5 κρέμες που μειώνουν αποτελεσματικά τις ρυτίδες "μαριονέτας"

Καινοτόμες, αντιγηραντικές συνθέσεις, που απαλύνουν αισθητά τις ρυτίδες έκφρασης γύρω από το στόμα.

Ξεκινάνε από τις εξωτερικές γωνίες του στόματος και εκτείνονται κάθετα δίπλα στο πηγούνι προσδίδοντας μία θλιμμένη όψη. Ο λόγος για τις γνωστές σε όλους "ρυτίδες μαριονέτας" ή "ρυτίδες πικρίας", οι οποίες αν και είναι αρκετά δύσκολο να εξαφανιστούν, μπορούν να μειωθούν σημαντικά εντάσσοντας στη ρουτίνα σας τα κατάλληλα προϊόντα.

Ρυτίδες Μαριονέτας | Γιατί εμφανίζονται;

Διαβάστε Επίσης

Με την πάροδο του χρόνου, η ποσότητα του υαλουρονικού οξέος και του κολλαγόνου στο δέρμα μειώνεται, με αποτέλεσμα -μεταξύ άλλων- να μειώνεται ο όγκος των χειλιών, αλλά και να εμφανίζονται ρυτίδες γύρω από το στόμα και το περίγραμμα. Οι κάθετες γραμμές πάνω από τα χείλη επιδεινώνονται από το κάπνισμα, ενώ οι ρυτίδες γύρω από το στόμα από τις επαναλαμβανόμενες κινήσεις των μυών όταν γελάτε ή χαμογελάτε. Οι ρυτίδες μαριονέτας ξεκινούν από τις γωνίες του στόματος με κατεύθυνση προς τα κάτω, θυμίζοντας το θλιμμένο πρόσωπο μιας μαριονέτας.

Πώς μπορείτε να τις μειώσετε; Αν δεν θέλετε να καταφύγετε σε ενέσιμες θεραπείες, εντάξτε στην ρουτίνα σας μια κρέμα που να στοχεύει τις ρυτίδες έκφρασης. Στην πραγματικότητα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια κρέμα προσώπου με ρετινόλη ή κάποιο άλλο αντιγηραντικό συστατικό επιθυμείτε. Οι παρακάτω 5 κρέμες ωστόσο χάρη στα καινοτόμα απλικατέρ τους είναι πραγματικά ιδανικές για εκείνη την περιοχή, καθώς κάνουν τη στοχευμένη εφαρμογή τους εξαιρετικά εύκολη:

Ρυτίδες μαριονέτας | 5 κρέμες που τις μειώνουν αισθητά

Vital Perfection Intensive WrinkleSpot Treatment, Shiseido

Vital Perfection Intensive WrinkleSpot Treatment, Shiseido

Αυτή η εντατική θεραπεία με ρετινόλη βελτιώνει ορατά τις ρυτίδες και τις σκούρες κηλίδες, στοχεύοντας στην αιτία που τις δημιουργεί. Η επιδερμίδα είναι πιο λεία και ανανεωμένη, για πιο νεανική και φωτεινή όψη, με ομοιόμορφο χρωματικό τόνο.

Perfectionist Pro Multi-Zone Wrinkle Concentrate with Niacinamide + Chlorella, Estée Lauder

Perfectionist Pro Multi-Zone Wrinkle Concentrate with Niacinamide + Chlorella, Estée Lauder

Με τη μύτη ακριβείας του απλικατέρ, αυτό το corrector εμπνευσμένο από ειδικούς, στοχεύει το μήκος, βάθος και πλάτος των γραμμών και ρυτίδων σε όλες τις περιοχές του προσώπου. Σε μόλις 4 εβδομάδες, ακόμα και οι επίμονες γραμμές γύρω από το στόμα, εμφανίζονται σημαντικά μειωμένες.

INSTA Wrinkles, SEPAI (sepai.gr)

INSTA Wrinkles, SEPAI (sepai.gr)

Με ceramides, bakuchiol, Zhi Mu και Argireline® Amplified, ενός πεπτιδίου που θεωρείται ευρέως ως μια ασφαλής καλλυντική εναλλακτική του Botox, αυτή η κρέμα μειώνει ορατά την εμφάνιση των ρυτίδων ενώ γεμίζει τις λεπτές γραμμές. 

Dioptiride, Lierac (στα φαρμακεία)

Dioptiride, Lierac (στα φαρμακεία)

Βασισμένη στην αισθητική τεχνική των ενέσεων βοτουλινικής τοξίνης, η κρέμα filler Dioptiride προσφέρει τριπλή δράση για την καταπολέμηση των τριών τύπων ρυτίδων: εγκατεστημένες γραμμές, γραμμές έκφρασης και γραμμές αφυδάτωσης.

12HA Densifying- Filler Lips and Mouth, Fillerina (στα φαρμακεία)

12HA Densifying- Filler Lips and Mouth, Fillerina (στα φαρμακεία)

Αυτή η αγωγή με υψηλή συγκέντρωση 12 μορίων υαλουρονικού οξέος που ενισχύεται από 3 μόρια κολλαγόνου και 2 μόρια ελαστίνης, προάγει το γέμισμα, την αναπλήρωση όγκου και την αναδιαμόρφωση του περιγράμματος των χειλιών, χάρη στην εντατική δράση αύξησης του όγκου και γεμίσματος των ρυτίδων πάνω στα χείλη, αλλά και γύρω από το στόμα.