτωσης.