Αγγλική Εξοχή | Το αγαπημένο άρωμα του βασιλιά Καρόλου III ενέπνευσε μία από τις νέες αρωματικές κυκλοφορίες της χρονιάς

Η αρωματοποιός Julie Pluchet αποκαλύπτει στο Harper’s Bazaar Greece πώς απέδωσε το αγαπημένο άρωμα του βασιλιά Καρόλου III στο νέο "Highgrove Bouquet" του οίκου Penhaligon’s.

Στους κήπους του Xάιγκροουβ, όπου ο βασιλιάς Κάρολος III περνούσε τα περισσότερα καλοκαίρια του, την εντύπωση κερδίζουν τα δέντρα Tilla Petiolaris, γνωστά στο Ηνωμένο Βασίλειο και ως silver lime, τα οποία είναι σε πλήρη άνθηση από τον Ιούλιο έως και τον Αύγουστο. Με πυκνό φύλλωμα σε σχήμα καρδιάς και μεθυστικό άρωμα, είναι το σήμα κατατεθέν των κήπων, ενώ η ευωδιά τους επικρατεί ακόμα και μέσα στο σπίτι. Σε στενή συνεργασία με το The Prince’s Foundation και την αρωματοποιό Julie Pluchet, ο βρετανικός οίκος αρωμάτων Penhaligon’s δημιούργησε το άρωμα "Highgrove Bouquet Eau de Parfum".

Αγγλική Εξοχή | Το αγαπημένο άρωμα του βασιλιά Καρόλου III ενέπνευσε μία από τις νέες αρωματικές κυκλοφορίες της χρονιάς

H.B.: Μιλήστε μας για τη διαδικασία δημιουργίας του "Highgrove Bouquet Eau de Parfum" και τη συνεργασία σας με το The Prince’s Foundation.

J.P.: Σημείο εκκίνησης και κύρια έμπνευση για τη δημιουργία του αρώματος είναι η μεθυστική και εθιστική ευωδιά των δέντρων Tilla Petiolaris. Όλοι στο Xάιγκροουβ ανυπομονούν κάθε χρόνο για τη στιγμή της ανθοφορίας των κήπων. Χρησιμοποιήσαμε την πιο προηγμένη τεχνολογία για να συγκεντρώσουμε πληροφορίες για το άρωμα των λουλουδιών του περίφημου ασημόφυλλου λάιμ δέντρου. Πήραμε δείγμα από τον αέρα που περιβάλλει τα ανθισμένα λουλούδια, ώστε να αποκωδικοποιήσουμε την αρωματική χημική ένωση. Πρόκειται για ένα άρωμα τόσο φυσικό και κομψό, που προσφέρει επί- σης έναν νέο τρόπο συγκέντρωσης χρημάτων για την υποστήριξη του The Prince’s Foundation, με 10% των εσόδων από τις πωλήσεις του να δια- τίθεται για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων κατάρτισης και εκπαίδευσης της οργάνωσης, μεταξύ των οποί- ων και εκείνα που αφορούν παραδοσιακές τέχνες, κηπουρική, μόδα, κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και βιώσιμα τρόφιμα για χιλιάδες μαθητές κάθε χρόνο. Νιώθω υπερήφανη που δημιούργησα ένα άρωμα με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο.

Penhaligon’s

H.B.: Τι συναισθήματα προκαλεί το "Highgrove Bouquet Eau de Parfum";

J.P.: Θα ήθελα όποιος το φορά να μπορεί να μεταφερθεί σε έναν ονειρεμένο κήπο, γεμάτο ανθισμένα λουλούδια μια φωτεινή ηλιόλουστη καλοκαιρινή ημέρα. Το άρωμα μεταφέρει τη μαγεία της φύσης και προσφέρει αίσθηση άνεσης, καθώς αιχμαλωτίζει το άρωμα του ανθισμένου ασημί λάιμ που θερμαίνεται από τον ήλιο σε συνδυασμό με νότες μιμόζας και σανταλόξυλου.

Διατίθεται στα καταστήματα attica City Link, Golden Hall, Τσιμισκή και στο atticadps.gr