Κυτταρίτιδα | Τα τρόφιμα που προκαλούν την εμφάνισή της

Και πρέπει άμεσα να αποφύγετε.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Παρόλο που η κυτταρίτιδα δεν αποτελεί άμεσο κίνδυνο για την υγεία και εμφανίζεται, σύμφωνα με την Cleveland Clinic, στο 80 με 90% των ενήλικων γυναικών, απασχολεί ιδιαίτερα πολλούς ανθρώπους λόγω της όψης που αποκτά η επιδερμίδα – κυρίως στους μηρούς, τους γλουτούς και την κοιλιά – κατά την εμφάνισή της. Η εν λόγω μορφή λίπους πιέζει ουσιαστικά τον συνδετικό ιστό του δέρματος, δημιουργώντας την χαρακτηριστική ανομοιόμορφη επιφάνεια, την οποία αρκετοί παρομοιάζουν με την ανάγλυφη όψη του φλοιού του πορτοκαλιού.

Η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας δεν έχουν φτάσει ακόμα στον πλέον αποτελεσματικό τρόπο εξάλειψη της, ωστόσο, με έναν συνδυασμό υγιεινών διατροφικών επιλογών, τακτικής άσκησης και κάποιων θεραπειών, οι πιθανότητες μείωσης της αυξάνονται σημαντικά. Βέβαια, όπως έχει αποδειχθεί, η δημιουργία του εν λόγω λίπους εκτός από τους γενετικούς και ορμονικούς παράγοντες, πιθανότατα να οφείλεται σε ορισμένες τροφές, οι οποίες όχι μόνο προωθούν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας αλλά κρίνονται ακατάλληλες για την συνολική υγεία του οργανισμού καθώς είναι πλούσιες σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες, λιπαρά και νάτριο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο shape.gr