3+1 τρόποι να μειώσετε την κυτταρίτιδα άμεσα κι αποτελεσματικά

Λίγο πριν τις πρώτες βόλτες με mini φούστες και shorts.

Καθώς ο καιρός ζεσταίνει και οι mini φούστες, τα shorts και τα sundresses γίνονται σιγά σιγά οι πρωταγωνιστές του καθημερινού ντυσίματος, η επιθυμία για μια πιο λεία, cellulite free επιδερμίδα δυναμώνει. Σε γενικές γραμμές, η αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας είναι εξαιρετικά δύσκολη και θέλει σίγουρα πολύ χρόνο. Αν δεν έχετε υπομονή να εφαρμόζετε κάθε μέρα ειδικές κρέμες κι έλαια, μπορείτε όμως αρκετά άμεσα κι αποτελεσματικά να τη μειώσετε, ακολουθώντας τις παρακάτω θεραπείες και τεχνικές: 

Κυτταρίτιδα αντιμετώπιση | Οι 4 πιο άμεσοι κι αποτελεσματικοί

Laser

Διαβάστε Επίσης

Το laser Smoothshapes είναι το πρώτο σύστημα laser που έχει εγκριθεί από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για δράση κατά της κυτταρίτιδας. Το φως του laser στοχεύει αποκλειστικά στα πεπαχυσμένα λιποκύτταρα και υγροποιεί το περιεχόμενό τους, ενώ το υπέρυθρο φως αυξάνει τη διαπερατότητα της μεμβράνης των λιποκυττάρων, με αποτέλεσμα το υγροποιημένο λίπος να μετακινείται και τα ειδικά rollers της συσκευής, με τη δύναμη της αναρρόφησης, να το βοηθούν να διοχετευθεί στο λεμφικό σύστημα από όπου και αποβάλλεται με φυσικό τρόπο. Έτσι, επιτυγχάνεται μία πιο ομοιόμορφη επιδερμίδα, απώλεια πόντων και σύσφιξη.

Μεσοθεραπεία

Μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους άμεσης καταπολέμησης της κυτταρίτιδας είναι η ενέσιμη, αφού έχει αποδειχθεί πως η έγχυση ειδικού για την συγκεκριμένη ένδειξη κοκτέιλ ουσιών, όπως η καφεΐνη και η L-καρνιτίνη, στον υποδόριο ιστό μειώνουν σημαντικά την όψη φλοιού πορτοκαλιού και βελτιώνουν την όψη της επιδερμίδας. 

Dry Brushing

Το στεγνό βούρτσισμα με μια ειδική βούρτσα με φυσική, κατά προτίμηση τρίχα, γνωστό και ως dry brushing, μπορεί να φέρει αρκετά άμεσα αποτελέσματα στην εξάλειψη της όψης φλοιού πορτοκαλιού. Στην πραγματικότητα δεν μπορεί να μειώσει τα λιποκύτταρα. Μπορεί όμως να τονώσει την κυκλοφορία των θρεπτικών συστατικών στους ιστούς και να απομακρύνει έτσι τις τοξίνες, βελτιώνοντας έτσι την εμφάνιση του δέρματος. 

Δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα πριν το πρωινό ή το βραδινό ντους, αφιερώστε 3-5 για να κάνετε μασάζ στα πόδια, τους γλουτούς κι όπου αλλού έχετε κυτταρίτιδα κάνοντας απαλές, ανοδικές κινήσεις και έχοντας κατεύθυνση προς την καρδιά. 

Camouflage

Αν θέλετε γρήγορα να καμουφλάρετε την κυτταρίτιδα πριν μια βραδινή έξοδο, τότε δεν έχετε παρά να κάνετε την επιδερμίδα σας να δείχνει πιο ηλιοκαμμένη. Επιστρατεύστε το αγαπημένο σας self tanning lotion για να κάνετε τα πόδια σας να δείχνουν πιο μαυρισμένα ή εφαρμόστε ένα ιριδίζον μπρονζέ έλαιο για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση πιο σμιλευμένων, αδύνατων και νεανικών άκρων.

Διαβάστε Επίσης