7 serums που εγγυημένα μειώνουν τις ρυτίδες και τις καφέ κηλίδες

Οι ρυτίδες και οι καφέ κηλίδες γίνονται παρελθόν με τη δύναμη της ρετινόλης και της νιασιναμίδης.

Καφέ κηλίδες, λεπτές γραμμές, ρυτίδες, ανομοιόμορφος τόνος, θαμπή όψη: Αυτά είναι μερικά από τα πιο συνήθη σημάδια γήρανσης, που ειδικά μετά τα 30 κάνουν αισθητή την εμφάνισή τους σε κάθε επιδερμίδα. Για να τα καταπολεμήσετε δεν έχετε παρά να στραφείτε σε ένα από τα πιο "δυνατά" skincare ζευγάρια, τη ρετινόλη και τη νιασιναμίδη. 

Γιατί να εντάξετε τη ρετινόλη και τη νιασιναμίδη στη ρουτίνα σας;

Διαβάστε Επίσης

Η ρετινόλη είναι η ενεργή µορφή της βιταµίνης Α, η οποία αφού απορροφηθεί από τον οργανισµό, µετατρέπεται σε ρετινοϊκό οξύ. Καθώς επιταχύνει τους ρυθμούς του κυτταρικού μεταβολισμού και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, μειώνει τις ρυτίδες, τις δυσχρωμίες, τις καφέ κηλίδες και τα σημάδια ακμής, αφήνοντας την επιδερμίδα αισθητά πιο λαμπερή και νεανική.

Η νιασιναμίδη αποτελεί ένα "match made in heaven" για αυτή, αφού περιορίζει τις ανεπιθύμητες παρενέργειές της. Καθώς καταπραΰνει την επιδερμίδα, μπορεί να μειώσει τον ερεθισμό και την ερυθρότητα, ενώ μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στον "αγώνα" καταπολέμησης των σημαδιών ακμής, των καφέ κηλίδων, αλλά και των έντονων πόρων.

Ακολουθούν 7 οροί που συνδυάζουν τη ρετινόλη και τη νιασιναμίδη, υποσχόμενοι να μειώσουν όλα τα σημάδια γήρανσης και να κάνουν την επιδερμίδα να δείχνει πιο νεανική, σφριγηλή και λαμπερή:

Director's Choice | Οι καλύτεροι οροί με ρετινόλη και νιασιναμίδη

A-Shaba Complex™ Eye Serum, Drunk Elephant (sephora.gr)

A-Shaba Complex™ Eye Serum, Drunk Elephant (sephora.gr)

Με vegan ρετινόλη, καφεΐνη και νιασιναμίδη, ο ορός ματιών A-Shaba Complex™ λειαίνει και ταυτόχρονα ενυδατώνει την περιοχή γύρω από τα μάτια, δρώντας στοχευμένα κατά των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.

Retinal + Niacinamide Youth Serum, Youth to the People (sephora.gr)

Retinal + Niacinamide Youth Serum, Youth to the People (sephora.gr)

Αυτός ο πολυδραστικός ορός νυκτός δεν περιλαμβάνει ρετινόλη, αλλά ρετινάλη, μια ακόμα πιο δραστική μορφή βιταμίνης A, και νιασιναμίδη. Έτσι εξομαλύνει ορατά την υφή και τις ατέλειες της επιδερμίδας, βελτιώνει την όψη των λεπτών γραμμών και ρυτίδων και φωτίζει τον ανομοιόμορφο τόνο της.

Bio Retinoid™ Youth Serum, REN (sephora.gr)

Bio Retinoid™ Youth Serum, REN (sephora.gr)

Αυτό το serum συνδυάζει ένα συστατικό φυτικής προέλευσης-υποκατάστατο της ρετινόλης, το Bidens Pilosa, με κηραμίδια και νιασιναμίδη και δρα συσφίγγοντας, χαρίζοντας ομοιόμορφο τόνο και χρώμα, γεμίζοντας, λειαίνοντας και ενισχύοντας την ελαστικότητα της επιδερμίδας.

Resurfacing Retinol Serum, CeraVe (στα φαρμακεία)

Resurfacing Retinol Serum, CeraVe (στα φαρμακεία)

Ο νέος ορός της CeraVe περιέχει ρετινόλη, η οποία συμβάλλει σημαντικά στην λειτουργία της ανανέωσης των κυττάρων, δίνει σφριγηλότητα και βοηθάει στην ανάπλαση του δέρματος. Χάρη στη σύνθεσή του, απορροφάται γρήγορα και εισχωρεί βαθύτερα στην επιδερμίδα σε σχέση με τις κρέμες προσώπου, αποκαθιστώντας τη χαμένη φωτεινότητα.

5 Stars Retinoid + Niacinamide Eye Serum, Sunday Riley (sephora.gr)

5 Stars Retinoid + Niacinamide Eye Serum, Sunday Riley (sephora.gr)

Eμπλουτισμένο με 6% σύμπλεγμα ρετινοειδών και βιοενεργή centella asiatica, νιασιναμίδη, εκχύλισμα παπαρούνας και κηραμίδια, το 5 Stars Retinoid + Niacinamide Eye Serum δρα κατά των ρυτίδων στην περιοχή γύρω από τα μάτια, ενώ παράλληλα καταπραΰνει κι ενυδατώνει την περιοχή.

Retinol B3 Serum, La Roche-Posay (στα φαρμακεία)

Retinol B3 Serum, La Roche-Posay (στα φαρμακεία)

Ένα από τα μεγάλα plus του συγκεκριμένου ορού ρετινόλης είναι ότι εκτός από το ότι περιορίζει τα σημάδια γήρανσης, δεν ξηραίνει την επιδερμίδα, καθώς στη σύνθεσή του απαντάται επίσης ενυδατική γλυκερίνη και νιασιναμίδη.

 

Blue Retinol Night Serum, Biotherm

Blue Retinol Night Serum, Biotherm

To Blue Retinol Night Serum περιέχει μπλε ρετινόλη, η οποία έχει 2 φορές μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από την καθαρή ρετινόλη. Ως αποτέλεσμα, οι ρυτίδες μειώνονται και η ποιότητα της επιδερμίδας είναι βελτιωμένη, πιο ομοιόμορφη και λεία. Στη σύνθεσή του απαντάται επίσης νιασιναμίδη, που βοηθά με τη μείωση της όψης των πόρων και των κηλίδων.