7 οροί προσώπου που μάχονται κατά της γήρανσης και βγαίνουν πάντα νικητές

Τι είναι τα αντιοξειδωτικά, τι προσφέρουν στην επιδερμίδα και ποια προϊόντα αξίζει να εντάξετε στη ρουτίνα σας.

Η γήρανση αποτελεί προνόμιο, το οποίο δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάτε πως δεν έχουν την τύχη να απολαμβάνουν όλοι. Το θέμα έγκειται όταν τα σημάδια της αποτυπώνονται πολύ πριν την ώρα τους πάνω στην επιδερμίδα. Γι' αυτό οφείλονται κατά κύριο λόγο οι ελεύθερες ρίζες, οι οποίες επιτίθενται στα κύτταρα κι όταν υπερτερούν των αντιοξειδωτικών του δέρματος, προκαλούν οξειδωτικό στρες και κατά συνέπεια πρόωρη γήρανση. Την έλλειψη αυτή έρχονται να καλύψουν καλλυντικά με αντιοξειδωτικά, που ενισχύουν τη φυσική ικανότητα του δέρματος να εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες και να διατηρεί τη λάμψη του.

Διαβάστε Επίσης

Τρία είναι τα πιο δημοφιλή αντιοξειδωτικά: 1. Η βιταμίνη C, η οποία απενεργοποιεί τις ασταθείς ελεύθερες ρίζες πολύ πριν αυτές προκαλέσουν μεγάλη καταστροφή στην επιδερμίδα, ενισχύει την ελαστίνη και το κολλαγόνο στην επιδερμίδα, βοηθώντας την παράλληλα να ανακτήσει τη χαμένη λάμψη της. 2. Η βιταμίνη E, η οποία ξεχωρίζει και για την αντιφλεγμονώδη της δράση και αποτελεί το ιδανικό ζευγάρι για τη βιταμίνη C. 3. Η ρεσβερατρόλη, η οποία ενισχύει τους αμυντικούς μηχανισμούς της επιδερμίδας, εξουδετερώνει τις ήδη υπάρχουσες ελεύθερες ρίζες ενώ, ταυτόχρονα, προλαμβάνει τη δημιουργία νέων.

Ανακαλύψτε παρακάτω τους καλύτερους ορούς με τα παραπάνω πολύτιμα αντιοξειδωτικά που αξίζει να εντάξετε στη ρουτίνα σας:

Director's Choice | Οι 7 καλύτεροι οροί προσώπου με αντιοξειδωτικά

C-Firma™ Fresh Day Serum, Drunk Elephant (sephora.gr)

C-Firma™ Fresh Day Serum, Drunk Elephant (sephora.gr)

Σχεδιασμένο για να διατηρεί τη φρεσκάδα της σύνθεσης, αυτός ο ορός ημέρας με 15% βιταμίνη C είναι εμπλουτισμένος με ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό σύμπλεγμα, απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και ένζυμα φρούτων, τα οποία δρουν συνδυαστικά συσφίγγοντας και φωτίζοντας την όψη της επιδερμίδας, ενώ παράλληλα βελτιώνουν τα σημάδια της φωτογήρανσης.

Resveratrol Lift Instant Firming Serum, Caudalie (στα φαρμακεία)

Resveratrol Lift Instant Firming Serum, Caudalie (στα φαρμακεία)

Χάρη στον πατενταρισμένο συνδυασμό ρεσβερατρόλης, υαλουρονικού οξέος και ενισχυμένου κoλλαγόνου vegan, το Instant Firming Serum διορθώνει τις ρυτίδες και λειαίνει το οβάλ του προσώπου. Οι γραμμές ανορθώνονται, το πρόσωπο ξαναβρίσκει το νεανικό του σχήμα V.

Liftactiv Supreme Vitamin C Serum, Vichy (στα φαρμακεία)

Liftactiv Supreme Vitamin C Serum, Vichy (στα φαρμακεία)

Χάρη στο συνδυασμό 15% Καθαρής Βιταμίνης C και φυσικής προέλευσης Υαλουρονικού Οξέος, το Liftactiv Supreme Vitamin C Serum χαρίζει πιο φωτεινή και πιο σφριγηλή επιδερμίδα σε μόλις 10 ημέρες. 

C E Ferulic, SkinCeuticals (skinceuticals.gr)

C E Ferulic, SkinCeuticals (skinceuticals.gr)

Συνδυάζοντας τη βιταμίνη C με την E, το C E Ferulic προσφέρει προηγμένη προστασία από περιβαλλοντικούς παράγοντες φωτογήρανσης εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν πρώιμα σημάδια γήρανσης.

Revitalift Clinical Pure 15% Vitamin C, L’Oréal Paris

Revitalift Clinical Pure 15% Vitamin C, L’Oréal Paris

Ο ορός Revitalift Clinical περιέχει 12% βιταμίνη C, σαλικυλικό οξύ και βιταμίνη Ε κι έτσι μειώνει ορατά τα πρώτα σημάδια γήρανσης, αντιμετωπίζει τις ρυτίδες και τους διευρυμένους πόρους κι εξισορροπεί τον ανομοιόμορφο χρωματικό τόνο της επιδερμίδας. Επιπλέον, συμβάλλει στη λείανση της υφής και προστατεύει την επιδερμίδα από το οξειδωτικό στρες. 

Resveratrol 3% + Ferulic Acid 3%, The Ordinary (sephora.gr)

Resveratrol 3% + Ferulic Acid 3%, The Ordinary (sephora.gr)

Χάρη στo συνδυασμό ρεσβερατρόλης 3% και φερουλικού οξέος 3% αυτός ο ορός προστατεύει την επιδερμίδα από τις ελεύθερες ρίζες και συμβάλλει στη διατήρηση της καλής υγείας του δέρματος.

Flavo-C Serum, ISDIN (στα φαρμακεία)

Flavo-C Serum, ISDIN (στα φαρμακεία)

Η υψηλή συγκέντρωση σε βιταμίνη C σε αυτόν τον ορό προσώπου αδρανοποιεί τις ελεύθερες ρίζες, διεγείρει τη σύνθεση κολλαγόνου και προστατεύει ενάντια στις αρνητικές επιδράσεις της UV ακτινοβολίας. Η επιδερμίδα ακτινοβολεί, ανακτά την ελαστικότητά της, ενυδατώνεται σε βάθος και το δέρμα δείχνει εμφανώς αναζωογημένο.