Η αισθητική επέμβαση που γυρίζει πίσω το χρόνο σε ολόκληρο το πρόσωπο

Γνωρίστε την βραβευμένη τεχνική που θα σας κάνει να δείχνετε νεότερες.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η επιδερμίδα στην περιοχή των ματιών είναι εξαιρετικά ευαίσθητη και πολύ λεπτή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι σχεδόν πάντα η πρώτη που εμφανίζει τα σημάδια του χρόνου που περνά. Έτσι, οι πρώτες περιοφθαλμικές ρυτίδες, η χαλάρωση των βλεφάρων, οι λεγόμενες "σακούλες" και η κουρασμένη και βαριά όψη των ματιών κάνουν αρκετά νωρίς την εμφάνισή τους στο πρόσωπο. Αυτό σε ορισμένους ανθρώπους μπορεί να συμβεί και σε πολύ νεαρή ηλικία και να έχει ως αποτέλεσμα η εικόνα τους να βαραίνει και να φαίνονται ακόμη και μεγαλύτεροι από τη βιολογική τους ηλικία.

Άνω Βλεφαροπλαστική και Κάτω Βλεφαροπλαστική

Η Άνω Βλεφαροπλαστική πραγματοποιείται με τομή στη φυσική πτυχή του βλεφάρου, από όπου αφαιρείται η περίσσεια δέρματος και λίπους, εφόσον συνυπάρχει, που ευθύνεται για τη βαριά και κουρασμένη εικόνα των ματιών.

Η Κάτω Βλεφαροπλαστική πραγματοποιείται με τομή είτε μέσα από το βλέφαρο, εάν χρειάζεται μόνο αφαίρεση ή ανακατανομή του τοπικά συσσωρευμένου λίπους που ευθύνεται για τις "σακούλες", είτε εξωτερικά ακριβώς στη γραμμή των βλεφαρίδων, εάν πρέπει συγχρόνως να αφαιρεθεί και περίσσεια δέρματος.

Οι τομές στην ουσία είναι αόρατες, αφού κρύβονται από την ίδια τη φυσιολογία του ματιού, και εξαφανίζονται προοδευτικά, καθώς η περιοχή των ματιών χαρακτηρίζεται από καλή αιμάτωση και υψηλή δυνατότητα επούλωσης. Σε περιπτώσεις ανδρών με πολύ μεγάλη χαλάρωση και "σακούλες" που φτάνουν χαμηλά κάτω στις παρειές, η επέμβαση μπορεί να γίνει με ενδοστοματική τομή, δηλαδή μέσα από το στόμα, οπότε και μένει εκεί κρυμμένη για πάντα.

Η βλεφαροπλαστική επίσης μπορεί να προσφέρει λύσεις σε προβλήματα όρασης, για τα οποία ευθύνεται η μεγάλη χαλάρωση του άνω βλεφάρου, κάτι που για κατασκευαστικούς λόγους μπορεί να ισχύει και σε εξαιρετικά νεαρά άτομα. Η επέμβαση πραγματοποιείται συνήθως με τοπική αναισθησία και η επιστροφή στο σπίτι είναι άμεση, ενώ η επάνοδος στην εργασία δεν απαιτεί πάνω από 3 περίπου ημέρες, ανάλογα βέβαια πάντα με τη φύση της εργασίας.

Ευχαριστούμε το Χρήστο Μεγαπάνο, Πλαστικό Χειρουργό, www.drmegapanos.gr